Beoordelingen van Sensum. (Restaurant) in Gent (Oost-Vlaanderen).
Beschrijving
Informatie over Sensum, een Restaurant in Gent (Oost-Vlaanderen)
Hier kunt u de locatie, de drukste periodes, de openingstijden, foto's, contactgegevens en echte recensies en opmerkingen geleverd door gebruikers van het Internet.
Deze plek heeft zeer goede recensies ontvangen, we raden aan om ze te bezoeken. Ze zullen je zeker een geweldige service geven.
Kaart
Openingstijden van Sensum
Maandag
12:00–14:15, 19:00–20:30
Dinsdag
12:00–14:15, 19:00–20:30
Woensdag
12:00–14:15, 19:00–20:30
Donderdag
12:00–14:15
Vrijdag
12:00–14:15
Zaterdag
Gesloten
Zondag
Gesloten
Populaire tijden
Maandag
12 | |
---|---|
13 | |
14 | |
19 | |
20 |
Dinsdag
12 | |
---|---|
13 | |
14 | |
19 | |
20 |
Woensdag
12 | |
---|---|
13 | |
14 | |
19 | |
20 |
Donderdag
12 | |
---|---|
13 | |
14 |
Vrijdag
12 | |
---|---|
13 | |
14 |
Beoordelingen van Sensum
C. D. C.
Absolute top ervaring! Gastvrouw heel vriendelijk met veel begrip voor vragen en voedingswensen (intolerantie), die ook in de keuken goed wordt opgevolgd. Aanrader is de Sensum Experience 7-gangen menu, waarbij de ene parel na de andere uit de keuken op tafel komt. Met de bijpassende wijnen wordt de totaalervaring compleet: een sommelier die haar (wijn)wereld uitermate goed opvolgt en met (exclusieve) topwijnen de gerechten perfect aanvult. Ze geeft zowel over de wijn zelf (samenstelling) als achtergrond van het wijnhuis veel info.
Wij komen zeker terug!
M. R.
Schitterend diner! Heel mooie zaal, met een glimlach ontvangen en vlotte service. De gerechten waren schítterend en werden met oog voor detail gepresenteerd. Gevarieerd menu met tal van kwaliteitsvolle gerechten. De sommelier gaf ons goede en leuke informatie. De wijnkaart van gastvrouw Deborah is heel uitgebreid. Wij komen zeker terug naar deze Gentse parel.
S. D.
Gisteren avond met een aantal collega's gaan dineren. Hadden pas dag zelf de reservatie gemaakt maar dat was geen probleem.
Hebben gekozen voor de 5 gingen menu. Eten was superlekker. Heel lekkere en soms onverwachte combinaties. Het voorgerecht met de paling was mijn favoriet. Ook de wijn was in orde.
Ontvangst en zaalpersoneel waren heel vriendelijk en deden bv uitermate hun best om ook alles in het Engels uit te leggen aan onze gasten die mee waren. De enige die wat uit de toon viel was de sommelier. Was niet echt klant vriendelijk en kwam nogal assertief over wat jammer was voor een anders perfecte service.
Maar dus al bij al zeker een aanrader!
V. L.
Het private dining concept is zeer leuk en geeft een exclusief gevoel. Zeer verfijnde en lekkere gerechten die elk voor een heuse smaaksensatie zorgen.
B. D. R.
Leuke, nette plek met goede sfeer. Vriendelijke bediening en bovendien heel lekker eten.
R. M.
Top!! Lekkere wijnen, smaakvolle, verfrissende,mooie gerechtjes! Heel mooi interieur, prachtige keuken en super vriendelijk en bekwaam personeel!
K. G.
Super bediening, fijne wijnen en vooral heel lekkere gerechten.
Aangename ontdekking, we komen terug!
P. B.
Heel goede ervaring - mooie setting - heel smaakvol- super hartelijke ontvangst - prachtige wijnkaart met betaalbare en interessante wijnen per glas. Mijn tafelgenoot nam de tarbot en die was meer dan perfect- ik had een klein probleem met mijn hoofdgerecht
…dit werd gecommuniceerd en zeer goed opgevangen in de rekening- top!
C. C.
Onverwacht toch nog een plekje mits er net iemand annuleerde en wij werden terug geroepen door 2 enthousiaste dames 😁een zalige 5 gangen menu smaakbommetjes in de mond en een streling voor het oog zalig en en heerlijk wijntje 👌🥂 …
E. H.
Ons favoriete plekje voor wijn en tapa's. Het diner heeft ons en vrienden aangenaam verrast. Heel veel smaak en een mooie presentatie. Een lekker en gastvrij toprestaurant.
m. h.
Klein beetje vreemde ervaring. Prima kok en lekker eten dus zonder toe te geven aan de laatste culinaire modetrends toch een moderne, lichte keuken. Bediening wat warrig. Inzetten gerechten niet gecoördineerd met de aangepaste wijnformule. Over dat laatste en de sommelier valt één en ander te zeggen. De glazen worden uitgeschonken opgediend wat een vreemd gevoel geeft. Je gaat niet naar zo'n zaak om te 'drinken' maar de eerder gierige porties zijn wat storend ook na de uitleg dat er anders wijn overblijft die weg gegooid moet worden. Raar, vooral omdat tempo vrij laag ligt wat ons helemaal niet stoort maar wel tijd geeft om je glas rustig leeg te drinken. En het hele 'ritueel' van schenken en uitleggen net voor je het gerecht krijgt verdwijnt. Tenslotte kregen we een nogal klantonvriendelijke reactie toen we een deel betaalde met een cadeaubon. Ik merkte op dat het leuk was om aldus te kunnen genieten van een heerlijke maaltijd maar kreeg als cynische reactie 'Ah ja, voor jullie wel hé' van de hinkende sommelier. De wijntjes (verkleinwoord toepasselijk) waren prima maar door een serieuze knieblessure mankte ze waar ze helemaal niks kan aan doen maar het was een wat absurde situatie (vooral voor haar natuurlijk) We zouden terug gaan maar toch blijft er een vreemd gevoel overheersen...
A. V.
Bijzonder verfijnd! Bediening top. Overheerlijke keuken. Mooi interieur.
P. V.
Verrassende gerechten met veel verfijning.
Ook uitgebreide wijnkaart.
Een plus over de hele lijn.
i. d. w.
Lekker eten, vriendelijk personeel. Wel erg duur...
P. D. N. (.
Een van de betere / beste restaurants van Gent. Een restaurant die de lat juist iets hoger legt dan de meeste.
D. V.
zeer vriendelijke ontvangst, mooi en rustig kader, zeer lekker eten, top !, niet de goedkoopste maar wel een aanrader !
P. L.
Eerste keer, zeker niet de laatste
T. S.
Gezellig restaurant en heel lekker gegeten. Fijne smaken in de gerechtjes en lekkere bijpassende wijnen.
B. D.
Nieuw topadresje in het Gentse! Er bestaat een resem lovende woorden voor alle gerechten die we voorgeschoteld kregen maar laten we het simpel houden… Heerlijk gegeten en genoten van een vriendelijke bediening én dit alles in een fantastisch kader! Tevens zijn er verschillende wijnen per glas verkrijgbaar en zie je de keukenbrigade, dankzij de open keuken, aan het werk. Op de koop toe is Sensum vlot bereikbaar want vlakbij R4, E40 en “De Sterre”. Hier kom ik zeker terug!
I. D. W.
Een fantastische avond voor ons, zowel een streling voor onze smaakpapillen als voor het oog, tevens veel uitleg over de gerechten en de wijn, een aanrader wij komen zeker terug!!!
J. D.
👍🏻 …
A. W.
Het restaurant ligt niet ver van de boulevard. Je komt binnen in het hippe lounge gedeelte, erachter de bar, de geklimatiseerde wijnkamer en het restaurantgedeelte waar plaats is voor ongeveer 20 personen. Helaas geen daglicht binnen. We kregen het tafeltje aan het raam van de wijnkamer.
Het aperitief werd een keuze van de wijnkaart met veel wijnen per glas. Het werd de Riesling Kabinett Herrenberg 2018, geplukt van hele oude stokken, van Carl Loewen, die zeer goed beviel. Op tafel stonden bladerdeeg krokantjes die pittig gekruid waren.
De tafel werd volgezet met de hapjes parade. Om te beginnen een frisse bereiding van mossel waarop een granité van salie, lekker.
In een glazen schaaltje courgettebloemen in tempura met een dip van ansjovis, goed maar wel een lichte oily toets.
Op een zuurdesem krokantje een ring van komkommer gevuld met crème van dille waarop zalmeitjes, erg lekker.
We sloten de parade af met een stukje maatjes haring waarop stukjes rode biet en mierikswortel, heerlijk.
Er zijn per gerecht twee keuzes voor de begeleidende wijn. Ik startte met een voor mij geheel onbekende. Uit de Savoie een Jacquère 2018 van Ardoisieres, lichte kleur, in de mond frisse tonen van groene appel en limoen, waarbij aangename mineraliteit. Uit de keuken een mooie presentatie. Centraal een halve bol burrata in een saus van citrus met ansjovis, afgewerkt met met blaadjes tijm en kleine brood krokantjes. Ernaast julienne van courgette in een citrus vinaigrette afgewerkt met mosterdzaadjes, ansjovisjes, ringen van sjalot en blaadjes tijm. Een origineel gerecht, verfijnde smaken met mediterraanse toetsen en een uitstekende smaakbalans, de wijn sloot keurig aan. (8)
De tweede keuze was makkelijker, Gewürztraminer 2016 uit de Alsace van Lissner, tikje zwoel met een toets van lychee. De “teaser” was een stukje gerookte paling in een dashi bouillon met gepekelde ui ringen, zeer smaakvol.
Op het bord drie stukken gebakken paling gelakt met soja waarop gepofte ajuin en fijngesneden bieslook, centraal op het bord een cilinder van gepofte ajuin met een partje van zilverui, aan tafel afgewerkt met een helder dashi bouillon. Lekker sappige texturen, aardse smaken met ronde tonen en subtiele umami toets. De Gewürztraminer werd er wat steviger van. (7,75)
Voor bij het pièce een Oostenrijkse blend van Riesling en Furmint van Villa Tolnay, beetje ingetogen aroma, in de monde duidelijk krachtiger met aangename mineraliteit. De teaser was tartaar van rode mul in een ring van prei, afgewerkt met een aioli van beenmerg. Lekker maar ik vond het beenmerg ietsje domineren.
Voor mij in plaats van de entrecote de rode mulfilet in een witte wijnsaus, erop een bereiding van inktvis, ernaast een heerlijke wortel bereiding. Apart uitgeserveerd rolletjes van zeesla en kropsla gevuld met kleine paaltjes van komkommer. Prei stengels van de green egg, van buiten een beetje zwart maar van binnen mooi gegaard, waarop een bereiding van inktvis, dotjes aioli van beenmerg en dunne krokantjes. En een schaaltje met bruin gebakken rijst afgewerkt met krokantjes van ui. Het werd voor mij iets meer eten dan proeven, allemaal wel erg lekker. (7,25)
Bij het dessert geen wijn keuze, de geadviseerde wijn was toevallig mijn aperitief wijn, geen straf. Het dessert was een compacte presentatie. Als basis een gebrande ring van merengue waarin een sabayon van witte chocolade en port, centraal een quenelle ijs van braambes waarnaast verse bramen en kleine stukjes merengue, het geheel was afgedekt met een frisse kruiden granité van huacatay (Peruaanse zwarte munt) en basilicum. Een originele smakencombinatie, niet echt zoet met aangename kruidentoetsen, de Riesling werd er een stuk frisser van. (7,75)
Bediening was goed tot zeer goed verzorgd door twee jonge dames.
Samengevat was het een hele aangename kennismaking, keurige bereidingen met originele smakencombinaties waarbij een goede wijnselectie met keuze mogelijkheid. Voor een jonge chef die zijn eigen restaurant geen jaar geleden geopend heeft, imposant. Hier gaan we vast nog meer van horen. Bedankt!
B. D. B.
Gisteren super verrast door ontvangst, door 5 gangen menu, door discovery wijnen, kortom 5 op 5 !
J. S.
Waw. Op weg naar een eerste ster?
T. S.
Gezellig en sober, zeer vriendelijke bediening en een top keuken. Heel leuke combinaties en lekkere wijnen. Een aanrader!
A. H.
Topper - culinair af!
L. D.
TOP! Super vriendelijke bediening. Aanpassingen (menu) gebeuren met de glimlach. De kok weet waarmee hij bezig is: super fijn gebracht en verrassende smaken. Puur genieten!
K. V. H.
Sterrenniveau aan een zeer schappelijke prijs. Excellente keuze wijnen per glas ook. Het was echt genieten.
B. P.
Topervaring. De chef goochelt en verrast met smaken. De vriendelijke bediening brengt alles met een glimlach. Wij komen zeker terug!
L. S.
Toppertje! Super lekker eten, top bediening en gezellig vertoeven... is als thuis komen 👌👍 …
H. P.
Zeer lekker origineel vlotte bediening gezellig interieur een meerwaarde in gent
p. d. b.
Lekker en fijn. Mooi gebouw.
Vriendelijk personeel
R. R.
Topervaring van food en wijn!
T. D. S.
Gezellig kader! Meerdere kunstwerkjes gekregen, een echte ervaring!
C. C.
Zeer veel uitleg over spijs en drank met professionele bediening.
K. G.
Zeer lekker, goede service en ruime wijnkeuze maar kleine tapas
S. P.
Gezellig restaurant met lekker eten en leuke tapas en wijnbar. Aanrader!
J. D. V.
Fantastische winkel
B. N.
Fantastisch👍 …
L. V. d. L.
Geen woorden voor ,gewoon top in alles,dikke pluim!!!
E. B.
Lekkere wijntjes, leuke hapjes, top service, met de glimlach
V. S.
Zeer verzorgde lunch en lekker aan een schappelijke prijs, zeker een aanrader
T. M.
Geweldig gegeten en gedronken. Dit is een aanrader.
L. V.
Chique
P. V.
Goed
I. D. S.
De verfijning
Y. T.
Impressive setting. No-nonsense welcome and service. Michelin star level gastronomy. Loved the wine selection. Great experience. Special shout-out to the bartender for the best Espresso Martini in Ghent!
(Vertaald)
Indrukwekkende omgeving. No-nonsense ontvangst en service. Gastronomie op Michelinster niveau. Hield van de wijnkaart. Geweldige ervaring. Speciale shout-out naar de barman voor de beste Espresso Martini van Gent!
W. W. R.
Very expensive, not worth the money! Price and quality is not in proportion. Meat was absolutely not tasty. Irish coffee 15€ but without quality whiskey? Glass of wine 17€ and nothing special? We won't be back for a while.
(Vertaald)
Erg duur, het geld niet waard! Prijs en kwaliteit is niet in verhouding. Vlees was absoluut niet lekker. Irish coffee 15€ maar zonder kwaliteitswhisky? Glas wijn 17€ en niets bijzonders? We komen een tijdje niet terug.
J. H.
Fine restaurant. Excellent menu and combinations. Super fine food, with eye for detail
Every fish was accompanied by very specific wines.
I will go back there one day..
So yes 5 stars all around.
(Vertaald)
Fijn restaurant. Uitstekend menu en combinaties. Super lekker eten, met oog voor detail
Elke vis ging vergezeld van zeer specifieke wijnen.
Ik zal er op een dag teruggaan.
Dus ja, 5 sterren rondom.
F. D. R.
E. v. w.
(Vertaald) Zeer goed, maar een beetje te duur op de rekening?
C. K.
T. V. d. M.
👌🏼👌🏼👌🏼
M. B.
K. P.
k. v.
K. V.