Beoordelingen van Peña Al Andalus. (Restaurant) in Antwerpen (Antwerpen).
Peña Al Andalus
Vorstermanstraat 1, 2000 Antwerpen, België
Beschrijving
Informatie over Peña Al Andalus, een Restaurant in Antwerpen (Antwerpen)
Hier kunt u de locatie, de drukste periodes, de openingstijden, foto's, contactgegevens en echte recensies en opmerkingen geleverd door gebruikers van het Internet.
Deze plek heeft zeer goede recensies ontvangen, we raden aan om ze te bezoeken. Ze zullen je zeker een geweldige service geven.
Kaart
Beoordelingen van Peña Al Andalus
L. S.
Dit is een moeilijke om punten te geven.
Peña al Andaluz is al 30 jaar een begrip in de Antwerpse flamenco-wereld. Wat Ana Ramón en Nina Perez met hun school, opleidingen, cursussen en ateliers verwezenlijkt hebben, is fenomenaal en is een onvoorstelbare meerwaarde voor Antwerpen. Zulke mensen mogen van mij een ereteken van de stad krijgen voor bewezen diensten. Spijtig dat hun Feria Andalucia (groot flamencofeest in De Schorre Boom) is moeten sneuvelen wegens niet meer rendabel, want dat was evenzeer een evenement om ieder jaar naar uit te kijken. Absoluut 5 sterren dus voor de flamenco-cultuur!
Hun zaaltje in de Vorstermansstraat wordt gebruikt als optredenplaats waar je een zaterdagavond kunt doorbrengen met een Spaanse maaltijd, gevolgd door een optreden van hun eigen mensen of van een ingehuurd Spaans folklore-ensemble. Men kan ook enkel voor het optreden komen en dan zit je achteraan, in het cafégedeelte met een drankje.
Het was weeral een aantal jaren geleden dat we nog eens het geheel hadden gedaan, maaltijd+optreden. Het zaaltje opent om 19u maar bij telefonische reservatie werden we gevraagd om ten vroegste om 19:30u à 19:45u te komen. Een reden waarom we pas zo laat mochten komen wisten we niet, maar we gokten op een massatoeloop zodat we geboekt waren voor de tweede shift van de keuken. Niets was minder waar, want bij aankomst werden we geconfronteerd met een lege zaal, welke later zich amper voor de helft vulde. Dit was al geen goed teken, want vroeger zat de zaal elke zaterdag bomvol.
Onze maaltijd liep volledig in het honderd, voornamelijk te wijten door een onbekwame, chaotische garçon, maar ook door een barslechte keuken. De sangria die we kregen bleek een walgelijke, ondefinieerbare, rode, troebele substantie, zonder(!) wijn en alcohol. Het voorgerecht liet een uur op zich wachten en kwam nadat alle andere tafels bediend waren, tafels die NA ons waren binnengekomen. Twee van de vier voorgerechten bleken fout. Opnieuw driekwartier moeten wachten op vervanging. Het hoofdgerecht kwam op een moment dat er al tafels aan het doorgaan waren, tafels die dus na ons waren binnengekomen! Het bleek een diepvriesmaaltijd van gamba's, inktvisringen en iets dat op lamskoteletjes moest lijken, vergezeld van wat groenten uit een doosje. De rode wijn (Marques de Aragon) die we bestelden kregen we niet, maar er werd een andere fles (Castillo de Maluenda) geopend(!) op tafel gezet. "Het was hetzelfde", kregen we te horen. Het nagerecht werd pas om 23:00u op tafel gezet, wanneer het optreden al gedaan was en de ganse zaal bijna terug leeg was! We hebben het laten staan, gewoon uit principe. Het bleek trouwens toch niet te vreten, want het betroffen diepvriessoesjes. Eerlijkheidshalve moeten we wel zeggen dat de garçon zich komen verontschuldigen is, als compensatie de witte wijn niet aangerekend heeft en een degustiefje van het huis gegeven heeft.
Het eten was dus een vlug te vergeten ervaring en verdient maximum één à twee sterren. Nu weten we dus waarom er niet meer zoveel volk als vroeger komt. De (echte) Spanjaarden van de tafel naast ons hebben ook hun sangria en een gerecht terug naar de keuken gegeven.
Ik beoordeel - zoals steeds - het totaalplaatje en de folklore, de begeestering, het culturele erfgoed, krijgt toch absoluut de bovenhand op het gastronomische, dus daarom vier sterren als eindbeoordeling.
J. T.
Heel lang geleden eens bezocht bij de voorbereiding van de allereerste Feria Andalusia. Zeer lekker gegeten.
N.
Super nice! Real good food and great, entertaining dancers! The school has been there for two generations, held by mother and now daughter. And on some saturdays you can come and have tapas there! Check the website for more info.
(Vertaald)
Super aardig! Echt goed eten en geweldige, vermakelijke dansers! De school staat er al twee generaties, in handen van moeder en nu dochter. En op sommige zaterdagen kun je daar tapas komen eten! Check de website voor meer info.
S. P. M.
Perfect place to enjoy a flamenco night in Antwerp
(Vertaald)
Perfecte plek om te genieten van een flamenco-avond in Antwerpen
M. G.
H. L.
A. G. T.
B. P.
R. R.
Y. E.