Beoordelingen van Belgian Chocolate Village. (Museum) in Brussel (Brussel).
Belgian Chocolate Village
De Neckstraat 20, 1081 Koekelberg, België
Beschrijving
Informatie over Belgian Chocolate Village, een Museum in Brussel (Brussel)
Hier kunt u de locatie, de drukste periodes, de openingstijden, foto's, contactgegevens en echte recensies en opmerkingen geleverd door gebruikers van het Internet.
Deze plek heeft zeer goede recensies ontvangen, we raden aan om ze te bezoeken. Ze zullen je zeker een geweldige service geven.
Kaart
Openingstijden van Belgian Chocolate Village
Maandag
Gesloten
Dinsdag
10:00–18:00
Woensdag
10:00–18:00
Donderdag
10:00–18:00
Vrijdag
10:00–18:00
Zaterdag
10:00–18:00
Zondag
10:00–18:00
Populaire tijden
Dinsdag
10 | |
---|---|
11 | |
12 | |
13 | |
14 | |
15 | |
16 | |
17 |
Woensdag
10 | |
---|---|
11 | |
12 | |
13 | |
14 | |
15 | |
16 | |
17 |
Donderdag
10 | |
---|---|
11 | |
12 | |
13 | |
14 | |
15 | |
16 | |
17 |
Vrijdag
10 | |
---|---|
11 | |
12 | |
13 | |
14 | |
15 | |
16 | |
17 |
Zaterdag
10 | |
---|---|
11 | |
12 | |
13 | |
14 | |
15 | |
16 | |
17 |
Zondag
10 | |
---|---|
11 | |
12 | |
13 | |
14 | |
15 | |
16 | |
17 |
Beoordelingen van Belgian Chocolate Village
E. B.
Klein museum over de geschiedenis van chocolade in België en hoe het gemaakt wordt. Daarnaast leuke (en lekkere) demonstratie van een chocolatier. Leuk te combineren met een dagje Brussel.
D. H.
Klein,fijn museum. Informatief. Een chocolatier is er aan het werk en geeft uitleg. Proevertjes. Originele chocolade.op de bovenste verdieping kun je ook iets drinken zonder dat je het museum in hoeft te gaan. Museum €8 met lerarenkaart of student €4 persoonlijk vind ik €8 wel duur voor dit museum
S. v. D.
Klein, maar wel heel leuk.. En er zijn combi-tickets met andere dagattracties..
P. G.
Lieve medewerkers. Er waren grote bouwwerken van Chocolade en deze zagen er imposant uit. Voor kleine kinderen is dit museum niet echt een aanrader. We moesten veel wachten en luisteren en dat is nou net niet helemaal datgene waar onze kids in uitblinken!
F. B.
Heel blij om dit museum te kennen. 10 op 10. Victoria Bossaert is ook heel blij 'haar' 😁 fabriek te hebben leren kennen. Deze Belgisch-braziliaanse had trouwens een overgrootvader met de naam Emiel Bossaert. …
C. A.
Fijn museumbezoek gehad met de familie hier. We kregen een vriendelijke en persoonlijke ontvangst, alles werd goed uitgelegd en de vestiaire werd getoond. De audiofoons werkten niet altijd even goed maar er was voldoende uitleg aanwezig. Wat het allerleukste was was eigenlijk de demonstratie van de chocoladecake. We hebben geleerd hoe we pralines maken, en ze waren zeer lekker. Ook heel interessant voor kinderen. Het museum is makkelijk bereikbaar met de auto en openbaar vervoer.
S. O.
Een leuke activiteit voor in het weekend. Het museum is informatief, maar tegelijkertijd ook interactief. Zo hebben wij een live demonstratie (+proeving) gekregen waarbij je leert hoe pralines gemaakt worden.
Ook super voor kinderen.
A. R.
Zeer bijzonder en historisch gebouw waarbij de organisatie bestaat uit personen met het hart op de juiste plaats...
Bijzondere en hartverwarmende ervaring!
F. D.
Smaakvolle belle - époque ervaring. Aangenaam kader met betrokken en vriendelijke gidsen, die je alles over de historie van chocolade kunnen vertellen. Een echte aanrader voor jong en oud. Goed te bezoeken voor mensen met een beperking!
E. D. S.
Klein gezellig museum over vroegere chocolade fabriek victoria, geschiedenis chocolade en kleinschalige productie. Cafetaria in belle époque stijl met proevertjes.
I. R.
Heel goed en goede rondleidingen spijt geen tijd om alles te zien zullen terug gaan
M. D.
Waar komt chocolade vandaan? Van de plant in tropische serre tot chocolade maken en proeven. De geschiedenis van de chocolade, boeiend verteld door een van de gidsen tijdens een groepsbezoek.
M. O.
Echte aanrader!
N. B.
Is een zeer mooi chocolade museum de moete waard om te bezichtigen en Belgie is beroemd voor zijn chocolade.
D. S.
Leuk Volkskunde museum. Met lekkere goedkope bar !
J. D.
Interessant, en leuk om eens te doen , nieuwe dingen geleerd .
B. B.
Leuk om eensvtevdoen op een regeachtige dag.
P. V. B.
Fijn en lekker
S. D.
Prachtig museum
T. N.
The museum is not very big.
When you get in you will feel the good smell of chocolate everywhere.
There are different model of signature buildings in Brussels and a tropical garden and small area showing how to make chocolate.
There is a shop upstair to have drink / buy chocolates.
I visited on Heritage day so free ticket.
(Vertaald)
Het museum is niet erg groot.
Als je binnenkomt, voel je overal de goede geur van chocolade.
Er zijn verschillende modellen van karakteristieke gebouwen in Brussel en een tropische tuin en een kleine ruimte die laten zien hoe je chocolade kunt maken.
Er is een winkel boven om iets te drinken / chocolaatjes te kopen.
Ik bezocht op Erfgoeddag dus gratis kaartje.
W. A.
Simple place to learn more about chocolate and it's history.
You will have the chance to meet a chocolatier during your tour to learn how chocolate is made.
I would recommend to sit and enjoy a cup of their coffee with chocolates on their cafe; cozy and nice.
(Vertaald)
Eenvoudige plek om meer te leren over chocolade en zijn geschiedenis.
Je krijgt de kans om tijdens je tour een chocolatier te ontmoeten om te leren hoe chocolade wordt gemaakt.
Ik zou aanraden om te zitten en te genieten van een kopje koffie met chocolaatjes in hun café; gezellig en leuk.
A. j.
(Vertaald) ++ PRIJS
Het is een openbaar museum, dus het is voor een geweldige prijs!
++ Let op
Online boeken!!! Anders zou je een nare verrassing kunnen krijgen (geen ruimte bijvoorbeeld!)
++ Familie
We gingen 1 volwassene en 2 kinderen, en we bleven meer dan 2 uur!
Het is niet erg groot, je kunt alles in 15 minuten doen als je niets leest.
Het is gewoon dat we een heel goed publiek zijn :) mijn kinderen vonden het erg leuk
++ De rust
Eerlijk gezegd waren we alleen, het was geweldig. Ik hield van deze rust!!!
++ Leren
Het was erg interessant om de hele geschiedenis van chocolade te lezen, en hoe het hier terecht is gekomen.
We hielden van de film en de kleine tropische kas.
De anekdotes op het filmpje naast de kas zijn grappig ^^
++ De demonstratie
De demo is echt gaaf! De chocolatier was erg aardig en we hielden van de nabijheid met hem! Hij start de demonstratie als je aankomt! U hoeft niet op een bepaald tijdstip te komen.
We mochten wat chocolade proeven.
++ De sculpturen
De chocoladesculpturen zijn indrukwekkend!
++ Verpakking
We vonden het leuk om de oude verpakking te zien
++ Restauratie
U kunt een warme chocolademelk kopen en het percentage chocolade kiezen.
U kunt chocolaatjes kopen om mee te nemen.
De prijs van de drank is 2 tot 3 euro.
Het enige negatieve punt betreft niet het museum. Het betreft zijn toegang. We waren met het openbaar vervoer, en het is niet per se gemakkelijk (om te komen en te vinden)
Dankjewel !
F. B.
(Vertaald) Snelle maar interessante ervaring. Demonstratieactiviteit in het laboratorium heel goed gedaan en uitstekende proeverijen.
Zorg ervoor dat je van tevoren tickets boekt of bel om erachter te komen of het museum open is voor het publiek (sommige jongens na ons hadden niet geboekt en wilden ze niet binnenlaten, omdat het een privé-evenement was)
T. Q.
It’s a great place to learn about the history of chocolate and the varieties. The chocolate making was incredible and we learnt about the tempering process. There are 3 stories , where you could buy some chocolates on the third floor. Recommend to visit.
(Vertaald)
Het is een geweldige plek om meer te weten te komen over de geschiedenis van chocolade en de variëteiten. Het maken van chocolade was ongelooflijk en we leerden over het temperingsproces. Er zijn 3 verdiepingen waar je chocolaatjes kunt kopen op de derde verdieping. Aanraden om te bezoeken.
D. R.
(Vertaald) Bezocht met 2 kinderen van 8 en 11. Ze vonden het geweldig. Zowel de tentoonstelling en de film als de uitleg van de chocolatier. We dachten dat we daar 30 minuten zouden doorbrengen, we bleven 1u30! Zeer vriendelijk personeel. Gemakkelijk parkeren in het weekend.
C.
This is the chocolate museum outside the center, near a nice park. It is housed in a large building with different rooms covering Bgisn chocolate, benefits it chocolate, history and so on. The greenhouse with tropical plants and the pralines workshop made this place better than the central one - tasting exquisite pralines plus a nice presentation by Mr Jorge Lopetegui. Upstairs there is a nice saloon which shows images of this place from the past. Not sure why they call it village, a bit misleading.
(Vertaald)
Dit is het chocolademuseum buiten het centrum, vlakbij een mooi park. Het is gehuisvest in een groot gebouw met verschillende kamers die Bgisn-chocolade behandelen, ten goede komen aan chocolade, geschiedenis, enzovoort. De kas met tropische planten en de pralinesworkshop maakten deze plek beter dan de centrale - het proeven van voortreffelijke pralines plus een mooie presentatie door de heer Jorge Lopetegui. Boven is er een mooie saloon die beelden van deze plek uit het verleden toont. Ik weet niet zeker waarom ze het dorp noemen, een beetje misleidend.
R. M. d. P.
Very good, the museum and experience it's worth it. The only problem was the staff which are students that don't treat well the customers. They assisted us slow and lazy. We tried to buy chocolate at the store and the personal (they were 4 girls) were super rude with us because it was almost time to close and they wanted to keep the last chocolates for the day after (or for themselves to eat it). They were trying to scam us with the chocolate weight giving us less that corresponds with the price, and we wanted to buy a book and they said they didn't know the price and didn't want to ask. Zero profesional.
For the rest everything good.
(Vertaald)
Heel goed, het museum en de ervaring is het waard. Het enige probleem was het personeel dat studenten zijn die de klanten niet goed behandelen. Ze hielpen ons traag en lui. We probeerden chocolade te kopen in de winkel en het personeel (het waren 4 meisjes) was super onbeleefd tegen ons omdat het bijna tijd was om te sluiten en ze de laatste chocolaatjes wilden bewaren voor de dag erna (of voor zichzelf om het op te eten). Ze probeerden ons op te lichten met het gewicht van de chocolade waardoor we minder kregen dat overeenkomt met de prijs, en we wilden een boek kopen en ze zeiden dat ze de prijs niet wisten en niet wilden vragen. Nul professioneel.
Voor de rest alles goed.
S. A.
(Vertaald) Buitengewoon, om absoluut te doen. En de workshop mag je niet missen. ik raad aan
S. F.
Recht unauffällig von außen. Ein kleines Museum. Der Chocolatier stellt seine Pralinen her, die im Shop oben zum Kaufen sind. Er zeigt und erklärt zum Glück auch auf englisch 👍
(Vertaald)
Vrij bescheiden van de buitenkant. Een klein museumpje. De chocolatier maakt zijn chocolaatjes, die je in de winkel hierboven kunt kopen. Gelukkig laat hij het ook in het Engels zien en uitleggen
H.
(Vertaald) Een plek als het Mini Museum of Belgian Chocolate. Entree met een kaartje bevat verschillende foto's en uitleg over chocolade, de geschiedenis in België en zijn soorten, evenals een mini-workshop over het maken van chocolade met een chef-kok die heel geweldig was om uitleg en proef de rauwe chocolade en de productiestadia.
J. S.
(Vertaald) Zeer interessant bezoek met demonstratie en proeverij. Zeer betaalbare prijs
M. B.
(Vertaald) Geweldige ervaring! Het bezoek is aangenamer met een gids, dank u meneer Gilbert voor uw uitleg en uw geduld. Het bezoek zonder gids is echter niet minder de moeite waard.
Idee voor de toekomst: waarom niet naast de proeverij een workshop aanbieden waar bezoekers chocolaatjes maken...
A. P.
The museum is small, but interesting and interactive. There are some chocolate sculptures of Brussels monuments, as well as a small greenhouse where cocoa trees are grown. You have the chance to learn from a chocolatier how their chocolates are made. All in all, an experience I would warmly recommend.
Also, the friendly and helpful staff made our experience even better!
(Vertaald)
Het museum is klein, maar interessant en interactief. Er zijn enkele chocoladesculpturen van Brusselse monumenten, evenals een kleine kas waar cacaobomen worden gekweekt. Je krijgt de kans om van een chocolatier te leren hoe hun chocolaatjes worden gemaakt. Al met al een ervaring die ik van harte zou aanbevelen.
Ook maakte het vriendelijke en behulpzame personeel onze ervaring nog beter!
M. S.
Die Fabrik ist ziemlich unauffällig. Wir sind fast vorbei gelaufen. Keine Wartezeit und innerhalb von 30 Minuten waren wir inklusive Einkauf durch.
(Vertaald)
De fabriek is vrij onopvallend. We liepen er bijna langs. Geen wachttijden en binnen 30 minuten waren we door inclusief winkelen.
F. ‘.
Really enjoyed it with the green house with banana and cocoa trees. The true reality about the exploitation on cocoa in developing countries. The facts about Europe chocolate industry. After visiting the museum you realise that chocolate is a global business and all counties consume chocolate.
(Vertaald)
Echt genoten met het groene huis met bananen- en cacaobomen. De ware realiteit over de exploitatie van cacao in ontwikkelingslanden. De feiten over de chocolade-industrie in Europa. Na een bezoek aan het museum realiseer je je dat chocolade een wereldhandel is en dat alle provincies chocolade consumeren.
M. G. B. B.
(Vertaald) Ik vond het erg lekker, ook al had ik niet verwacht dat de krachtige geur van chocolade mijn maag zo van streek zou maken. Pralines leren maken was moeilijk maar erg interessant. Dankjewel
M. T. R.
"Belgian Chocolate Village Museum" its really a good place to know about the Chocolate history.
Actually I not know how the Chocolate powder is collect and its really great experience like from Africa they provide Coco bin and lot of Africa's child not know the test of the Chocolate. But in the world every baby like Chocolate.
When I visit the place then see little kids are making Chocolate for birthday gift for there friends and really they enjoy and make different type Chocolate.
Its really a good place for child and the organizer really good to give chance to play kids with Chocolate.
Thanks
(Vertaald)
"Belgian Chocolate Village Museum" is echt een goede plek om meer te weten te komen over de chocoladegeschiedenis.
Eigenlijk weet ik niet hoe het chocoladepoeder wordt verzameld en het is echt een geweldige ervaring, zoals uit Afrika, ze bieden Coco bin en veel van Afrika's kinderen kennen de test van de chocolade niet. Maar in de wereld houdt elke baby van Chocolade.
Als ik de plek bezoek, zie ik dat kleine kinderen chocolade maken als verjaardagscadeau voor hun vrienden en ze genieten echt van en maken verschillende soorten chocolade.
Het is echt een goede plek voor kinderen en de organisator is echt goed om kinderen de kans te geven om met chocolade te spelen.
Bedankt
C. Z.
(Vertaald) Toegang kost € 8 inclusief audiogids (Engels, Frans, Spaans). Echt klein restaurant op drie verdiepingen. Op de begane grond ziet u drie sculpturen en kunt u de productie van chocolaatjes bekijken. Op de benedenverdieping is er een miniemuseum en een serre waar u de verschillende cacaoplanten kunt zien (wees voorzichtig om binnen te gaan, want het is erg vochtig en erg heet). Op de bovenste verdieping is alleen de bar die chocolade en chocolaatjes serveert. Het museum duurt ongeveer 1u30 van de tijd om gezien te worden, 30 minuten tussen de kamers draaien en aan de bar kletsen, en dan ongeveer een uur of zo om te kijken hoe de chocolade wordt gemaakt met een heel aardige vent die in het Engels of Frans uitlegt. Het museum is gemakkelijk te bereiken met de metro, uitstappen bij de halte Simonis.
M. R.
(Vertaald) Ik hou echt van dit museum, vooral vanwege zijn chocoladewerken, de film die de stadia van chocolade uitlegt, van de boon tot zijn aankomst in Europa en vooral voor de kas waar je direct naast de cacaoboom kunt zijn en voor de chocolademaker die legt heel goed uit hoe je pralines maakt, luistert naar vragen en biedt aan om te proeven wat hij doet, aan de andere kant en daarom 4 sterren en niet 5, de audiogidsen zijn echt moeilijk, ik heb het beste geplant door het geluid te willen verhogen, maar het is mijn schuld, de kassier zei dat we nergens op moesten klikken oupsi (ik ben een man, ik zie knop, ik klik) plotseling probeerde ik die van mijn vriendin te volgen die veel redelijker was geweest dan ik, maar helaas voor wat de audiogids legt de infoterminal vast het was echt een gedoe, en zonder de informatie van de audiogids hebben we het plotselinge verlangen om meer te willen weten, afgezien daarvan was de ervaring leuk en de winkel op de bovenverdieping biedt goede chocolade lat hier gemaakt.
M. G. T.
(Vertaald) Een mooie ervaring over de geschiedenis van chocolade.
Compleet, ondanks de focus op de Vitória-fabriek.
Voor € 8,00 kun je deelnemen aan een proeverij met een ambachtsman, documentaires bekijken en interactie hebben met de tentoonstelling via een audioapparaat.
Er is een kleine kas in de kelder en op de bovenverdieping kun je chocolaatjes in verschillende vormen kopen.
Heel fijn.
Y. C. S.
Very nice place to learn about chocolate. The audio guide is available, also the audio explanation is separated for audiences - kids, in detail and for adult.
Also I highly recommend workshop. The chocolatier was quite professional but explains in easy English. You could learn how to make chocolate.
(Vertaald)
Zeer leuke plek om over chocolade te leren. De audiogids is beschikbaar, ook de audio-uitleg is gescheiden voor publiek - kinderen, in detail en voor volwassenen.
Ook kan ik workshop ten zeerste aanbevelen. De chocolatier was behoorlijk professioneel, maar legt het in gemakkelijk Engels uit. Je zou kunnen leren hoe je chocolade maakt.
j. B.
(Vertaald) Veel kleiner dan Choco-story Brussels, is dit museum toch erg vriendelijk en goed georganiseerd. De relatie met de chocolatier is persoonlijker met meer directe nabijheid. In de winkel kan je een gepersonaliseerde ballotin bestellen. De 2 musea zijn aan te raden, deze is misschien wat minder "toeristisch".
O. P.
(Vertaald) Fantastisch! Een klein verklarend pad van de geschiedenis van cacao met een mooie tropische kas. Daarna een bezoek aan de werkplaats van de chocolatier die uitleg geeft over het maken van chocolade! Ook een kleine proeverij in de werkplaats. Fantastisch !
M. A.
(Vertaald) Zeer goed, maar vermijd de cafetaria als je klaar bent, omdat het voor niets te duur is. Een chocoladethee is intrigerend: nou, het is een gruwel, omdat heet water en chocolade niet samengaan. Of het gaat voorbij maar het karakter van de serveerster passeert het niet voor ons! Een grof en dom onbeleefd meisje trouwens. Anders is het museum geweldig en staat de chocoladeworkshop bovenaan 😋
B. T.
Lovely little place, well layed out, staff is very hospitable and polite and made our tour feel great, we found out everything we wanted and didn't want to know about chocolate. Would be nicer if the tour was a bit more interactive and bigger, yet an amazing experience, if in Brussels definitely visit!
(Vertaald)
Mooie kleine plaats, goed ingedeeld, personeel is erg gastvrij en beleefd en zorgde ervoor dat onze tour geweldig aanvoelde, we ontdekten alles wat we wilden en niet wilden weten over chocolade. Zou leuker zijn als de tour wat interactiever en groter was, maar toch een geweldige ervaring, als je in Brussel zeker een bezoek brengt!
N. S.
(Vertaald) Een prachtige omgeving, een geweldig bezoek aan de collecties. Een chocolatier in het super voordelige atelier, die zijn vak gewoon voor ons neofieten deelt, maar met passie. Een uitstekende proeverij. Beveel deze tour ten zeerste aan?
L. J.
(Vertaald) Authentiek en super interessant met uitleg van de chocolatier. De kas in de winter is een pluspunt net als de warme chocolademelk aan de bar / winkel.
T. S.
They're very concerned about the visitor's enjoyment. Called me a day before informing me that their chocolate-maker was sick, so I should postpone by a day. Which I did, and it was worth it. The audio-guide remote wasn't working well, probably an issue with English-language remotes. Definitely worth visiting.
(Vertaald)
Ze zijn erg bezorgd over het plezier van de bezoeker. Belde me een dag voordat hij me vertelde dat hun chocolatier ziek was, dus ik zou het een dag moeten uitstellen. Wat ik deed, en het was het waard. De afstandsbediening van de audiogids werkte niet goed, waarschijnlijk een probleem met Engelstalige afstandsbedieningen. Zeker een bezoek waard.
m. m.
(Vertaald) Veel dingen om te leren, vooral in het workshopgedeelte, een prachtig gebouw en zeer bekwaam personeel, vooral in de werkplaats, ik raad het ten zeerste aan, de enige spijt is dat het verre van alles is of bijna, maar niet altijd de keuze van Geografische locatie
L. R.
(Vertaald) Leuke ervaring! De chocoladesculpturen zijn indrukwekkend, maar het beste deel van het bezoek is de chocoladedemonstratie en -proeverij. De chef-chocolatier op zaterdag 13 augustus was vriendelijk en pedagogisch. We kochten een doos met 25 chocolaatjes en ze waren allemaal uitstekend.
Het enige negatieve punt is naar mijn mening het verklarende bezoek dat niet erg speels is. Misschien te historisch gericht en minder over het huidige gebruik van chocolade. (beeldhouwwerk...)
n. K.
(Vertaald) Geweldige ervaring! Proeven en uitleg op de workshop staan bovenaan. Interactief en kindvriendelijk museum! De bovenverdieping is prachtig en je kunt genieten van een uitstekende warme chocolademelk? En bovendien is al het personeel super gastvrij en vriendelijk. We vonden het geweldig en we zullen teruggaan
M.
A small museum. Some history of factory situated there as well as details of different types of chocolate and how they Maka it. A small demonstration available about chocolate making and you can taste a few. Also there is a chocolate counter where you can buy and have a coffee.the varieties of chocolates available there are very limited compared to a chocolate shop outside. They have a couple of video presentation about the chocolate making as well as history of factory. Though it's 8 euro only which include an audio guide.
(Vertaald)
Een klein museum. Wat geschiedenis van de fabriek die daar is gevestigd, evenals details van verschillende soorten chocolade en hoe ze het maken. Er is een kleine demonstratie beschikbaar over het maken van chocolade en je kunt er een paar proeven. Er is ook een chocoladetoonbank waar u koffie kunt kopen en drinken. de soorten chocolaatjes die daar verkrijgbaar zijn, zijn zeer beperkt in vergelijking met een chocoladewinkel buiten. Ze hebben een paar videopresentaties over het maken van chocolade en de geschiedenis van de fabriek. Hoewel het slechts 8 euro is, inclusief een audiogids.
M. G.
Very pretty place, and very few people (for now) It's not big but it has great activities and you can learn a lot. There is also a 'workshop' about making chocolate pralines which you can taste.
I also highly recommend viaiting the upstairs restaurant and shop. I ordered ice pop with chocolate and besides it i received two pralines! It was of course very delicious😋
(Vertaald)
Zeer mooie plek, en (voorlopig) heel weinig mensen. Het is niet groot, maar er zijn geweldige activiteiten en je kunt veel leren. Er is ook een 'workshop' over het maken van chocoladepralines die je kunt proeven.
Ik raad ook ten zeerste aan om het restaurant en de winkel op de bovenverdieping te bezoeken. Ik bestelde ice pop met chocolade en daarnaast kreeg ik twee pralines! Het was natuurlijk erg lekker😋
F. C.
Fun little museum, where you get to meet a chocolatier and taste some of his chocolates. Definitely worth a visit in Brussels!
(Vertaald)
Leuk klein museum, waar je een chocolatier kunt ontmoeten en wat van zijn chocolaatjes kunt proeven. Zeker een bezoek waard in Brussel!
S. M.
Great place to learn about the way the Belgians transform chocolate. Delicious samples and a shop upstairs to buy all your goodies. The staff is very friendly and helpful.
(Vertaald)
Geweldige plek om meer te weten te komen over de manier waarop de Belgen chocolade transformeren. Heerlijke samples en een winkel boven om al je lekkers te kopen. Het personeel is erg vriendelijk en behulpzaam.
S. Z.
It’s a small museum with an option guided tour in the history, life cycle and manufacture of chocolates right from a cocoa pod. And you also get a live explanation of making chocolates by an experienced chef.
(Vertaald)
Het is een klein museum met een optionele rondleiding in de geschiedenis, levenscyclus en productie van chocolaatjes, rechtstreeks uit een cacaodop. En ook krijg je live uitleg over het maken van chocolaatjes door een ervaren kok.
ק.
(Vertaald) Erg mooie plek
Niet groot en niet enorm
Er is een gemakkelijke rondleiding om te zien hoe chocolade wordt gemaakt.
Je krijgt een leuke uitleg bij een chocolatier om te begrijpen hoe het eigenlijk zit.
Als afsluiting dronken we daar warme chocolademelk gemaakt van cacaobonen.
Echt de moeite waard.
besteedt ongeveer een uur.
S. T.
A MUST for chocolate lovers. Very informative and fun experience to learn about the process of how chocolate ends up in our hands. From the pods ripening on the trees, the beans fermenting and roasting, to a chocolatier making his creations. There is a live demo showing beautifully melted chocolate being turned into delicious bon-bons that we get to taste! There is a cafe upstairs where you can try more tasty chocolate treats.
(Vertaald)
EEN MUST voor chocoladeliefhebbers. Zeer informatieve en leuke ervaring om meer te weten te komen over het proces van hoe chocolade in onze handen terechtkomt. Van de peulen die aan de bomen rijpen, de bonen die gisten en roosteren, tot een chocolatier die zijn creaties maakt. Er is een live demo waarin prachtig gesmolten chocolade wordt omgezet in heerlijke bon-bons die we mogen proeven! Er is een café boven waar u meer smakelijke chocoladetraktaties kunt proberen.
C. J. Z.
(Vertaald) Hoewel de tentoonstelling niet groot is, is ze zeer gedetailleerd over de historische bronnen van cacao. Ik vind hun workshop het leukst, zeer informatief, ik heb veel nieuwe kennis geleerd en ik heb ook erg lekkere chocolade gegeten ~
C.
(Vertaald) Zeer mooie plek, een veelheid aan interessante dingen om te ontdekken. Ook veel jeugdherinneringen. Gastvrij, het personeel is vriendelijk en attent. Leuke demonstratie met kleine proeverij. Enige nadeel: de audiogidsen die niet echt werken. Het is jammer, het bezoek zou aangenamer zijn met hoogwaardige apparatuur. De winkel en de chocoladereep zijn een bezoek waard. Erg leuk om daar een hapje te eten. De warme chocolaatjes zijn fantastisch en tal van andere verleidingen om te ontdekken. Ga ervoor!
K. S.
(Vertaald) Vervaardiging van onze eigen pralines met een meer dan bevestigde chocolatier (Nathan)!
Uitleg, pedagogie, uitwisseling, goed humeur, alles is aanwezig om 1u30 gastronomisch en verrijkend door te brengen!
Slechts één advies: ga ervoor!!!!
J.
(Vertaald) Een ontdekking voor mij en een gids die deze plek waardig is die ooit chocolade maakte. Demonstratie van het maken van pralines met proeverij en mooie tentoonstelling.
s. h.
It is a great place to visit if you adore chocolates. You will have some free chocolates for tasting and you will have an audio guide. After finishing the tour, you can get some coffee or chocolate.
(Vertaald)
Het is een geweldige plek om te bezoeken als je dol bent op chocolaatjes. Je krijgt wat gratis chocolaatjes om te proeven en je hebt een audiogids. Na het beëindigen van de tour kun je koffie of chocolade krijgen.
J. N.
(Vertaald) Geweldig bezoek om meer te weten te komen over chocoladegeschiedenis, supervriendelijk personeel, vriendelijk en vriendelijk
E. J.
(Vertaald) Aangenaam museum, voldoende puntig en gedetailleerd maar snel afgedekt. Audiogids inbegrepen bij het bezoek. Mogelijkheid om de taal van de verschillende presentaties te kiezen. De demonstratie van het maken van een soort Praline is erg leuk.
n.
A must see if you want to understand some great new info about the chocolate. Wait for the chef to make chocolate for larger groups. Near this place you can find Godiva chocolate fabric outlet with good deals.
(Vertaald)
Een must om te zien als je geweldige nieuwe informatie over de chocolade wilt begrijpen. Wacht tot de chef chocolade maakt voor grotere groepen. In de buurt van deze zaak vind je de Godiva chocolade stoffen outlet met goede deals.
ا. ا. s.
(Vertaald) goed museum
Ticketprijs 8 euro
A. L.
(Vertaald) Leuk museum maar niets geks. U kunt rondlopen in de serre waar cacaobomen groeien, de geschiedenis van de chocoladeverwerking lezen. Het beste deel van de rondleiding is de demonstratie van chocolade over hoe pralinke wordt gemaakt. Het museum heeft ook een winkel waar je kant-en-klare pralines kunt kopen, maar vaak is er niemand bij de kassa. Ze verliezen klanten
S. S.
(Vertaald) Een mooi vormgegeven museum dat vertelt over de geschiedenis van chocolade/cacao. Ter plekke kon je een paar verschillende chocolaatjes proeven. Een klein minpuntje was dat er maar drie gebouwen van chocolade in het museum stonden. We dachten dat het er aanzienlijk meer zouden zijn.
A. G.
(Vertaald) Ik hou van ! Het allerleukste is de demonstratie met een chocolatier! Eerlijk gezegd raad ik aan!
A.
(Vertaald) Superleuke plek! De mensen zijn erg gastvrij en kennen hun vak. Een hoekje dat de omweg waard is als je meer wilt weten over de geliefde chocolade. De informatie is beknopt en betaalbaar! Een grote dank aan het hele team, ik zal zeker terugkomen!
J. R.
A must visit! Excellent displays detailing the evolution of the chocolate manufacturing process, as well as the advertising campaigns that followed. Check out the cafe upstairs for a memorable hot chocolate and luxury pralines. The staff were so appreciative as well, they threw in a few extra pralines for us to enjoy. Would 100% come back for the cafe alone
(Vertaald)
Een must om te bezoeken! Uitstekende displays die de evolutie van het chocoladeproductieproces beschrijven, evenals de reclamecampagnes die daarop volgden. Bekijk het café boven voor een onvergetelijke warme chocolademelk en luxe pralines. Het personeel was ook zo dankbaar, ze gooiden er een paar extra pralines in om van te genieten. Zou 100% alleen terugkomen voor het café?
M. L.
(Vertaald) Mooi
Personeel van het hotel beleefd.
Interessante chocolade workshop
B.
Wonderful tour, very friendly staff and clearly passionate people that love chocolate so much! Thanks again!
(Vertaald)
Geweldige tour, zeer vriendelijk personeel en duidelijk gepassioneerde mensen die zoveel van chocolade houden! Nogmaals bedankt!
G. M.
(Vertaald) Ik had meer verwacht toen ik "chocoladedorp" hoorde, het is maar een museum! Het beste deel was de heer die ons de geschiedenis van chocolade uitlegde, hoe ze chocolaatjes maken, ons ten minste 6 soorten liet proberen en de toegangsprijs was 6 €
C. R.
(Vertaald) Leuk klein museum geheel gewijd aan chocolade, verschillende audiogidsen voor volwassenen en kinderen. Indrukwekkende chocoladesculpturen, een tropische tuin.
Maar het hoogtepunt van het bezoek is een demonstratie van het maken van pralines door een meester-chocolatier, met veel proeverijen. Zeer interessant (vooral de demo gemaakt door de getalenteerde en gepassioneerde @jorge.lopetegui) en zo goed!
En de kers op de taart is de museumwinkel die – je raadt het al – chocolade verkoopt. En de creaties van hun eigen meester-chocolatiers en ongewone repen gemaakt door andere ambachtslieden. Niet goedkoop maar zo, zo veel lekkerder dan fabrieksgeproduceerde pralines...!
L. B.
Cost to get in was very fair. The chef was very hospitable and helpful. Staff very professional. The cafe upstairs was a nice treat.
(Vertaald)
De kosten om binnen te komen waren zeer redelijk. De chef-kok was zeer gastvrij en behulpzaam. Personeel zeer professioneel. Het café boven was een leuke traktatie.
G. S.
(Vertaald) Goed museum, zeer interactief met voldoende informatie om meer te weten te komen over het chocoladeproces. Goede demonstratie van het maken van gevulde chocolaatjes. Rijke proeverij en goede beelden
R. P.
This place was lovely. The staff very friendly and informative. Their English was great. The tour was fun and educational. The chocolate tasting was amazing. The chocolatier was very friendly, funny and willing to let us try a variety of chocolates while answering questions and explaining the process. Highly recommended.
(Vertaald)
Deze plaats was heerlijk. Het personeel erg vriendelijk en informatief. Hun Engels was geweldig. De rondleiding was leuk en leerzaam. De chocoladeproeverij was geweldig. De chocolatier was erg vriendelijk, grappig en bereid om ons een verscheidenheid aan chocolaatjes te laten proberen terwijl hij vragen beantwoordde en het proces uitlegde. Sterk aanbevolen.
A.
Me and my husband visited this place today and we loved it!
It's a small museum, but we really enjoyed each part of it, especially the workshop. The staff there was really lovely and answered all of our questions. The chocolate we tasted there was the best ever!
It was a really nice experience!
(Vertaald)
Ik en mijn man hebben deze plek vandaag bezocht en we vonden het geweldig!
Het is een klein museum, maar we hebben echt genoten van elk onderdeel, vooral van de workshop. Het personeel daar was erg aardig en beantwoordde al onze vragen. De chocolade die we daar proefden was de beste ooit!
Het was echt een leuke ervaring!
E. 2.
(Vertaald) Een bezoek dat ik ook aanraad! Een jong en gastvrij team. Een bezoek geschat op 30 minuten, maar in de demonstratie van de chocolademaker duurde het 1u30! Een zeer interessante film en een chocolatier die ons boeit. Een winkel op de hoek die de omweg waard is. Een team dat niet schroomt om mensen uit te nodigen om te proeven van wat lekker is.
A. P.
(Vertaald) Een super interessante plek die ik bij toeval ontdekte dankzij een brochure en ik heb niet lang gewacht om te bezoeken! Het is echt geweldig, alles wordt tot in detail uitgelegd: de ontdekking van cacao, de teelt, de invoer tot aan de productie en consumptie van chocolade, plus een tropische kas waarin je echte cacaobomen kunt zien! Ik raad aan (vooral als je kinderen hebt) 🙂
Ik wil graag de dame aan de receptie, de winkel en de chocolatier bedanken die open en vriendelijk zijn!
E. E.
Absolutely fascinating!
(Vertaald)
Absoluut fascinerend!
F. A.
(Vertaald) Heel interessant
De gids maakte het bezoek erg interessant
S. S.
Small museum with interesting facts about chocolate and its history. You also get to sample a few varieties of chocolate. It's nice for kids and adults
(Vertaald)
Klein museum met interessante feiten over chocolade en zijn geschiedenis. Je kunt ook een paar soorten chocolade proeven. Het is leuk voor kinderen en volwassenen
V. M.
I went there in April 2021 and I had a very nice time. The atelier was very interesting and the museum is small, but informative and well-made. it's not a big museum, but I spent almost 3 hours there. It's really worth a trip, I recommend it without hesitating. And they are very generous with the chocolate samples, that was great.
(Vertaald)
Ik ben er in april 2021 geweest en heb het erg leuk gehad. Het atelier was erg interessant en het museum is klein, maar informatief en goed gemaakt. het is geen groot museum, maar ik heb er bijna 3 uur doorgebracht. Het is echt een reis waard, ik raad het zonder aarzelen aan. En ze zijn erg gul met de chocolademonsters, dat was geweldig.
G. s.
Nice place ,must visit, demonstration of preparing chocolate is shown here
(Vertaald)
Leuke plek, moet bezoeken, demonstratie van het bereiden van chocolade wordt hier getoond?
A. S.
(Vertaald) Het is een coole ervaring die het bekijken waard is. Naast de geschiedenis van chocolade van Amerika tot Europa, kunt u deelnemen aan een demonstratie van het maken van pralines, een bonbon met verschillende vullingen. Na de demonstratie is er een proeverij. Het is een andere ervaring in de hoofdstad van België.
Y. B.
(Vertaald) Klein maar interessant, de historische oorsprong van chocolade is goed gedocumenteerd tijdens een reis die eindigt met een passage in het laboratorium waar een banketbakker een demonstratie geeft over de vervaardiging van pralines, vergezeld van een proeverij.
Bij de uitgang heeft u de mogelijkheid om inkopen te doen in het boven gelegen winkeltje.
C. L.
Had a good time learning about the history of chocolate and it was great to see the live demonstration of how pralines are made, that part was really interesting (and tasty since we were offered samples).
(Vertaald)
Had een goede tijd om te leren over de geschiedenis van chocolade en het was geweldig om de live demonstratie te zien van hoe pralines worden gemaakt, dat deel was echt interessant (en smakelijk omdat we monsters kregen aangeboden).
K. D.
(Vertaald) We organiseerden een verjaardagsfeest bij BCV en alles was perfect van a tot z! Het hele team was geweldig, en de meester-chocolatier was geweldig met de kinderen met zijn geduld en vriendelijkheid!
Nogmaals heel erg bedankt voor het verwelkomen van ons.
S. G.
(Vertaald) Leuk klein museum, de geschiedenis van chocolade wordt daar goed uitgelegd en de demonstratie in de werkplaats was super interessant! Ga ook eens wandelen in de woonkamer om de bonbons uit het atelier te proeven met een goede koffie, ze zijn heerlijk!
V. C.
The shop is amazing👍🏻a nice place to chill and relax. Hot chocolate is perfect. Friendly staffs.
(Vertaald)
De winkel is geweldig ?? een leuke plek om te relaxen en te ontspannen. Warme chocolademelk is perfect. Vriendelijk personeel.
M. D.
Amusing! I love all the stories on how the chocolate were made. They even have chocolates factory session where there this one friendly guy who speaks both English and French , introducing how the chocolates were made and stuff. The chocolates can be tasted on the spot and they were delicious!
(Vertaald)
Grappig! Ik hou van alle verhalen over hoe de chocolade werd gemaakt. Ze hebben zelfs een chocolaatjesfabrieksessie waar een vriendelijke man is die zowel Engels als Frans spreekt, die uitlegt hoe de chocolaatjes werden gemaakt en zo. De chocolaatjes zijn ter plekke te proeven en ze waren heerlijk!
G. P.
(Vertaald) Klein maar zeer interessant museum. Er is een kleine kas met tropische planten (inclusief cacaoplanten) en de demonstratie van hoe pralines worden gemaakt is lekker!
S. A.
Calm and spacious. Very friendly staff. Lovely cafe with amazing chocolate!!! Absolutely loved experiencing how to make chocolate.
(Vertaald)
Rustig en ruim. Zeer vriendelijk personeel. Mooi café met geweldige chocolade !!! Absoluut geweldig om te ervaren hoe je chocolade kunt maken.
R. K.
(Vertaald) Een zeer aangenaam en interessant bezoek!
F. B.
(Vertaald) Zeer klein, maar zeer goed onderhouden, met attent personeel, maar ontbreekt audiogids in het Portugees.
A. G.
(Vertaald) Uitstekend welkom, we waardeerden vooral de demonstratie van de chocolademaker
K. l.
(Vertaald) Zeer leuke plek om te bezoeken en te genieten van een goede chocolade
A. D.
(Vertaald) Eenvoudig maar heel eenvoudig museum!
Maar de demonstratie en proeverij met een echte meester-chocolatier is echt de moeite waard!
Een ander sterk punt van de verkochte chocolaatjes zijn die ter plaatse gemaakt door de meester-chocolatiers!
V. G.
(Vertaald) Super vriendelijk personeel, vol proeverijen, uitzonderlijke chocolade en een route die even leuk als interessant is.
We gingen er met onze 3 kinderen.
Een advies: ga eens langs in de winkel, er is iets om van te smullen voor een zeer schappelijke prijs.
P. D.
(Vertaald) Een goed museum, vertelt tot in detail over het productieproces, een speciale banketbakker geeft een masterclass over de productie van chocolade, geeft je de kans om je eigen snoep te proberen, heel spannend!
B. R.
Absolutely brilliant with some samples and a lovely Cafe! Delicious chocolate!
(Vertaald)
Absoluut briljant met enkele voorbeelden en een mooi café! Heerlijke chocolade!
K. C.
(Vertaald) Een geweldige rondleiding door de geschiedenis en het heden van de chocoladeproductie. Kas, demonstratie van chocomridtrom-productie plus proeverij
T. m.
This chocolate village in brussels has really good chocolate, must visit for tour and must try and buy chocolates from here.
(Vertaald)
Dit chocoladedorp in Brussel heeft echt goede chocolade, moet je bezoeken voor een rondleiding en moet proberen om hier chocolaatjes te kopen.
A. A.
Will add photos later,,,, small yet nice chocolate meusem! Got there on special Thursday in #Brussels for meusems
(Vertaald)
Zal later foto's toevoegen ,,,, klein maar fijn chocolade-meusem! Kreeg er op speciale donderdag in #Brussels voor meusems
g. t.
(Vertaald) Het is een prachtige locatie. Misschien een beetje klein.De tour eindigt vrij snel.
J. K.
The museum was informative and interesting, with a couple of delicous chocolate samples for a very low price.
(Vertaald)
Het museum was informatief en interessant, met een paar heerlijke chocolademonsters voor een zeer lage prijs.
P. P.
Nice place to be informed about the chocolate as food and as an industry.
(Vertaald)
Leuke plek om geïnformeerd te worden over de chocolade als voedsel en als industrie.
J. D. L.
(Vertaald) Hoewel je niet geïnteresseerd bent in een bezoek aan het museum, raad ik je aan om als je in de buurt bent (bijvoorbeeld om de Basiliek van het Heilig Hart te bezoeken) een bezoek te brengen aan (gratis) de cafetaria van dit museum en (tegen betaling) een chocolaatje te proeven of koffie met wat pralines . De moeite waard.
H. M.
A pleasant place to spend a few hours and enjoy a cup of hot chocolate.
(Vertaald)
Een aangename plek om een paar uur door te brengen en te genieten van een kop warme chocolademelk.
M. D.
(Vertaald) We werden verwelkomd als koninginnen. Zeer vriendelijk personeel, zelfs het beveiligingspersoneel was vriendelijk.
We volgden een demonstratie van het maken van chocolade en ook de meester-chocolatier was vriendelijk en tegelijkertijd gepassioneerd over zijn werk.
Het museum leek me didactisch. Ik wist al veel over chocolade, maar ik heb nog meer geleerd!
P. B.
The museum is really interesting and staff are friendly and generous. The place is worth it.
(Vertaald)
Het museum is echt interessant en het personeel is vriendelijk en vrijgevig. De plaats is het waard.
T. P.
Lovely place, try a cup of chocolate tea with orange flavor if you have time 🍵🍊
(Vertaald)
Heerlijke plek, probeer een kopje chocoladethee met sinaasappelsmaak als je tijd hebt ??
V. F. D.
Not a mind blowing museum. Basic experience. Good explanations on chocolate history and its role in European economy. The best part is of course the demonstration and the cafe upstairs. Only to that cafe I would rate with 5 stars, they have amazing pralines over there
(Vertaald)
Geen geestverruimend museum. Basis ervaring. Goede uitleg over chocoladegeschiedenis en zijn rol in de Europese economie. Het leukste is natuurlijk de demonstratie en het café boven. Alleen voor dat café zou ik 5 sterren beoordelen, ze hebben daar geweldige pralines?
V. L.
Learned a lot from this visit. They let me have a taste of chocolate. Worth a visit.
(Vertaald)
Veel geleerd van dit bezoek. Ze lieten me chocolade proeven. Een bezoek waard.
C. P.
(Vertaald) De chocoladeworkshop is de activiteit waar kinderen dol op zijn. Je kunt aanraken, proeven en alle vragen stellen die je wilt. De ontvangst is schattig en attent. Het museum bevindt zich in een geweldige omgeving!
L. V. d. b.
Nice (rather small) museum about one of our national prouds, namely chocolate!
(Vertaald)
Leuk (vrij klein) museum over een van onze nationale trots, namelijk chocolade!
e. m.
Nice place, good experience
(Vertaald)
Leuke plek, goede ervaring
K. C.
We visited recently on a national holiday and were pleased to be some of the only visitors. We felt like the experience was sort of personalized because staff came around to check on us and make sure we understood where to go and made sure we were able to see the chocolatier demonstration. The demonstration was great and the samples were plentiful and delicious!
(Vertaald)
We bezochten onlangs op een nationale feestdag en waren blij enkele van de enige bezoekers te zijn. We hadden het gevoel dat de ervaring een beetje gepersonaliseerd was omdat het personeel langskwam om ons te controleren en ervoor te zorgen dat we begrepen waar we heen moesten en ervoor zorgden dat we de chocolatierdemonstratie konden zien. De demonstratie was geweldig en de monsters waren overvloedig en heerlijk!
S. A.
(Vertaald) Een chocoladefabriek waar je een kleine rondleiding krijgt en luister naar de manier waarop chocolade wordt gemaakt en cacaobomen ziet
C. F.
(Vertaald) Zeer goed museum, zeer vriendelijk personeel, uitleg en de workshop, perfect, ik raad je aan daarheen te gaan, zeer informatief?
A. D.
The staff is nice and the chocolate is very good.
(Vertaald)
Het personeel is aardig en de chocolade is erg goed.
V. Z.
Wonderful museum. I prepared chocolate and learned a lot there.
(Vertaald)
Prachtig museum. Ik bereidde chocolade en heb daar veel geleerd.
M. C.
(Vertaald) Interessant, interactief museum, audiogids inbegrepen in de prijs die ik betaalbaar vind. We konden een demonstratie van chocoladevormen krijgen met een kleine proeverij. Uiterst vriendelijk personeel! We gaan nog steeds snel rond, maar het is de kosten waard.
M. P.
Amazing place!!! Specially if you love chocolate, 😍 They have some games for kids to learn a little about chocolate’s history and some big pictures that tell you a little more. And they have a special environment for real cocoa plants!!! I mean, I came from South America and never have seen one of these before! It was great! They make some melted chocolate demos and at the end of the road, you can buy tons of chocolate!!! 🤤 (but you’ll need tons of money, of course! 😅)
(Vertaald)
Geweldige plaats!!! Vooral als je van chocolade houdt,? Ze hebben een aantal spelletjes voor kinderen om iets te leren over de geschiedenis van chocolade en enkele grote foto's die je wat meer vertellen. En ze hebben een speciale omgeving voor echte cacaoplanten!!! Ik bedoel, ik kwam uit Zuid-Amerika en heb er nog nooit een gezien! Het was geweldig! Ze maken demo's van gesmolten chocolade en aan het einde van de weg kun je tonnen chocolade kopen! 🤤 (maar je hebt natuurlijk heel veel geld nodig! 😅)
M. M.
(Vertaald) Een heel klein museum (?).
Eerlijk gezegd was ik eerlijk gezegd teleurgesteld door het bezoek.
Weinig begeleiding en commentaar van het aanwezige personeel (niet echt om de waarheid te zeggen).
In wezen vitrinekasten en didactische panelen. Ongeschikte of slecht uitgeruste lokalen.
Geen chocoladeproeverij, alleen mogelijkheid om wat te kopen.
De toegangsprijs lijkt me nog steeds hoog (8€) voor deze schijn van een museum.
Het idee is goed... maar het concept moet worden uitgewerkt en begeleid door betrokken en bekwaam personeel. Beoordelen...
D. G.
(Vertaald) Als je meer wilt weten over chocolade, dan is dit de plek. Er zijn demonstraties en interessante interactieve schermen. Je kunt het de tijd geven.
S. H.
Really good quality museum with engaging exhibits and good use of modern technology to enable access in multiple languages. The staff were very friendly and helpful and the demonstration was really interesting. I liked the sample too, though it could be even better with more tasters! They even have a selection of live cocoa trees there. It's well worth visiting.
(Vertaald)
Museum van echt goede kwaliteit met boeiende tentoonstellingen en goed gebruik van moderne technologie om toegang in meerdere talen mogelijk te maken. Het personeel was erg vriendelijk en behulpzaam en de demonstratie was echt interessant. Ik vond het sample ook lekker, hoewel het nog beter zou kunnen zijn met meer proevers! Ze hebben daar zelfs een selectie van levende cacaobomen. Het is zeker een bezoek waard.
C.
(Vertaald) Super toffe demonstratie! Met een gepassioneerde chocolatier!
Y. A.
This museum is appropriate for all ages as it explains the effort that gets put into your chocolate. It has a choclate workshop (which you have to book) where you can make chocolate and another workshop (which you don't have to book) that lets you taste and learn how chocolate is made. The building has rooms dedicated to the history of chocolate with lots of visual supports. The chocliatier was welcoming and informative, managing to include our very small group with a large school party with no difficulty. Tasters sere exquisite, highly recommend a visit.
(Vertaald)
Dit museum is geschikt voor alle leeftijden, omdat het verklaart hoeveel moeite er in uw chocolade wordt gestoken. Het heeft een chocoladeworkshop (die je moet reserveren) waar je chocolade kunt maken en een andere workshop (die je niet hoeft te boeken) waar je kunt proeven en leren hoe chocolade wordt gemaakt. Het gebouw heeft kamers gewijd aan de geschiedenis van chocolade met veel visuele ondersteuning. De chocliatier was gastvrij en informatief en slaagde erin om onze zeer kleine groep zonder problemen bij een groot schoolfeest te betrekken. Proevers zijn voortreffelijk, een bezoek ten zeerste aanbevelen.
B. 2.
(Vertaald) Heel leuk bezoek, daarna een workshop met een zeer vriendelijke professional die uitlegt hoe chocolaatjes worden gemaakt, ik vond het geweldig 👌👍
C. L.
(Vertaald) Mooi compleet interactief museum. Demonstratie pralines maken door een chocolatier. Het bezoek werd afgesloten met een proeverij van warme chocolademelk in het proeflokaal.
O. H.
(Vertaald) Zeer leuke ervaring. Het bezoek vertelt het verhaal van chocolade (met veel anekdotes). Ter plaatse is er een vakman die een demonstratie geeft over het vervaardigen van chocolaatjes. Om het bezoek af te ronden kan je naar de bovenste verdieping, een echte aanrader om pralines, ijs en chocolademelk te proeven. Het personeel is erg gastvrij en vriendelijk. grote verliefdheid
P. K.
The stuff were very helpful, and it has a good overview of chocolate history.
(Vertaald)
Het spul was erg behulpzaam en het heeft een goed overzicht van de chocoladegeschiedenis.
M. N.
Super cool expérience, great staff. Very calm environment as well
(Vertaald)
Super coole ervaring, geweldig personeel. Zeer rustige omgeving ook
w.
Certainly does not get points for size as the museum itself is only two small floors. Having said that, most of the staff were nice, and chocolate lovers can definitely enjoy the experience, but don’t feel like it’s a ‘must-visit’.
(Vertaald)
Krijgt zeker geen punten voor de grootte, aangezien het museum zelf maar twee kleine verdiepingen heeft. Dat gezegd hebbende, het merendeel van het personeel was aardig, en chocoladeliefhebbers kunnen zeker genieten van de ervaring, maar hebben niet het gevoel dat het een 'must-visit' is.
M. V. B.
The museum itself is quite small, but we had an amazing workshop that was totally worth it. Super friendly people!
(Vertaald)
Het museum zelf is vrij klein, maar we hadden een geweldige workshop die absoluut de moeite waard was. Supervriendelijke mensen!
M. D.
(Vertaald) Geweldig bezoek, warm welkom en personeel bezorgd over het comfort van bezoekers. Toegankelijk voor mensen met beperkte mobiliteit en CST niet verplicht.
H. B.
Very interesting still not a lot to see for the money you pay
(Vertaald)
Heel interessant, nog steeds niet veel te zien voor het geld dat je betaalt
d. m.
(Vertaald) Ik hield van de chocoladetraktaties.
Zeer vriendelijk en behulpzaam personeel, leuk om te zien hoe en hoe lang chocolaatjes worden gemaakt.
Audiogids voor de hele route en interessante multimediadia's / kaarten door de hele structuur
S. C.
Very nice experience into the chocolate world
(Vertaald)
Zeer leuke ervaring in de chocoladewereld
A. K.
We visited this place during our stay in Brussels. The museum is OK. It has some interesting facts on journey of chocolate and it's making process. I still felt disappointed as not matching the level of expectations. The displays include a short film, exhibits of sculptures made with chocolate. I feel entry fee was costlier compared to other museums. The interesting part of this museum is demonstration where chefs provide you information and demo on the manufacturing process. There are variety of chocolates to taste.
(Vertaald)
We bezochten deze plek tijdens ons verblijf in Brussel. Het museum is in orde. Het heeft een aantal interessante feiten over de reis van chocolade en het maakproces. Ik voelde me nog steeds teleurgesteld omdat ik niet aan de verwachtingen voldeed. De displays omvatten een korte film, exposities van sculpturen gemaakt met chocolade. Ik heb het gevoel dat de toegangsprijs duurder was in vergelijking met andere musea. Het interessante deel van dit museum is een demonstratie waarbij chef-koks u informatie en demo's geven over het productieproces. Er zijn verschillende chocolaatjes om te proeven.
C. V.
(Vertaald) Ik had een museumkaart.
Maar dit is het niet waard, omdat het een beetje ver van het centrum ligt, maar je kunt er met de metro komen.
Het museum zelf is klein, zelfs heel klein.
Je bent in 10 minuten rond.
Chocolade was gemaakt en geproefd in 5 minuten.
T. U.
Very nice museum. Very good overview of Belgian choclate makers. The chef that shows how to make pralines is very friendly and you can taste many diferent pralines. Overall, you get a lot for the admission fee. A bonus is the cafe on the second floor that serves chocolate breakfast once a month.
(Vertaald)
Heel leuk museumpje. Zeer goed overzicht van Belgische chocolademakers. De chef-kok die laat zien hoe je pralines maakt, is erg vriendelijk en je kunt veel verschillende pralines proeven. Over het algemeen krijg je veel voor de toegangsprijs. Een bonus is het café op de tweede verdieping dat één keer per maand een chocoladeontbijt serveert.
E. L.
(Vertaald) Echt een leuke expo, het personeel is gastvrij, neemt de tijd om te praten en kent het onderwerp van de oude Victoria-chocoladefabriek.
De ambachtelijke chocolatier is ook vriendelijk en maakt snel een praatje tijdens het "koken"
De kas waar twee cacaobomen worden gekweekt is een bezoekje waard!
De winkel / bar is geweldig en heeft een focus op vakmanschap.
H.
Had a lovely time, it was surprisingly quiet and felt like we had the whole place to ourselves. Met the chocolatier and he showed us how he makes his chocolate and gave us many free samples - lovely guy. Really cool museum and the cafe upstairs is amazing, you can also buy the chocolatiers own chocolate.
(Vertaald)
Had een heerlijke tijd, het was verrassend stil en voelde alsof we de hele plaats voor onszelf hadden. Ontmoette de chocolatier en hij liet ons zien hoe hij zijn chocolade maakt en gaf ons veel gratis monsters - aardige vent. Echt cool museum en het café boven is geweldig, je kunt ook de eigen chocolade van de chocolatier kopen.
R.
(Vertaald) Een uitstekend chocolademuseum.
D. S.
Much of the museum was interesting, but a few aspects were troubling. There was a strong colonial heritage reflected in some of the exhibits, including a reference in English to "redskins" for Indigenous peoples which needs much more context to be appropriate, as well as the continuing split between the labour required to grow and harvest the Cacao versus the profits extracted from the refinement of the results (still falling along colonial divisions). Also, the nutritional information was almost humorously biased towards chocolate as a healthy source of vitamins and protein... Except my kids were totally buying into it.
(Vertaald)
Een groot deel van het museum was interessant, maar een paar aspecten waren verontrustend. Er was een sterk koloniaal erfgoed terug te vinden in sommige van de exposities, waaronder een verwijzing in het Engels naar "roodhuiden" voor inheemse volkeren die veel meer context nodig hebben om passend te zijn, evenals de voortdurende kloof tussen de arbeid die nodig is om de cacao te telen en te oogsten versus de winsten die worden gehaald uit de verfijning van de resultaten (nog steeds vallend langs koloniale divisies). Ook was de voedingswaarde-informatie bijna humoristisch gericht op chocolade als een gezonde bron van vitamines en eiwitten ... Behalve dat mijn kinderen er helemaal in geloofden.
L. f.
Old, "vintage" museum, where one can learn all about making chocolate, its history and the belgian history in chocolate making.
Very nicely kept old fabric used as frame for the museum.
Was there for a "quick" run, but will go back on another day to enjoy it more thoroughly.
(Vertaald)
Oud, "vintage" museum, waar men alles te weten komt over het maken van chocolade, zijn geschiedenis en de Belgische geschiedenis in het maken van chocolade.
Zeer mooi onderhouden oude stof gebruikt als lijst voor het museum.
Was er voor een "snelle" run, maar zal op een andere dag teruggaan om er grondiger van te genieten.
A. C.
It’s a bit small but it’s interesting. The staffs are very friendly
(Vertaald)
Het is een beetje klein, maar het is interessant. Het personeel is erg vriendelijk
J. G.
(Vertaald) Een rustig bezoek door de geschiedenis van chocolade, ze hebben zelfs een tuin met planten en ze lieten ons proeven van chocolaatjes vers gemaakt door een chocolatier, die uitlegt hoe ze in de keuken worden gemaakt. De cafetaria is prachtig om koffie of chocola te drinken 🍫... De cafetaria kan zonder entreegeld te betalen.
f. w.
(Vertaald) Recent museum met uitgebreide uitleg over de geschiedenis van chocolade. Zeer mooie demonstratie van het maken van pralines vergezeld van een proeverij. De kinderen vonden het geweldig!
S. M.
(Vertaald) De proeverij van verse chocolade was heerlijk
Het chocoladedrankje in het café was buitengewoon lekker
m. T.
(Vertaald) Het is best een interessante en informatieve plek, er is een kas met cacaobomen en andere planten uit hetzelfde klimaat, prachtige chocoladesculpturen, een historische passage die de geschiedenis van chocolade verklaart. Maar als u te ongeduldig bent, loopt u het risico het bezoek te snel af te ronden en u te vervelen. Anders was het erg interessant. We aten ook ter plaatse gemaakte pralines.
P. M.
Though named as village, this is a small chocolate info place along with a workshop area to understand and witness chocolate making and a cafe upstairs.
The chocolate making and tasting experience is worthwhile, even if you are not interested in the history of chocolate and processing of cocoa......
(Vertaald)
Hoewel genoemd als dorp, dit is een kleine chocolade info plaats samen met een werkplaats om te begrijpen en getuigen chocolade maken en een cafe boven.
De chocolade maken en proeverij ervaring is de moeite waard, zelfs als je niet geïnteresseerd bent in de geschiedenis van chocolade en de verwerking van cacao ......
E. B.
The guy doing chocolate demonstrations was very good and vwery knowledgeable and encouraged questions. Also got to taste the pralines- heavenly! they were so nice. Much better experience than than the other chocolate museum neart the Grand Place personally.
(Vertaald)
De man die chocoladedemonstraties deed, was erg goed en zeer deskundig en moedigde vragen aan. Ook de pralines mogen proeven - hemels! ze waren zo aardig. Veel betere ervaring dan het andere chocolademuseum in de buurt van de Grote Markt persoonlijk.
N. C.
(Vertaald) Leuke ontdekking met onze kleinkinderen en de chocolatier om alle uitleg te geven over de productie. Dankjewel
W.
This place is so nice. You must visit this place when you are in Brussels. However, it is a long walk from Brussels Central. If you want to go, best to get train or bus. They have amazing chocolate mini models on display (Triumph Arch, Atomica etc) that weight over 200 kg of solid chocolate (see my photos). They also show some coco trees and cartoons eg Tin Tin (see my photos). Staff were very friendly. The tall, young lady at front counter is very friendly. The guy runs sessions on how to make chocolate is also very friendly. We ate so much chocolate during the demonstration class. However, I didn't like the chilli chocolate. Anyway, this place is a must visit when you are in Brussels. However, I find the ticket is slightly expensive. It has a nice cafe inside the museum.
(Vertaald)
Deze plek is zo leuk. Deze plek moet je bezoeken als je in Brussel bent. Het is echter een lange wandeling vanaf Brussel Centraal. Als je wilt gaan, kun je het beste de trein of bus nemen. Ze hebben geweldige chocolademinimodellen te zien (Triumph Arch, Atomica enz.) Die meer dan 200 kg stevige chocolade wegen (zie mijn foto's). Ze tonen ook enkele kokosbomen en tekenfilms zoals Tin Tin (zie mijn foto's). Personeel was erg vriendelijk. De lange, jonge dame aan de balie is erg vriendelijk. De man geeft sessies over het maken van chocolade en is ook erg vriendelijk. We hebben zoveel chocolade gegeten tijdens de demonstratieles. Ik hield echter niet van de chili-chocolade. Hoe dan ook, deze plek is een must om te bezoeken als je in Brussel bent. Ik vind het ticket echter een beetje duur. Het heeft een leuk café in het museum.
G. G.
Very very helpful and lovely staff and a hugely well designed and informative museum, great displays on how chocolate is made with yummy 😋 tastings too. Go there if in the area you won't regret it!
(Vertaald)
Heel erg behulpzaam en aardig personeel en een enorm goed ontworpen en informatief museum, geweldige displays over hoe chocolade wordt gemaakt met lekkere? Proeverijen. Ga daarheen als je er geen spijt van zult hebben!
M. L.
(Vertaald) Dus ja, het museum is klein, maar als je je gids gebruikt, zul je ontdekken dat er veel dingen verborgen zijn.
En een dikke proficiat aan de ambachtelijke chocolatier die ons dingen liet ontdekken en vooral een goed humeur.
Matthew uit Lille
J. H.
Amazing little museum! If you make chocolates and have an interest in the history and production of chocolate from cocoa bean to the delicious end product, this is the place for you. There were very few people there and we had a private demonstration of making chocolates. The chocolatier was friendly, knowledgeable and gave great advice for home use as well. He offered a sampling of what he made afterwards but the focus was on the process more than anything. It's a great place for curious amateur chocolatiers.
(Vertaald)
Geweldig klein museum! Als je chocolaatjes maakt en geïnteresseerd bent in de geschiedenis en productie van chocolade van cacaoboon tot het heerlijke eindproduct, dan is dit de plek voor jou. Er waren maar heel weinig mensen en we hadden een privédemonstratie van het maken van chocolaatjes. De chocolatier was vriendelijk, deskundig en gaf ook goed advies voor thuisgebruik. Hij bood een voorproefje aan van wat hij daarna maakte, maar de focus lag vooral op het proces. Het is een geweldige plek voor nieuwsgierige amateur-chocolatiers.
A. C.
We got the chance to have a chocolatier show us the process of making pralines professionally and give us tips on how to make them at home. The exhibition took us through the history of chocolate and it's stories and we entered a climate controlled room where some plants such as the cocoa, coconut, coffee, saffron were grown. The enly downside is that the interactive audio guides don't seem to work very well anymore and we lost quite some time trying to get them to work
(Vertaald)
We kregen de kans om een chocolatier ons het proces te laten zien van het professioneel maken van pralines en ons tips te geven over hoe we ze thuis kunnen maken. De tentoonstelling nam ons mee door de geschiedenis van chocolade en zijn verhalen en we gingen een geklimatiseerde ruimte binnen waar enkele planten zoals cacao, kokosnoot, koffie en saffraan werden gekweekt. Het enige nadeel is dat de interactieve audiogidsen niet zo goed meer lijken te werken en we hebben behoorlijk wat tijd verloren om ze aan het werk te krijgen
A. J.
(Vertaald) Zeer informatief museum met een zeer goed uitgelegde workshop chocoladepresentatie / proeverij, een echte aanrader!
B. F.
Very interesting history of chocolate and met the most fascinating chocolatier.
(Vertaald)
Zeer interessante geschiedenis van chocolade en ontmoette de meest fascinerende chocolatier.
F. R.
(Vertaald) Zeer interessant, voor kinderen en volwassenen. De gidsen zijn erg vriendelijk en gemotiveerd. De chocolatier die de demonstraties geeft is gepassioneerd en zeer getalenteerd en weet zijn kennis op een prettige manier over te brengen.
V. P.
Potentially the best or second best pralines that we had in Brussels were during the tour.
2 per person, well worth the ticket cost.
On a side note the history presented was informative and well set out.
We didn't try the café as there wss a kids party going on upstairs
(Vertaald)
Mogelijk waren de beste of op één na beste pralines die we in Brussel hadden, tijdens de tour.
2 per persoon, de ticketkosten zeker waard.
Even terzijde: de gepresenteerde geschiedenis was informatief en goed uiteengezet.
We hebben het café niet geprobeerd, want er was een kinderfeestje boven
L. S.
(Vertaald) Heel mooi museum
Maar Te weinig uitleg in het chocoladeatelier. Jammer.
A. U.
The chocolate making experience is quite interesting and well presented. Also the choco is delish!!
(Vertaald)
De ervaring met het maken van chocolade is best interessant en goed gepresenteerd. Ook de choco is heerlijk! !
S.
Nice visit. 8 euros per adult. You will get to know the origins of chocolate. They will also demonstrate how to make chocolate. They provide an audio guide as well.
(Vertaald)
Leuk bezoek. 8 euro per volwassene. Je maakt kennis met de oorsprong van chocolade. Ze zullen ook demonstreren hoe je chocolade maakt. Ze bieden ook een audiogids.
B. F.
(Vertaald) Warme plek. Zeer gastvrij personeel. Heel fijn dat er ter plekke een atelier is met een gepassioneerde chocolatier! Kleine flat op de audiogids die niet erg gemakkelijk te gebruiken was. Ik weet niet of het probleem alleen te maken had met het apparaat dat ik had.
P. S.
(Vertaald) Geweldig museum, voormalige Victoria-koekjesfabriek. Proeverij en aankoop van eventuele pralines, uitstekende warme chocolademelk met keuze uit cacaopercentage 😋
A. O.
If you are in Bruxelles, then you must visit this museum. It's amazing with different chocolate sculptures. We had a live demonstration about how some types of dark chocolate are made. You can also buy artisan chocolate "La fabrique a chocolat". I recommended it, especially "Brussels" flavour. Don't miss it.
(Vertaald)
Als je in Brussel bent, moet je dit museum bezoeken. Het is geweldig met verschillende chocoladesculpturen. We hadden een live demonstratie over hoe sommige soorten donkere chocolade worden gemaakt. U kunt ook ambachtelijke chocolade "La fabrique a chocolat" kopen. Ik heb het aanbevolen, vooral de "Brusselse" smaak. Mis het niet.
o.
It is a very tasty museum :). See what I did there?
All bad jokes aside it was very nice. I had a lot of fun and actually learned something useful too. The varied exibition shows many diferent aspects of the topic. You can see chocolate models of the most popular buildings in Brussels, there is an awesome posters collection, detailed movie about a process of making chocolate, degustation ; ), you can see a real cacao tree and many more. I don't want to spoil everything. Worth visiting.
(Vertaald)
Het is een heel smakelijk museum :). Zie wat ik daar heb gedaan?
Afgezien van alle slechte grappen was het erg leuk. Ik heb veel plezier gehad en eigenlijk ook iets nuttigs geleerd. De gevarieerde tentoonstelling laat veel verschillende aspecten van het onderwerp zien. Je kunt chocolademodellen zien van de meest populaire gebouwen in Brussel, er is een geweldige postercollectie, een gedetailleerde film over het proces van het maken van chocolade, degustatie; ), zie je een echte cacaoboom en nog veel meer. Ik wil niet alles bederven. Het bezoeken waard.
Z.
(Vertaald) Zeer goed team, de plaats wordt bewaakt door een team van jonge mensen die waarschijnlijk zijn ingehuurd als studenten die de ervaring super aangenaam maken, de meesterchocolademaker is ongeëvenaard professionaliteit en zijn chocolaatjes zijn goddelijk. Heel erg bedankt, voor deze geweldige ervaring, ik zou terugkomen :)
T. B.
(Vertaald) Erg aardig. Gedetailleerde geschiedenis en proeverij lounge en winkel. Demonstratie van een chocolatier ook
Q. D.
(Vertaald) Zeer mooie tentoonstelling met interactieve uitleg over de geschiedenis van de Belgische chocolade. Een workshop biedt je de mogelijkheid om te zien hoe pralines worden gemaakt met proeverij 😋. Veel historische verpakkingen van verschillende chocolademerken uit binnen- en buitenland.
M. D.
(Vertaald) We hebben een geweldige tijd gehad in dit museum en de chocolatier die de demonstratie deed, was erg vriendelijk. Het museum ligt zeer dicht bij het metrostation Elisabeth, zeer gemakkelijk te bereiken.
A. D.
Kleines aber detailliertes und mit Mühe ausgestattetes Museum. Ein Highlight war die Museumseigene Schokoladenproduktion. Der Chocolatier war sehr freundlich und humorvoll. Es gab viel leckere Schokolade zum Probieren.
(Vertaald)
Klein maar gedetailleerd en met veel moeite uitgerust museum. Een hoogtepunt was de eigen chocoladeproductie van het museum. De chocolatier was erg vriendelijk en humoristisch. Er was veel heerlijke chocolade om te proberen.
g.
(Vertaald) Heel leuk klein museum, met een warm welkom, over de cultuur, geschiedenis en productie van chocolade. Kleine chocoladebereidingsworkshop door een chocolatier (Sami die goed uitlegt en ervoor zorgt dat je je wilt omscholen), met proeverij. Kleine theesalon (of liever chocolade) boven.
A. G.
Belgian chocolate museum/village is near Simonis Metro station. The museum is ok. But I like the one in cologne is much better than this. They show the process of chocolate making which is very manual but in cologne its very automatic process. In Belgian chocolate have some history and sculpture of chocolate. Its ok to visit, if you never visited any chocolate museum before, if you visited good one, then it doesn't worth.
(Vertaald)
Belgisch chocolademuseum/dorp ligt vlakbij metrostation Simonis. Het museum is oké. Maar ik vind die in Keulen veel beter dan dit. Ze tonen het proces van het maken van chocolade, dat zeer handmatig is, maar in Keulen een zeer automatisch proces. In Belgische chocolade hebben sommige geschiedenis en beeldhouwkunst van chocolade. Het is prima om te bezoeken, als je nog nooit een chocolademuseum hebt bezocht, als je een goed museum hebt bezocht, dan is het het niet waard.
J. D.
Very friendly staff with excellent English skills. Brussels card gets you in for free. Can make a quick educational tour in less than an hour and buy some chocolate to take home.
(Vertaald)
Zeer vriendelijk personeel met uitstekende Engelse vaardigheden. Met de Brussels card krijg je gratis toegang. Kan in minder dan een uur een korte educatieve rondleiding maken en wat chocolade kopen om mee naar huis te nemen.
I. R.
(Vertaald) De geschiedenis van chocolade in een notendop. Goed stadsvervoer, bijna verdubbeld tot het museum zelf. Chocolade ter plaatse heerlijk gemaakt. Interactieve lessen waar je je eigen chocolade kunt maken. Ik adviseer !!!
S. M.
Alles rund um Schokolade! Vorführungen, Workshops und natürlich auch Verkostungen. Hier wird alles vom Kakaoanbau bis zur fertigen Praline gezeigt. Von der Geschichte bis zum ausräumen der häufigsten Vorurteile.
Einziges Manko: man muss irgendwann wieder gehen.
(Vertaald)
Alles over chocolade! Demonstraties, workshops en natuurlijk proeverijen. Alles van de cacaoteelt tot de afgewerkte praline wordt hier getoond. Van geschiedenis tot het wegnemen van de meest voorkomende vooroordelen.
Het enige nadeel: je moet een keer weg.
G. T.
Very interesting, you get to see the whole process of bean to bar for chocolate as well as samples and meeting a chocolatier. The chocolate sculptures are beautiful and very detailed. Definitely worth a vist
(Vertaald)
Heel interessant, je krijgt het hele proces van bean to bar voor chocolade te zien, evenals monsters en een ontmoeting met een chocolatier. De chocolade sculpturen zijn prachtig en zeer gedetailleerd. Zeker een bezoekje waard
A. B.
(Vertaald) Woonde een leuk klein concert van een uur bij. van een interessant en soms komisch duet.
S. T.
Although it says that the chocolate village is open from 9am -6pm on Fridays, during summer it doesn't open until 10am and you cannot enter after 5pm. We went thrice (the first one at 9:30am on a Fridayand the second at 5:30 pm on a Sunday) and could finally get entrance in the third attempt because we went at 11am.
(Vertaald)
Hoewel er staat dat het chocoladedorp op vrijdag geopend is van 9.00 tot 18.00 uur, gaat het in de zomer pas om 10.00 uur open en kun je er na 17.00 uur niet meer binnen. We gingen driemaal (de eerste om 9.30 uur op een vrijdag en de tweede om 17.30 uur op een zondag) en konden eindelijk toegang krijgen in de derde poging omdat we om 11.00 uur gingen.
A. L.
(Vertaald) Zeer mooi museum, vol met dingen om te ontdekken: ik raad het ten zeerste aan. De chocolatier is erg gastvrij. Te ontdekken, en woonkamer in de staat met een prachtige decoratie! Ik zou zeker terugkomen?
C. C.
Very interesting museum and lovely staff! The chocolatier shared some great knowledge and makes wonderful chocolates! He shared many samples!
(Vertaald)
Zeer interessant museum en aardig personeel! De chocolatier heeft veel kennis gedeeld en maakt prachtige chocolaatjes! Hij deelde veel voorbeelden!
I.
Amazing place chocolate heaven
Very friendly staff
(Vertaald)
Geweldige plek chocolade hemel?
Zeer vriendelijk personeel
M. C.
(Vertaald) Zeer interessant museum om meer te weten te komen over een van de nationale trots van België, zijn geschiedenis, zijn oorsprong, zijn vervaardiging.
Meertalige koptelefoons zijn aanwezig bij de ingang en zijn erg handig. Jammer echter dat ze slecht geregeld waren voor de vriend die me vergezelde
N. G.
Great little place to learn about chocolate also you get a free sample! Visitng the little shop upstairs and getting a hot chocolate is a must. We had all 3 types the dark chocolate one was the best!
(Vertaald)
Geweldige kleine plek om over chocolade te leren, je krijgt ook een gratis monster! Het winkeltje boven bezoeken en een warme chocolademelk krijgen is een must. We hadden alle 3 soorten, de donkere chocolade was de beste!
C. P.
(Vertaald) Superinteressant! Het toont de geschiedenis van chocolade en hoe het wordt gemaakt. Er wordt zelfs geproefd door een lokale Chocolatier. 8 euro goed besteed.
E. J.
(Vertaald) Zeer interessante en uitstekende chocolade, bovendien gemaakt door veelbelovende jonge chocolatiers
G. K.
Breakfast is a wonderful occasion to meet up with friends. A buffet full of delicious items, take any of your choice, as much as you like.
(Vertaald)
Het ontbijt is een prachtige gelegenheid om af te spreken met vrienden. Een buffet vol heerlijke producten, neem zoveel u wilt naar keuze.
S. R.
Good place to visit. It is not big any factory as such but there are couple of things to see. The best part is you can taste freshly prepared chocolate which tastes really good.
(Vertaald)
Goede plek om te bezoeken. Het is geen grote fabriek als zodanig, maar er zijn een paar dingen te zien. Het beste is dat je vers bereide chocolade kunt proeven die echt goed smaakt.
A. K.
(Vertaald) Er is geschiedenis, er is proeven, er is kennis. Ik was persoonlijk erg tevreden.
J. S.
Nice museum, but nothing that special. Just go if you have an extra time. There are many nicest places to visit in Brussels.
(Vertaald)
Leuk museum, maar niets bijzonders. Ga gewoon als je tijd over hebt. Er zijn veel leukere plekken om te bezoeken in Brussel.
J. H.
Interesting to learn about the history of Belgium chocolate
(Vertaald)
Interessant om meer te weten te komen over de geschiedenis van Belgische chocolade?
T. M.
Had so much fun here...love place to go wit your kids.
(Vertaald)
Ik heb hier zoveel plezier gehad. . . geweldige plek om met je kinderen naar toe te gaan.
r. d. G.
(Vertaald) In een prachtig historisch kader ontdekken we via een duidelijk en speels parcours de boeiende en smakelijke geschiedenis van chocolade. Een doorgang door de keuken is essentieel.
G. V.
Very nice, informative, easy to use audio guide and live show how chocolates are made. Also very nice cafe with unique chocolates to taste
(Vertaald)
Zeer leuke, informatieve, gebruiksvriendelijke audiogids en liveshow hoe chocolaatjes worden gemaakt. Ook heel leuk café met unieke chocolaatjes om te proeven
N. l.
(Vertaald) Heel leuk museum. Om absoluut te doen. Zeker met het gezin. Uitstekend welkom. Super leuke meesterchocolade maker in de werkplaats. Ik raad het aan
J. M.
WUNDERBAR! und zwar alles hier ist wunderbar
(Vertaald)
GEWELDIG! en alles is hier geweldig
I.
Kleines Museum. 8€ sind schon ein wenig zu viel. Da wir die Brussels Card hatten, war der Eintritt mit drin. Schön ist, dass es einen Audioguide gibt, der auch auf Deutsch ist.
(Vertaald)
Klein museum. € 8 is een beetje te veel. Aangezien we de Brussels Card hadden, was de toegang inbegrepen. Fijn dat er een audioguide is die ook in het Duits is.
V. S.
(Vertaald) Museum een beetje klein, maar het essentiële wordt gezegd, bovendien was het zeer aangenaam om uitgenodigd te worden voor een demonstratie van het maken van ganaches!
Z. 6.
(Vertaald) Zeer interessant bezoek. De chocolade is heerlijk. Vriendelijk personeel. Een goed idee om te proberen de buurt te rehabiliteren
m. h.
(Vertaald) Een dorp rijk aan informatie de demonstratie is prachtig waar we goede chocolade hebben gemaakt
B. T.
(Vertaald) We werden heel goed ontvangen. Zeer verrijkend en kwalitatief bezoek. Heel erg bedankt voor dit mooie moment.
R. P.
(Vertaald) Zowel interessant als klein. Vermakelijk voor de kleintjes. Aan het einde van het bezoek leren ze je hoe chocolaatjes worden gemaakt en geven ze je een aantal van hun uitwerkingen.
M. N. (.
(Vertaald) Entree vrij goedkoop (8 e zoals ik me herinner), kreeg een beetje geschiedenis van chocolade, cacaosoorten en kunstwerken gemaakt van chocolade te zien. Bovendien was de live demo van de chocoladecreatie geweldig. Ik kreeg ook een paar monsters van zowel grondstoffen als kant-en-klare chocoladesuikergoed/chocolade
S. S.
Quite small but fun and informative! The chocolate making room was good and the white hot chocolate in the cafe was amazing
(Vertaald)
Vrij klein maar leuk en informatief! De chocoladekamer was goed en de witte warme chocolademelk in het café was geweldig
M. J.
We had a great and interesting time and the staff was really friendly and helpful to show us around. In the manufactury room they showed us live hot to make pralines.
(Vertaald)
We hadden een geweldige en interessante tijd en het personeel was erg vriendelijk en behulpzaam om ons rond te leiden. In de fabrieksruimte lieten ze ons live hot zien om pralines te maken.
R. Y.
The staff are so friendly~~~ It's a short, interactive tour that's good for weekend travelers. The chocolate shop upstairs have really good hazelnut chocolate!!
(Vertaald)
Het personeel is zo vriendelijk ~~~ Het is een korte, interactieve rondleiding die goed is voor weekendreizigers. De chocolaterie boven heeft echt goede hazelnootchocolade!
S. M.
If you like chocolate you would like this place :D
(Vertaald)
Als je van chocolade houdt, zou je deze plek leuk vinden: D
V. V. P.
(Vertaald) Geweldig en leerzaam
R. D.
(Vertaald) We kwamen precies op de weg aan en het was het waard, een geïnvesteerd museum dat het hele proces uitlegt, van het plukken van fruit, tot het voorbereiden van parlementen. Inclusief demo en dekking. Het museum ligt op ongeveer 25 minuten van de luchthaven, dus het is erg handig voor een laatste activiteit voor vertrek.
T. S.
Great museum! I learned a lot and the café at the end was super cute!
(Vertaald)
Geweldig museum! Ik heb veel geleerd en het café aan het einde was super schattig!
F. M.
(Vertaald) Zeer gastvrije en zeer vriendelijke chocolatier, de chocolade is goed en het museum interessant! ik raad aan
A. V.
(Vertaald) Hij beveelt deze zeer mooie plek in alle opzichten aan ???
C. C.
(Vertaald) Wees voorzichtig en ga vroeg, anders laten ze je het museum niet binnen. Probeer de vers gemaakte chocolade, het is geweldig
P. O.
(Vertaald) De chocolatier geeft demonstraties, hij is echt top en super beschikbaar.
Het museum als zodanig is interessant.
A. H.
(Vertaald) Interessant museum en demonstratie door een zeer interessante chocolatier
C. J.
(Vertaald) Geweldige plek, super vriendelijk personeel, zeer pedagogische vakman !!!! Bedankt voor dit aangename moment
M. -.
It was a nice museum what was included in the Brussels card. We also got a demonstration about how they make the chocolate
(Vertaald)
Het was een leuk museum wat bij de Brusselse kaart inbegrepen was. We kregen ook een demonstratie over hoe ze de chocolade maken
R. C.
Small place. Much like others. If you have been to one they all say the same thing. This one had live plants and a cafe so that was nice.
(Vertaald)
Kleine plaats. Net als anderen. Als je er een bent geweest, zeggen ze allemaal hetzelfde. Deze had levende planten en een café, dus dat was leuk.
O. H.
Small but interesting museum
(Vertaald)
Klein maar interessant museum
N.
(Vertaald) Leuke en interessante plek. Zeer mooie werkplaats.
B. G.
(Vertaald) Zeer goede service, weinig mensen en heel leuk bezoek, + proeverijen aan de sleutel :)
M. C.
(Vertaald) Een zeer interessante en uitgebreide tentoonstelling. Met de mogelijkheid om hands-on aan de slag te gaan. Spannend, speels, aanlokkelijk... en onvergetelijk.
P. R.
A treat for chocolate lovers.
Fun to know from where the treat comes from.
The Solon in the first floor offers one to taste different kind of chocolates.
(Vertaald)
Een traktatie voor chocoladeliefhebbers.
Leuk om te weten waar de traktatie vandaan komt.
De Solon op de eerste verdieping biedt de mogelijkheid om verschillende soorten chocolaatjes te proeven.
K. B.
The employees were all so kind and the tour was informative, fun and even had interactive things for kids.
(Vertaald)
De medewerkers waren allemaal zo aardig en de tour was informatief, leuk en had zelfs interactieve dingen voor kinderen.
G. R.
(Vertaald) Aangenaam museum met audiogids. Hield van de chocolade-ervaring met sami (inclusief een royale proeverij)
K. M.
This was great
Small
Please try and make it to the chocolate tempering room. The highlight of the place. Have a good chat and ask questions
(Vertaald)
Dit was geweldig
Klein
Probeer alsjeblieft de chocolade tempereerkamer te halen. Het hoogtepunt van de plaats. Maak een goed gesprek en stel vragen
V. M.
The chocolate we tasted was amazing. Plenty of info. But i had in my mind maybe a ...factory. wanted to see more... but that was just me.
(Vertaald)
De chocolade die we proefden was geweldig. Veel informatie. Maar ik had in gedachten misschien een fabriek. wilde meer zien... maar dat was mijn mening.
C. A.
The hot chocolate is excellent
(Vertaald)
De warme chocolademelk is uitstekend
R. B. d. S.
(Vertaald) Ik hield van de tentoonstelling. Met meertalige audiofoons, chocoladeproeverij, demonstratie chocolade/bonbon maken. Alles tot in detail uitgelegd
H. J.
(Vertaald) Aangename plek met al zijn chocoladegeschiedenis en kleine cafetaria waar je kunt genieten van een goede warme chocolademelk of een ander drankje!
J. L.
(Vertaald) Geniet van uw bezoek, de demonstrator is zeer betrokken en gepassioneerd. Interessant bezoek.
A.
(Vertaald) Vriendelijk museum. We zien een cacaoboom in een serre, een verklaring van de evolutie van chocolade en praline. Korte demo over pralines ook.
L. G.
(Vertaald) Interessant museum maar met weinig inhoud en te veel gericht op reclame en marketing voor chocolade.
S. K.
Nice little museum. Chocolate making demos with sampling. Absolutely the best fresh chocolate I've ever had
(Vertaald)
Leuk klein museum. Demo's chocolade maken met proeverij. Absoluut de beste verse chocolade die ik ooit heb gehad
E. S.
(Vertaald) Prachtig museum! Leuke pralineworkshop. Leuk café boven.
T. M.
Beautiful building and lovely café / tea room for sampling chocolates. Very good barista and those who drank the chocolate infused tea raved about it.
(Vertaald)
Prachtig gebouw en mooie caf / theesalon voor het proeven van chocolaatjes. Zeer goede barista en degenen die de met chocolade doordrenkte thee dronken, waren er opgetogen over.
O. B.
Very informative and full of useful facts. Special treat from a chocoloteire is a good enough reason to visit.
(Vertaald)
Zeer informatief en vol nuttige feiten. Een speciale traktatie van een chocoloteire is een goede reden om te bezoeken.
n. M. P.
(Vertaald) Geweldig museum en vooral een geweldige heer die ons chocolade uitlegt en we hebben geproefd dat het geweldig is
J. J.
We have been to several chocolatiers in Belgium and Switzerland so maybe we have now become accustomed to more. This was not really all that great. It is small and not much to see.
(Vertaald)
We zijn bij verschillende chocolatiers in België en Zwitserland geweest dus misschien zijn we inmiddels aan meer gewend. Dit was niet echt geweldig. Het is klein en niet veel te zien.
L. S.
(Vertaald) Uitstekende plek, leuk om meer te weten te komen over de geschiedenis van chocolade, het maken ervan te zien en te kunnen proeven. . . uitstekende service
S. G. M.
Fun and tasty place to visit. Interesting the demonstration on how they make chocolates.
(Vertaald)
Leuke en smakelijke plek om te bezoeken. Interessant de demonstratie over hoe ze chocolaatjes maken.
C. K.
Wonderful place and clean. It is recommended to family visit. The Staffs were super kindly and helpfull.
(Vertaald)
Heerlijke plek en schoon. Het wordt aanbevolen om familie te bezoeken. Het personeel was super vriendelijk en behulpzaam.
M. L.
Insightful and amazing experience, especially the demonstration and explanation that the chocolatier offers to the visitors
(Vertaald)
Inzichtelijke en geweldige ervaring, vooral de demonstratie en uitleg die de chocolatier aan de bezoekers biedt
J. H.
A nice place to go on rainy days. We really enjoyed the demonstration by the Chocolatier about making pralines!
(Vertaald)
Een leuke plek om op regenachtige dagen heen te gaan. We hebben enorm genoten van de demonstratie van de Chocolatier over het maken van pralines!
S. M.
(Vertaald) Smakelijk
І. Ч.
(Vertaald) Ontzettend lekkere chocolade! Speciale complimenten voor de chocatie die ons vandaag het proces van het maken van praline heeft gedemonstreerd.
E. M.
(Vertaald) Een interessant bezoek op een zeer aangename plek om te bezoeken
M.
(Vertaald) Heel mooi, hoe worden chocolade + chocoladeboompjes gemaakt, maar klein .. Als de tijd kort is, zou ik het niet aanraden om het te bezoeken
N. P.
(Vertaald) Als je een chocoladeliefhebber bent, is dit het beste museum dat ik in verband heb gebracht met chocolade. Ze gaven ons een masterclass speciaal voor ons.
P. O.
Really interesting exhibits and lovely samples. As a family of four a little overpriced for what it was
(Vertaald)
Echt interessante tentoonstellingen en mooie monsters. Als een gezin van vier een beetje te duur voor wat het was
C. G.
(Vertaald) Zeer didactisch en prettig. Aanbevolen met kinderen...
A.
G. R.
(Vertaald) Misschien weinig bekend en een beetje weggestopt, maar erg interessant en leerzaam. Zeker een bezoek waard
C. G.
Pretty kool chocolate place. Only thing I didn't like was the milkshakes lol. It was just like drinking milk. But yeah, everything else was kool.
(Vertaald)
Mooie kool-chocoladeplaats. Het enige wat ik niet leuk vond, waren de milkshakes lol. Het was net als het drinken van melk. Maar ja, al het andere was kool.
S. C.
(Vertaald) Leuke ontdekking
Modern
NB: ontbrekende nummering in de kas
A. Z. M.
(Vertaald) Ik denk dat wat ik het leukst vond de keuken was waar ze chocolade maken, verder is er niets spannends.
P. C.
(Vertaald) Interessant en aangenaam bezoek, kwaliteitstentoonstelling.
N. K.
Lovely
(Vertaald)
Lief
L. H.
(Vertaald) Leuke plek voor kinderen vanaf 6 jaar en super uitleg van de gids die is aangepast aan de leeftijd van kinderen
M. 6.
(Vertaald) Chocolade en meer chocolade, minder interactief dan Choco Story, maar de 2 musea vullen elkaar goed aan.
R. L.
(Vertaald) Een geweldige ervaring die interactief alle geheimen van chocolade uitlegt! Met spoed getest
M. V. N.
(Vertaald) Ervaring uitgevoerd met een 2-jarig meisje dat de voortreffelijke "cocolate" -demonstratie van de chocolatier enorm waardeerde.
A. J.
res joli lieux ! i really enjoyed it
(Vertaald)
res joli lieux! ik heb er echt van genoten
Y. A.
Loved the place...entire place smells like chocolate
Complete knowledge and art of chocolate making...!
(Vertaald)
Ik hield van de plaats ... de hele plaats ruikt naar chocolade
Volledige kennis en kunst van het maken van chocolade ...!
M. B.
(Vertaald) Zeer goed persoonlijk onthaal erg leuk zelfs met de kinderen. En de chocolade ... Kort leuk
C. P.
Nice place to visit, a lot of information about chocolate and also a store with various brands of chocolate.
(Vertaald)
Leuke plek om te bezoeken, veel informatie over chocolade en ook een winkel met verschillende merken chocolade.
M. J.
(Vertaald) Ik vond de presentatie van chocolade leuk, best een leuke plek en heerlijke zoetigheden)
S. L.
(Vertaald) Interessant maar zeer commercieel, met als doel chocolade te verkopen. Dure instapprijs
M. G.
(Vertaald) Leuk klein museum en leuk voor kinderen.
J. F.
(Vertaald) Leuk bezoek
D. F.
(Vertaald) Zeer leerzaam bezoek met proeverij.
C. M.
(Vertaald) Heel mooi moment.
Bedankt aan de aardige chocolatier voor al zijn uitleg
M. V.
(Vertaald) Interessante tour, met goed geconstrueerde audio-elementen. Uitstekende koffiepralines.
D. c.
(Vertaald) Geweldige chocolade-ontdekking met rondleiding
P. W.
Interesting and tasty
I would also recommend the hot chocolate and pralines upstairs
(Vertaald)
Interessant en smakelijk
Ik zou ook de warme chocolademelk en pralines boven aanraden
Y. A.
(Vertaald) Schitterend museum en zeer mooie en goede proefruimte
N. C. L.
(Vertaald) Uitstekende service en ze leggen het chocoladeproductieproces heel goed uit !!!
E. M.
Expected more tbh. Didn't get a chocolate tasting included just a history of chocolate. Interesting non the less.
(Vertaald)
Verwacht meer tbh. Ik heb geen chocoladeproeverij gekregen, alleen een geschiedenis van chocolade. Niettemin interessant.
i. B.
(Vertaald) Zeer interessante geschiedenis van chocolade en het proeven van ter plaatse gemaakte chocolade absoluut heerlijk?
F. D.
(Vertaald) Geweldig museum met een kopje koffie waar de warme chocolademelk heerlijk is?
S. C.
(Vertaald) Geweldige ervaring, de meester-chocolatier is erg vriendelijk!
T. D.
Nice tour and excellent chocolate. Fun for the kids.
(Vertaald)
Leuke rondleiding en uitstekende chocolade. Leuk voor de kinderen.
m. p. s.
(Vertaald) Het is de moeite waard om te weten hoe chocolade wordt gemaakt, ze bereiden het voor je en je kunt het eten, mis het niet
K. B.
The live chocolate making demonstration was cool. They gave out a lot of free chocolate afterwards.
(Vertaald)
De live demonstratie van het maken van chocolade was cool. Ze deelden daarna veel gratis chocolade uit.
G. S.
Cute little museum with a great demonstration of how they shape chocolates!
(Vertaald)
Schattig klein museum met een geweldige demonstratie van hoe ze chocolaatjes vormen!
j. f.
(Vertaald) De wereld van chocolade is geëvolueerd en verdient beter
L. P.
It was a nice and small museum to visit. It was enjoyable.
(Vertaald)
Het was een leuk en klein museum om te bezoeken. Het was leuk.
R. S.
Good chocolates, but it lacks on the museum artifacts itself.
(Vertaald)
Goede chocolaatjes, maar het ontbreekt aan de museumartefacten zelf.
B. O.
(Vertaald) Warme chocolademelk is legendarisch. Service Superhotel
J. C.
(Vertaald) Uitstekend personeel, vriendelijk, aardig en leerzaam, zeer interessant, raad ik aan voor kinderen,
r. t.
💯💯💯
D. D.
(Vertaald) Een kleine omweg die de omweg waard is... In ieder geval voor de les en de chocoladeproeverij.
P. M.
(Vertaald) Bezoek met uitleg over het maken van chocolade
C. T.
Interesting history of chocolate. Friendly staff and you also have chocolate tasting.
(Vertaald)
Interessante geschiedenis van chocolade. Vriendelijk personeel en je hebt ook chocoladeproeverijen.
s. s.
We had got chocolates to taste. It was very good.
(Vertaald)
We hadden chocolaatjes naar smaak. Het was heel goed.
n. G.
(Vertaald) Ik vond het bezoek leuk
I. A.
(Vertaald) Uitstekend. Klein maar goed. Leuke werkplaats.
B. G.
(Vertaald) Je loopt naar buiten met echte kennis van chocolade... en je begrijpt waarom echte goede chocolade je zo gek maakt
D. A.
Very interesting and informative place to learn about chocolate.
(Vertaald)
Zeer interessante en informatieve plek om over chocolade te leren.
T. N.
(Vertaald) Interessant, maar de instapprijs kan een belemmering zijn.
M. D.
(Vertaald) Hartelijke ontvangst, mooie documentatie, proeverijen, volledige en prettig geïllustreerde uitleg
C. G. y. M.
(Vertaald) Heel leuk bezoek in het gezelschap van mijn zeer dankbare kleindochters
R. T.
Sweetly informative. Superbly tasty. Chocolaty inspiring. Enjoyably instructive.
(Vertaald)
Zoet informatief. Fantastisch lekker. Chocolade inspirerend. Lekker leerzaam.
m. f.
(Vertaald) Hoe niet te houden van een museum gewijd aan chocolade
J. W.
(Vertaald) Moeilijk te herkennen op straat maar wat een verwennerij tijdens het proeven redelijke prijzen
b. a.
(Vertaald) Ze gaven ons zelfs een demonstratie van hoe het te maken en een proeverij.
L. P.
(Vertaald) Het gaat snel zo op bezoek
A. C.
Good chocolate. Museum is ok at best.
(Vertaald)
Goede chocolade. Museum is op zijn best oké.
N. T.
(Vertaald) Geweldig welkom. Bediening bovenaan. Ik raad het echt aan.
L. S.
(Vertaald) Alleen jammer dat ik maar één praline kon proberen. Ik zou ze allemaal willen eten.
H. R.
(Vertaald) Erg leuk en het personeel staat echt aan de top!!!!
A. B.
(Vertaald) Schitterend bezoek! De sculpturen zijn monumentaal!
E. L. S.
(Vertaald) Een goed chocolademuseum, u kunt weten waar het vandaan komt en hoe chocolade wordt gemaakt!
V. F.
(Vertaald) Klein museum maar we leren veel over chocolade.
A. Ş.
Great place for kids and chocolate lovers!
(Vertaald)
Geweldige plek voor kinderen en chocoladeliefhebbers!
B. B.
A cool experience in Belgium and a unique chocolate tasting.
(Vertaald)
Een gave ervaring in België en een unieke chocoladeproeverij.
C. R.
Nice place, you can ask for hot chocolate, is delicious
(Vertaald)
Leuke plek, je kunt om warme chocolademelk vragen, is heerlijk?
A. G.
(Vertaald) Hoewel kort, is het museum interessant :)
M. S. A.
It's a beautiful experience, though rather small.
(Vertaald)
Het is een mooie ervaring, hoewel vrij klein.
J. C. M. M.
(Vertaald) Zeer goed gepresenteerde en gedocumenteerde tentoonstelling.
Heel vriendelijk personeel.
V. k. a. m.
Free chocolate to taste and try it with super taste
(Vertaald)
Gratis chocolade naar smaak en probeer het met super smaak
S. A. J.
Not worth for the money...Just some photos.Not the actual Choclate making process
(Vertaald)
Niet het geld waard ... Slechts enkele foto's. Niet het eigenlijke maakproces van Choclate
M. T.
Nice place to visit to know history of chocolate
(Vertaald)
Leuke plek om de geschiedenis van chocolade te leren kennen
A. K.
(Vertaald) Akkoord
R. L.
(Vertaald) Geweldige plek, de ervaring was geweldig.
m. a.
(Vertaald) Een geweldige ervaring om te leren hoe chocolade wordt gemaakt van boerderij tot voedsel
V. L.
Fun for the kids during a bday party.
(Vertaald)
Leuk voor de kids tijdens een verjaardagsfeest.
G. C.
(Vertaald) Interessant museumpje. Smaakt goed.
M. M. (. E.
T. R.
Museum was a bit expensive
(Vertaald)
Museum was een beetje duur?
O. B.
(Vertaald) Het is de toegangsprijs waard, maar niet meer?
B. E.
A new appriciation for chocolate, a must visit before buying chocolate in the town.
(Vertaald)
Een nieuwe waardering voor chocolade, een must om te bezoeken voordat je chocolade koopt in de stad.
A.
(Vertaald) Zeer nuttige audiogids en zeer interessante demonstratie?
N. S.
Awesome I really loved it
(Vertaald)
Geweldig ik vond het echt geweldig
A. N.
(Vertaald) Te duur naar mijn smaak
M. B.
Okay place.
Don't waste time and money to visit this place
(Vertaald)
Oke plaats.
Verspil geen tijd en geld om deze plaats te bezoeken
s. m.
Visit only if you love museums
(Vertaald)
Bezoek alleen als je van musea houdt
C. G.
Great experience! Delicious chocolate!
(Vertaald)
Geweldige ervaring! Heerlijke chocolade!
M. S.
(Vertaald) Heel interessant een mooie film en een kas
M. L.
(Vertaald) Uitstekend chocolademuseum?
S. A.
Cute place to visit
(Vertaald)
Leuke plek om te bezoeken
M. f. D.
J. M.
(Vertaald) Ik vond het geweldig, het is een bezoek waard.
E. ‘.
Fascinating, very personal and free chocolate
(Vertaald)
Fascinerende, zeer persoonlijke en gratis chocolade
C. F.
Small museum, but worth the visit!
(Vertaald)
Klein museum, maar zeker een bezoek waard!
A. C.
ein kleines übersichtliches Museum mit toller Küche zum probieren
(Vertaald)
een klein duidelijk museum met een geweldige keuken om te proberen
M. I.
E. F.
أ. ا.
(Vertaald) Het mooiste is de geur, de gratis chocolade en de teelt van cacao
I. E.
F. D.
(Vertaald) Geweldig bezoek
M. W.
Amazing place especially for chocolate lovers
(Vertaald)
Geweldige plek vooral voor chocoladeliefhebbers
A. M.
(Vertaald) De beste chocolade-ervaring in Brussel
G.
J. S.
(Vertaald) Zeer mooi museum
c. c.
(Vertaald) Heel leuk bezoek..!