Beoordelingen van Onze-Lieve-Vrouw-Geboortekerk. (Kerk) in Antwerpen (Antwerpen).
Onze-Lieve-Vrouw-Geboortekerk
Kioskplaats 88, 2660 Antwerpen, België
Beschrijving
Informatie over Onze-Lieve-Vrouw-Geboortekerk, een Kerk in Antwerpen (Antwerpen)
Hier kunt u de locatie, de drukste periodes, de openingstijden, foto's, contactgegevens en echte recensies en opmerkingen geleverd door gebruikers van het Internet.
Deze plek heeft zeer goede recensies ontvangen, we raden aan om ze te bezoeken. Ze zullen je zeker een geweldige service geven.
Kaart
Openingstijden van Onze-Lieve-Vrouw-Geboortekerk
Maandag
Gesloten
Dinsdag
Gesloten
Woensdag
Gesloten
Donderdag
Gesloten
Vrijdag
Gesloten
Zaterdag
Gesloten
Zondag
10:30–11:30
Beoordelingen van Onze-Lieve-Vrouw-Geboortekerk
C. B.
Neogotische kerk van 1910 naar ontwerp
van Triphon De Smet en François Van Rompaey. Grosso modo west-oostgerichte kruisbasiliek met toren aan noordoostzijde. Baksteenbouw met constructief en decoratief gebruik van natuursteen, leien bedaking. Afsluitend smeedijzeren hek en haag.
De parochie werd voor het eerste vermeld in 1135, en het patronaatsrecht behoorde toe aan het Onze-Lieve-Vrouwekapittel te Antwerpen.
Een 15e- en 16e-eeuwse kerk werd verwoest tijdens het Beleg van Antwerpen (1584-1585). In 1609-1610 werden het koor en de middenbeuk herbouwd en in 1612 werd de kerk opnieuw ingewijd. In 1830 werden twee extra zijbeuken bijgebouwd naar ontwerp van J. Steerlinck. In 1867-1868 werd de kerk naar het westen toe verlengd en werd een toren gebouwd, naar ontwerp van Eugeen Gife.
Het betreft een georiënteerde vijfbeukige bakstenen kerkgebouw waarvan de oudste delen uit de 17e eeuw stammen, maar die grotendeels neogotisch is. Het koor en het noordelijk transept zijn de belangrijkste 17e-eeuwse delen en opgetrokken in zandsteen.
Interieur
De pilaren hebben koolbladkapitelen. 17e-eeuwse schilderijen zijn: Heilige Maria met Jezus en Heilige Maria met slapend Kind, beide door Erasmus Quellinus II. Ook is er een Laatste Avondmaal door Simon de Vos van 1679. De Voetwassing bij de monniken is van Capiteyn Van Beselaer en eveneens 17e-eeuws.
Het kerkmeubilair is deels afkomstig van het klooster der birgittijnen dat zich in Hoboken bevond. Hiertoe behoort een 18e-eeuws koorgestoelte met beelden uit de geschiedenis van het Kruis van de Zwarte God, een miraculeus kruisbeeld. De preekstoel is van 1750. Ook het wonderdadig kruisbeeld is aanwezig. Dit is van oorsprong 14e-eeuws en in romaanse stijl, maar de armen zijn vernieuwd in 1618.
I. P.
Kerk met fijne herinneringen voor mij. Ik was er tijdens de tentoonstelling in de voetsporen van Nello en Patrache van de Heemkundige kring. Knap gedaan allemaal!
A.
Een mooie en verzorgde kerk in het centrum van Hoboken. Perfecte locatie om je communie te doen of om zondag naar de kerk te komen.
Recent is de kerk gerenoveerd wat hem weer doet stralen. Top werk!
G. B.
Mooie dienst
B. V.
Centrale kerk van het district Hoboken. De voorbije jaren werd er gerenoveerd, muren, dak, waardoor het gebouw er weer fris bijstaat. Ook de tuin rondom werd wat aangepakt.
J. B.
Een brok geschiedenis die bewaard is gebleven. Maandag vanaf 10h kan u binnen, een boekje is dan te verkrijgen dat u langs de kunstschatten van de kerk gidst, een aanrader.
D.
mooie kerk, maar slechte akoestiek voor een klassiek concert
e. m.
Alleen spijtig dat je er komt vóór niet zo een happy beleving
M. A.
Mooi
C. B.
De dienst was mooi
n. f.
Alleen gepasseerd
F. V. R.
Oudere dorpskerk
V.
Mooie kerk.
I. b. h.
Zeer mooie kerk en alleen maar mooier geworden na de restoratie.
H. A.
Ok
(Vertaald)
OK
V. S.
Sunday Church
(Vertaald)
zondagskerk
P. D. Z.
F. L.
D. P.
N. V. S.