Beoordelingen van Pauscollege, KU Leuven. (Universiteit) in Leuven (Vlaams-Brabant).
Pauscollege, KU Leuven
Hogeschoolplein 3, 3000 Leuven
Beschrijving
Informatie over Pauscollege, KU Leuven, een Universiteit in Leuven (Vlaams-Brabant)
Hier kunt u de locatie, de drukste periodes, de openingstijden, foto's, contactgegevens en echte recensies en opmerkingen geleverd door gebruikers van het Internet.
Deze plek heeft zeer goede recensies ontvangen, we raden aan om ze te bezoeken. Ze zullen je zeker een geweldige service geven.
Kaart
Openingstijden van Pauscollege, KU Leuven
Maandag
07:00–22:30
Dinsdag
07:00–22:30
Woensdag
07:00–22:30
Donderdag
07:00–22:30
Vrijdag
07:00–22:30
Zaterdag
07:00–22:30
Zondag
07:00–22:30
Beoordelingen van Pauscollege, KU Leuven
Leuven is een leuk stad. De studenten stad van België. De meeste kerkelijke en historie gebouwen zijn ingericht als studentenkamers. In eigendom van het universiteits bestuur. De gemeente heeft hier geen invloed op. Dat is super want daardoor zijn mensen die verstand de beleidsmakers. Een voorbeeld voor andere besturen.
Pauscollege
Het Pauscollege (of Paus Adrianus VI-college) is een studentenresidentie van de Katholieke Universiteit Leuven aan het Hogeschoolplein te Leuven.
Het was paus Adrianus VI die bij testament na zijn overlijden in 1523 zijn Leuvense woning ter beschikking stelde als college voor behoeftige theologiestudenten. Een van zijn studenten, en goede vriend Godschalck Rosemondt van Eindhoven stelde hij ook aan als eerste voorzitter van dit college. De voorzitter werd later aangeduid als president, en kreeg de hulp van een directeur en meerdere subregenten (tegenwoordig studenten). De beheersfunctie zou nadien nog uitgeoefend worden door onder meer Michel de Bay als president van 1550 tot 1586 en Leonce-Albert Van Peteghem als subregent tijdens de Tweede Wereldoorlog. Prof. Leijssen was de laatste president. Hij overleed op 25 december 2012 en tot op heden is er nog geen nieuwe president aangesteld. Het college had ook een bursarius, een fondsbeheerder die de fondsen voor de uitkering van studententoelagen beheerde en de mogelijkheid had studiekosten voor onvermogende studenten te dragen.
Het gebouw werd sinds 1530 gestaag uitgebreid met een kapel, bibliotheek, studiezaal, verblijfsruimtes voor studenten, gasten en personeel, een graanzolder... In 1775 stortte één van de vleugels in, wat voor toenmalig president Lambert Ghenne de aanleiding was voor een grondige verbouwing met beperkt behoud van de nog bruikbare gedeeltes. Zijn broer, een landmeter, werd aangesteld als architect. Het gebouw werd tussen 1776 en 1778 gerenoveerd in classicistische stijl met een monumentale straatvleugel en twee haaks hierop geplaatste zijvleugels. In de korfboogpoort toegang werd het stichtingsjaartal 1523 (Collegium Adriani VI Pont. Max. / fundatum anno MDXXIII) gemarkeerd. De vierde achteraan gelegen vleugel met de hoofdingang werd in 1785 ontworpen door Montoyer in opdracht van keizer Jozef II zelf.
In 1967 werd het gerenoveerd en gemoderniseerd. In 1973 werd het complex erkend als onroerend erfgoed. De binnenkoer werd verfraaid met kunstwerken van Gerard Holmens ("Unie" , 1970), Willy Ceysens ("Met Vijf op een Bank") en Olivier Strebelle ("Leeuw en Leeuwin" aan beide zijden van de trappartij die toegang geeft tot de vierde vleugel). Tegenwoordig zijn er 191 studentenkamers en 10 studio's. Het pauscollege behoort tot de niet-gesubsidieerde studentenkamers van de K.U.Leuven. De bewoners, de "papisten" organiseren zich zelf met een presidium en organiseren allerhande activiteiten, naast de uitbating van de eigen Pausbar. De verhuur van studentenkamers is tot heden beperkt tot mannelijke studenten. De Alma-studentenrestaurants baten in het gebouw een klein filiaal uit.
Hele rustige plaats. Kot kan je blijkbaar enkels huren als jongen of koppel.
Word helemaal gerenoveerd vanaf 15/7/19 gedurende 2 of 3 jaar.
Mooie studentenjaren gehad op een prachtige locatie in het centrum.
Erg mooi en charmant historisch studentengebouw met een erg rijkgevulde geschiedenis
Ons erfgoed dank de paus Hadrianus een van de 4 uniform .
Gezellig plein van een historisch monument
Geweldige studenten. Mooie binnenkoer.
Prachtige plek
Toppie
mooi en rustig
Het werd gesticht door paus Hadrianus VI, de leermeester van keizer Karel V, als een school voor theologie. In de loop der jaren werd het voor verschillende doeleinden gebruikt, waaronder militaire kazernes. Tegenwoordig maakt het deel uit van het complex van de Katholieke Universiteit Leuven
Nu het nieuwe testcentrum voor COVID-19. Alle KU Leuven studenten en personeel worden gratis getest!!
Dit is een schilderachtig gebouw met een zeer mooie binnenplaats
Ik bezocht deze hogeschool om een Covid-test af te leggen, die wordt afgenomen door de KU Leuven
Uitstekend. Opnieuw gerenoveerd, het is zeer centraal
Het Pauselijk College, vernoemd naar paus Hadrianus VI, is omgebouwd tot studentenslaapzaal
Van binnenuit niet te bekijken.
Maar interessante plek
Geweldig en gezellig
Verbleven en bezocht in 2015. Leuke sfeer.
Prachtige architectuur
Mooie architectuur
Centrum van de grote oude Leuvense universiteit
Mooi gebouw en omgeving
Kom op, cool. Trouwens
Oase van geestelijke vrede.
Deze faculteit is voor mij een labyrint.
Inspirerend
Imposant
Goede herinneringen
Zijn architectuur
Student
Leuk
Rillingen
Leuk
Geweldig
Goed
contact
Foto's
Alle
Buitenkant
Kamers
Street view en 360
Van bezoekers
Video'S
Voorzieningen