Beoordelingen van Lys d'Or Restaurant Gent. (Restaurant) in Gent (Oost-Vlaanderen).
Lys d'Or Restaurant Gent
Charles de Kerchovelaan 81, 9000 Gent, België
Beschrijving
Informatie over Lys d'Or Restaurant Gent, een Restaurant in Gent (Oost-Vlaanderen)
Hier kunt u de locatie, de drukste periodes, de openingstijden, foto's, contactgegevens en echte recensies en opmerkingen geleverd door gebruikers van het Internet.
Deze plek heeft zeer goede recensies ontvangen, we raden aan om ze te bezoeken. Ze zullen je zeker een geweldige service geven.
Kaart
Openingstijden van Lys d'Or Restaurant Gent
Maandag
12:00–14:00, 18:30–21:00
Dinsdag
12:00–14:00, 18:30–21:00
Woensdag
Gesloten
Donderdag
12:00–14:00, 18:30–21:00
Vrijdag
12:00–14:00, 19:00–21:00
Zaterdag
19:00–21:00
Zondag
Gesloten
Populaire tijden
Maandag
12 | |
---|---|
13 | |
18 | |
19 | |
20 |
Dinsdag
12 | |
---|---|
13 | |
18 | |
19 | |
20 |
Donderdag
12 | |
---|---|
13 | |
18 | |
19 | |
20 |
Vrijdag
12 | |
---|---|
13 | |
19 | |
20 |
Zaterdag
19 | |
---|---|
20 |
Beoordelingen van Lys d'Or Restaurant Gent
G. D. W.
Héél knap interieur. Mooi aangeklede tafels, social distance in acht genomen. Kraakverse producten, mooie combinaties. Zéér vriendelijke en bekwame service. Top Chef. Zeer goede sommelier, ondanks haar jonge leeftijd ! Een échte aanrader !
i. d. w.
Heerlijke gerechten die er prachtig uit zien op het bord. Unieke wijnpairing, wat een echte kunst is. Super vriendelijke bediening. Kaasbord is zeker een aanrader. Jammer dat we niet genoeg foto's getrokken hebben. Het was gewoon te lekker...
D. P.
Fantastische ervaring, heel lekker, mooie bordjes en heel vriendelijke bediening. Kortom aanrader!
L. M. D. M.
Overheerlijk gedineerd met een top service. Van begin tot einde in de watten gelegd in een prachtig kader.
Lekkere winterse menu met originele toetsen, genieten van begin tot einde. Verschillende gerechten worden door de chef zelf gepresenteerd en op tafel gezet, heel sympathiek iemand met een duidelijke visie voor zijn restaurant.
Wat het voor ons echt af maakte was de top bediening van de gastvrouw, elke vraag werd met veel vriendelijkheid beantwoord, echt een pluim voor haar!
Aan de prijzige kant maar zeker meer dan waard!
K. H.
Een klasserestaurant met perfecte balans tss professionaliteit en joviaal contact met de klant. Lekkere keuken, zeker niet alledaags, doch volgens de kok, voor de handliggende combo tss de ingrediënten. Zie witloof met koffiesaus. Zeer lekker. Hier wordt eten begrepen! En als je denkt dat de geweldige culinaire ervaring erop zit, komt de koffie met zoetjes er nog aan. Wauw! Hier moet je geweest zijn. Geweldig interieur also!
P. V. d. V.
Vriendelijke ontvangst bij aankomst door maître Verschuere en gastvrouw/sommelier: Lisa Vanderstraeten. Mooi gedekte tafel met zicht op de prachtige vleugelpiano en de verlichte bar.
We namen het menu "La Lys d'Or".met een aangepaste hoofdschotel (dit was absoluut geen probleem)
De hapjes stimuleren de eetlust door hun frisse smaak en de beeldige afwerking.
Dan starten we het menu bediend door zeer aangenaam personeel.
Hier krijg ik een zalig gevoel door de passie , liefde, luxe en vooral kennis ter zake, dit zien we in de prachtige gerechtjes dat we voorgeschoteld krijgen. Sublieme geuren en smaken.
Echt kunst op het bord, complexe, geraffineerde culinaire creaties en dit recht uit het hart van Chef Wattenberge 1ste kok van België 2019 in "Gastronomische Club Prosper Montagné"
Elk gerechtje was een schilderijtje en héérlijk van smaak! Ook een perfecte bediening, laat ons daarbij de chef 👨🍳niet vergeten, die passioneel de extra afwerking van ieder gerechtje aan tafel voor zich nam.
💚De saus bij de hoofdschotel (Tarbot) wist zowaar mijn emoties te bespelen. Met een 12 maanden oude azijn voor de zelfgemaakte Gastric. 🙏Ik heb het sausje uitgelepeld, 🤭dit was mij nog nooit overkomen.
en dan nog een door Michel Van Tricht samengestelde Kaaskar
‼Kortom stijlvol modern chique tafelen in luxe.
Mooi restaurant met een schitterend interieur
menu "La Lys d'Or". ➡ ≠ Hapjes
➡Voorgerecht1 Kingkrab ‘Merus’
Voorgerecht1Kingkrab /komkommer /groene appel /frisse jus /
Imperial Heritage Caviar Oscietra
➡Voorgerecht2 Asperges Groene asperges gemarineerd / gegrild met bijpassende sorbet
➡Tussengerecht Langoustines ?norwegian deep?
2st Langoustines Perfect gegaard/ m'hamsa couscous / venkel
➡Hoofdgerecht Aangepast voor ons (Tarbod met het fantastisch sausje-🙏
➡Kaaskar Michel Van Tricht
➡Dessert Kers / amandel / limoen / hangop
A. V. O.
Het was top! Genoten van heerlijke gerechten met sublieme passende wijnen. Heel vlotte stijlvolle bediening.
Onze smaakpapillen werden meegenomen op een culinaire reis.
E. V. H.
Ingrediënten van topkwaliteit, Belgisch-Franse gerechten heruitgevonden, bijpassende en verrassende wijnen met een achtergrondverhaal om U tegen te zeggen en vooral de naam ‘fine dining’ waardig. Fenomenaal lekker, heel vriendelijke service en een vree sympathieke chef achter het fornuis. Wij komen zeker terug!
M. V. K.
Verdient een hoger cijfer in Gault Millau
P. D.
Een plek om te ontdekken in Gent. Zeer mooie locatie en dito interieur. We werden zeer gastvrij ontvangen, de bediening aan tafel is top. Met de nodige flair en kennis van zaken worden de gerechten voorgesteld en ingezet.
Fijne gerechten met dat tikkeltje meer, genoten van begin tot einde.
Zeker een ommetje waard.
S. B.
Nieuw topadres in Gent. Heerlijke gerechten, pure smaken. Bijzonder stijlvol interieur. Paar schoonheidsfoutjes in de bediening maar die zullen vast snel rechtgezet worden! We'll be back.
K. V.
Restaurant Lys d'Or is gevestigd in een prachtig pand en ook het interieur mag er wezen. Bij het binnenkomen werden we warm verwelkomd door de gastvrouw en werden mijn partner en ik aan een ronde tafel geplaatst. Een ronde tafel vinden wij altijd gezelliger om aan te zitten.
We namen het 5-gangen menu La Lys d'Or van €89,00 met passende wijnselectie van €38,00. Het eten was lekker en verfijnd, maar sommige gerechten misten wat pit. Ook de ingrediënten waren soms niet echt vernieuwend. In plaats van het dessert opteerden we voor de kaas chariot. Het was een meerwaarde te mogen kiezen uit verschillende kazen. Zo konden we ons bordje naar eigen wens samenstellen. Conclusie: we hadden een gezellige avond en hebben lekker gegeten, maar prijs-kwaliteit aan de duurdere kant.
F. D.
Zeer smakelijke lunch met tip wijntjes.
Vriendelijke bediening en sympathieke chef 👍👌 …
K. D. G.
Sfeervol restaurant, lekker eten, bijzonder combinaties (grote fan van de hartzwezerik met witte asperges), heel vriendelijke bediening. Kortom zeer geslaagde avond.
K. V.
Zeer lekker, gezellig, en vriendelijke vlotte bediening.
Top-adresje in Gent !
G. D. S.
Ignace is niet alleen een prima kok, hij mag zich na ons gesprek (3 februari '22) ook een uitsteken manager noemen. Zijn visie op het huidig restaurant gebeuren is de nagel op de kop slaan. De sommelier is vriendelijk, in haar vak nederig en toch professioneel. Ik ben ervan overtuigd dat zij in de toekomst bij wedstrijden veel prijzen zal winnen, zowel nationaal als internationaal.
p. v.
Steeds weet Ignace en zijn team ons aangenaam te verrassen met overheerlijke gerechten. Een mooie culinaire trip, prachtig gedresseerd. In het glas kregen we lekkere wijntjes die deskundig werden gecommentarieerd. We kijken al uit naar een volgend bezoek!
G. G.
Prachtige nieuwe culinaire ontdekking.
Een aangename ontdekking, en een professionele bediening/kennis van het personeel en een culinaire ontdekking van deze zeer lekkere keukengerechten. TOP en voor iedere smaak en goesting worden er alternatieven voorgesteld, bv. geen alcohol = vruchtensappen/koude thee's tijdens de gerechten met een deskundige uitleg van de wijn en de alternatieven.
L. V.
Wij hadden een geweldige ervaring bij Lys d'Or! De chef stelde speciaal voor ons een vegetarisch menu op. Het was heerlijk. Eenvoudig, maar verfijnd. De pure smaken van de verschillende seizoensgroenten kwamen helemaal tot hun recht en ook de wijnen pasten perfect.
De sfeer was gezellig, dankzij een fijne maitre en sommelier. Ook chef Ignace maakte tijd om de gerechten persoonlijk toe te lichten. We voelden ons helemaal op ons gemak en komen zeker snel terug.
T. B.
Ongelofelijk lekker gegeten in een zeer mooi en rustig kader. Prima service. Wij komen zeker terug.
L. L.
Gisterenavond het nieuwjaarsmenu besteld bij Lys d'Or. We kregen een bundeltje mee met instructies en een qr-code die ons naar een instructievideo leidde met uitleg hoe we de borden moesten dresseren. Het eten was fantastisch over de hele lijn, van smaakcombinaties tot het dresseren.
Er was een fout gebeurd waardoor de kreeftenbisque niet was meegegeven. We hebben Ignace gemaild en plots ging de bel een half uur later. Daar stond Ignace, mét bisque. Ongezien, zo'n service. We zijn nog steeds enorm onder de indruk.
Prijs-kwaliteit vond ik het fantastisch en Lys d'Or heeft sinds gisteren 2 nieuwe vaste klanten erbij :).
D. P.
Prima restaurant! Topproducten op je bord en mooie presentatie van de gerechten + stijlvol en aangenaam interieur en bovenal superlekker + vriendelijke bediening! We gaan zeker nog eens terug! Gent heeft er een toppertje bij ...
P. S.
Mooie nieuwe plek.
Vroeger zat Grade op deze plek en dus waren we extra nieuwsgierig en reserveerden op de eerste dag dat ze officieel open waren.
De aantrekkelijke kaart en vriendelijke bediening zaten goed evenals de interessante wijnkaart. Ik koos voor het gepocheerd ei, hertekalf en sabayon. Niks echt mis maar de gerechten mogen best wat meer punch. De ambiance was ook nog niet duidelijk op de eerste avond.
EUR 140 pp vond ik dus best stevig. Benieuwd hoe dit restaurant binnen een paar maanden gaat zijn ...
V. V.
Aangenaam verrast, mooi kader, culinaire lekkere gerechten, spontane aangename bediening.
Bezoek van de chef Ignace aan tafel is zeker een pluspunt.
Selectie van wijnen was voortreffelijk!
De bob formule van de wijnen is ook een aanrader.
Kortom, wij komen zeker terug 👍
Mvg, Véronique en Philippe
K. v. T.
Dit is een mooi en warm ingericht restaurant. Witte tafellakens ontbreken niet. Zelfs het bestek is mooi. De bediening is bijzonder aangenaam en vriendelijk. Wegens een plots tekort aan personeel was de keuze van de kaart beperkt, maar we hebben bijzonder lekker gegeten. De sommelier zorgde voor een genietbare wijnkeuze. Het restaurant is niet toegankelijk voor rolstoelgebruikers.
d. t.
Bij het binnenkomen word je zeer welkom ontvangen in dit mooie pand.
Wij kozen voor de lys d'or menu.
Van bij de start tot einde waren de gerechten opbouwend wat smaak betreft.
Het is een jong ambitieus team die goed op elkaar is ingespeeld.
Dit is in gent een zaak waar nog veel van gehoord zal worden.
Elk bord puur van smaak
Eenvoud in presentatie
Hoog in kwaliteit
Mooie wijnen
Een meerwaarde voor culinair gent!
C. V. D.
Weinig woorden voor nodig: gewoon top!
Écht een aanrader! : lekker gastronomisch in een stijlvol interieur, sublieme aangepaste wijnen bij elk gerecht, gebracht door jonge mensen met héél véél passie!
Toffe babbel met de chef gehad.
T. L.
Perfect van begin tot einde! Ruime porties, zeer lekkere ingredienten. Alle personeelsleden zeer vlot, maar toch discreet, en dit in een prachtig kader. Zeker 'een omweg waard'.
A. P.
Schitterend en luxueus kader met een heel verfijnde keuken. Chef Ignace is een klasbak: hij brengt simpele maar enorm smaakvolle gerechten met respect voor het product. Een aanrader voor gastronomen!
R. B.
Een topper!!!
Een vriendelijke bediening met een glimlach
De gerechten zijn schilderijen en nog heel lekker ook!
De wijnen zaten er boenk op met een dikke pluim voor Lisa!
Kortom een topzaak 👌👍
J. D.
Mooi interieur. Vrij afstandelijke bediening. Keuken op niveau. 'Bijpassende wijn' kan echt beter. Groeipotentieel.
J. S.
Prima bediening, kwaliteit gerechten zeer goed. Alhoewel een beetje verscholen een reservatie waard. Komen nog terug.
S. D. M.
Knap ingericht, lekkere gerechten, mooie wijnen er bij. Gemoedelijke sfeer, aangenaam!
P. D.
Ongelooflijk lekker eten, prijs kwaliteit bediening voor een zaak met Michelin ster.
J. H.
Ignace Van Wattenberge behoort onomwonden tot de top van België. Eten bij Lys d'Or is een ervaring die af is. Wij namen de lunchmenu, en die is fantastisch. Lys d'Or is een must en een zegen voor culinair Gent!
P. V. H.
Zeer goede keuken en gezellig kader
Vriendelijke bediening
D. C.
Prachtig interieur! Zeer lekkere aangepaste wijnen, verfijnde gerechten en.... super sympathieke kok. Een echte aanrader!
K. V. d. L.
Super lekker gegeten, top bediening! Top!
D. T.
Prijs/kwaliteit net iets te duur, maar zeker aanbevolen. DOEN!
Wel best afzonderlijke wijn bestellen
M. D.
Heerlijk dineren, gezellige atmosfeer, verzorgde wijnen en vriendelijk personeel. Chapeau Ignace en team!
H. C.
Top restaurant. Een pareltje te delen met uw vrienden. De tweede keer dat we hier geweest zijn en komen graag terug.
P. L.
De revelatie van dit seizoen! Van A tot Z alles picobello! En super vriendelijke bediening.
p. h.
Top ervaring in restaurant Lys d'Or,
Mooi gezellig kader,de gerechten een streling voor de smaakpapillen en het oog ,gewoonweg top, super bediening...
P. V. d. H.
Mooi en gezellig interieur, vriendelijke bediening en lekker eten
P. V. D. V.
Zeer lekker verfijnd nieuw restaurantje in Gent. High end.
R. R.
Heel verfijnde gerechten. Kwaliteitsprodukten. Toffe bediening.
W. R.
Super restaurant, bediening is TOP
H. L.
Een top talent. De basis en smaak van vroeger met de kwaliteit van nu🔝😘 …
J. V.
De borden zijn kunstwerken en de smaak is overheerlijk!!👍👍👍 …
S. B.
heel lekkere lunch .Komen zeker terug
P. H.
Mooi interieur. Iets te grote porties. Verdienstelijk.
M. D.
Schitterend! Bedankt Rita en Wies!
T. V. D. S.
Topper, hier hangt binnenkort een ster aan de deur!
S. D. C.
Top keuken met oog voor detail
B. S.
Lekker gegeten
R. V. d. A.
In
J. S.
Fantastische!
L. V.
Zalig !
j. s.
Amazing restaurant - up there with the best dining experiences we’ve ever had. Cannot understand how it doesn’t have a Michelin star yet but sure that will change soon as up there with the best meals we’ve had anywhere. We had the 5 course tasting menu and every course (as well as the 4 appetisers) was delicious, beautifully cooked and some great flavour combinations - the scallop cerviche with sea elk and celeriac risotto with mushroom and truffle being particular highlights. Also a big shout out to the friendly and knowledgeable staff, from the front of house manager who recommended a great wine for us, through to the member of the kitchen staff who was having to work front of house for the first time and was brilliant - super friendly and kind, to the gentleman who extracted and served us a vintage wine from a giant pipette, and the chef who appeared at the end to ask how everything was. Truly exceptional and hope to go back for another special occasion.
(Vertaald)
Geweldig restaurant - daarboven met de beste eetervaringen die we ooit hebben gehad. Kan niet begrijpen hoe het nog geen Michelin-ster heeft, maar dat zal zeker snel veranderen daarboven met de beste maaltijden die we ooit hebben gehad. We hadden het 5-gangen degustatiemenu en elke gang (evenals de 4 hapjes) was heerlijk, lekker gekookt en een aantal geweldige smaakcombinaties - de sint-jakobsschelp met zee-eland en knolselderijrisotto met paddenstoelen en truffel zijn bijzondere hoogtepunten. Ook een grote schreeuw naar het vriendelijke en bekwame personeel, van de front of house manager die ons een goede wijn aanbeveelde, tot het lid van het keukenpersoneel dat voor het eerst front of house moest werken en briljant was - super vriendelijk en aardig, voor de heer die ons een vintage wijn uit een gigantische pipet haalde en serveerde, en de chef-kok die aan het einde verscheen om te vragen hoe alles was. Echt uitzonderlijk en hoop terug te gaan voor nog een speciale gelegenheid.
B. V. P.
Nice contemporary setting, good service (compliments to the maitre for the Turbot), very good cooking by Chef Ignace Wattenbergh who respects the classic Escoffier and Larousse kitchen but adds a contemporary touch to it.
(Vertaald)
Mooie eigentijdse setting, goede service (complimenten aan de maitre voor de Tarbot), zeer goede keuken van Chef Ignace Wattenbergh die de klassieke Escoffier en Larousse keuken respecteert maar er een eigentijds tintje aan geeft.