Beoordelingen van La Paix. (Restaurant) in Brussel (Brussel).
Ropsy Chaudronstraat 49, 1070 Anderlecht
Beschrijving
Informatie over La Paix, een Restaurant in Brussel (Brussel)
Hier kunt u de locatie, de drukste periodes, de openingstijden, foto's, contactgegevens en echte recensies en opmerkingen geleverd door gebruikers van het Internet.
Deze plek heeft zeer goede recensies ontvangen, we raden aan om ze te bezoeken. Ze zullen je zeker een geweldige service geven.
Kaart
Openingstijden van La Paix
Maandag
Gesloten
Dinsdag
19:00–20:00
Woensdag
19:00–20:00
Donderdag
12:00–13:00
Vrijdag
12:00–13:00
Zaterdag
Gesloten
Zondag
Gesloten
Beoordelingen van La Paix
F. V. W.
Top locatie gezellige ongedwongen sfeer om weg te dromen in de gerechtjes van een top chef David en gastvrouw Nathalie
A. R.
Zeer attent personeel, perfect tweetalig. Eten was lekker, vers, creatief. Zowel vlees als vis met heerlijke bijpassende wijnen. Wij hebben genoten van begin tot eind!
P. V. D.
Nog belangrijker dan de uitstekende maaltijd is voor mij de beleving. Je voelt je welkom al voor je binnenkomt (telefoontje en voiturier) en dat gevoel wordt alleen maar sterker. We hebben een uitstekende middag beleefd. Dank u!
D. P.
De keuken van La Paix speelt sinds kort een divisie hoger. Minder tafels, meer focus op vaste menu's. Het vijfgangen menu aan 95€ is niet goedkoop maar de liefde voor topproducten (coquilles, kreeft, eend werden vooraf getoond) maken het de prijs waard. Minpunten waren de lange wachttijden tussen de gerechten. En ook de wijnselectie per glas kon niet overtuigen. Met een groot gezelschap is het wellicht interessanter om zelf enkele flessen van de kaart te bestellen.
C. D. M.
Perfecte fusion Japans-Franse keuken. Vlotte bediening, leuke benadering van het concept. Ga er eten, niet voor de zuivere 2 sterren maar voor de creativiteit en de afwerkingsgraad die je van een 2** verwacht.
S. M.
Gewoon top. Zalige smaken, fantastische combinaties, en buitenaardse presentatie. Top bediening (een ervaring die al begint bij de voiturier) , vlot, grappig, met stijl en flair en heel veel kennis en liefde voor de produkten en gerechten. Perfecte dosering en kadans doorheen het menu. Topavond, en geld dubbel en dik waard.
A. W.
Het restaurant stond hoog op mijn wensenlijstje, chef David Martin is afgelopen jaar door Gault&Millau uitgeroepen tot chef van het jaar en ze hebben de tweede ster in ontvangst mogen nemen.
Het restaurant is gevestigd in een neoklassiek hoekgebouw net buiten het centrum, in een multiculturele wijk, er tegenover een groot abattoir. Parkeren kan enkele honderden meters verder (richting het kanaal) in een grote parkeergarage naast het abattoir.
De inrichting is deels van een 19e eeuwse bank, van een klantenbalie is een bar gemaakt. Centraal staat er een homarium en achterin een grote moderne open keuken. Aan het plafond veel kleine origami vogels, leuk. De vierkante tafels zijn keurig met linnen ingedekt met ernaast smalle houten tafels waarin je je spullen kwijt kunt, handig. De stoelen zijn licht blauw en van hout, het zitcomfort was wat minder. De voertaal was Nederlands, daar werden we blij van.
Voor het aperitief konden we kiezen uit drie witte wijnen, het werd de Roero Arneis van Lodali die zeer goed beviel. Er werd meteen indruk gemaakt met een amuse duo. In een witte beker, warme bisque van kingkrab uit Noorwegen waarin een koude crème met koffie, prima van smaak en mooie warm koud beleving.
Op een bord een bereiding van makreel met lavas in een groen blad gewikkeld en afgewerkt met zeste van citrus waarnaast een dip van oester en bouchot mosselen, origineel en verrassend lekker.
Verder met een eigen variatie op de cheesecake. Als basis een zandcakeje met parmezaan waarop een mousse van Belgische geitenkaas en een gelei van doperwten. Prima smaakbalans met goede textuur.
Een stukje warm knapperig stokbrood verscheen met drie verschillende botertjes. Gezouten, met rozemarijn en een met toets van eiken, daar kon ik moeilijk vanaf blijven.
De eerste begeleider was een witte Côtes du Rhône 2016 van Roche Audran met in de hoofdrol de Viognier en een toets van abrikoos. Op het bord twee originele bereidingen. Een ronde sandwich met ertussen bereidingen van Baskisch varken met bouchot mosselen ernaast een uitgeholde artisjok gevuld met tartaar van Bretonse langoustine waarop een soufflé gevuld met langoustine, aan tafel afgewerkt met een bouillon van varken gerookt met look waarbij sake. Prima, originele smakencombinaties waarin je de pure smaken iets minder goed herkend. De wijn bleef hiernaast keurig overeind. (8,5)
Het vlees van het pièce werd even aan tafel geshowd. Een flink stuk van het melklam op karkas gebraden in boter met gekonfijte knoflook, tijm, rozemarijn, peper en wat limoen, leuk.
Over naar Italiaans rood, de Etna Rosso 2017 van Ciauria, elegant fruitig met tonen van kers en aarde. De lamszadelfilets waren keurig op het bord gedresseerd met ernaast een dikke groene asperge waarover wat olijfolie en een ring van warme aardappel gevuld met shiitake en ui gekruid met zwarte peper, dit was afgedekt met een sausje van geitenkaas en verse harissa. Aan tafel nog een stukje van de buitenzijde van de rib wat nog even op de gril had gelegen en de eigen saus. Het vlees was mooi hoog op smaak, de textuur was iets minder verfijnd dan gewend dus wel even kauwen. De asperge was top en de aardappelbereiding origineel en complex. De wijn vulde het gerecht aan met aroma en mooie zuren. (8,25)
Er was gekozen voor een Chileense dessertwijn, de Lujuria late harvest van Casas Patronales gemaakt van Sauvignon en wat Riesling, niet te zoet met een hoofdrol voor de Sauvignon. Op het bord passiefruit uit Vietnam gevuld met sorbetijs van passiefruit aangemaakt met miso en zout waarop een merengue soufflé gegratineerd met praline. Hele mooie smaken met prima zuren en goede warm koud beleving. De wijn werd wat zoeter door de passievrucht, hierdoor iets minder lekker. (8)
Als afsluiter nog een drietal lekkere friandises.
Bediening was zeer goed tot uitstekend verzorgd, zeer correct met keurige gedetailleerde uitleg bij wijn en spijs en in de Nederlandse taal.
Samengevat was het een mooie beleving in een speciale ambiance met originele gerechten, goede wijnen en prima bediening. Voor herhaling vatbaar.
B. D.
Een klassezaak op alle vlak, helemaal hun 2 Michelin-sterren waard!
k. l.
Super gegeten leuke sfeer en vriendelijke bediening. Echt een aanrader.
P. V. W.
Dit is in al zijn eenvoud hemels genieten. Een bijzonder aangenaam restaurant waar ik zeker naar terug ga binnenkort
b. g.
Geweldige ervaring!! Aangenaam, speciaal, lekker!!
P. V. d. b.
Super : eten, service, ambiance
F. b.
Niet goedkoop maar goed en origineel .
W. L.
Sterrenrestaurant maar aperitiefhapjes komen pas als aperitief al lang op is!
?????????????????
S. V. d. L.
Top over heel de lijn !
M. V. d. B.
2 sterren waard!
P. H.
Ongelofelijk lekker vlees
G. M.
Geweldig
W. D. S.
Lekker en verassend
A. R.
Het beste menu in een restaurant met Michelin-ster waar ik ben geweest. Beïnvloed door zijn tijd in Japan combineert hij zijn kookstijl perfect. Eenvoudige presentatie maar ongelooflijke smaak. Zeker een reis waard. Ook perfecte service door de obers
H. G.
Een uitmuntende culinaire ervaring, zowel qua keuken als qua bediening. Twee Michelinsterren welverdiend.
Beroemde chef-kok David Martin stelt een voortreffelijk menu samen met Aziatische invloeden. Lunch gehad met visproeverij. Een uitstekende mix van verschillende smaken.
Drie degustatiemenu's aangeboden variërend van 125-225 euro. Fatsoenlijke wijnselectie. De service is spectaculair en stelt uw maaltijd samen.
Restaurant is gevestigd in een historisch gebouw dat al sinds 1892 eten serveert, tegenover het oude Brusselse slachthuis. Er is een verhaal te vertellen dat een eerbetoon is aan het verleden, maar resoluut naar de toekomst kijkt.
Geen plek om te missen!
S. /.
Twee welverdiende Michelinsterren. De chef-kok beheerst zijn kookkunsten van begin tot eind, dit alles met een perfect opgeleid en efficiënt keukenteam. De keuken is uiteraard zeer verfijnd, elegant gepresenteerd en de verschillende diensten zijn een must om eens in uw leven te ontdekken. Hier mixen we België en Japan, waarbij we kracht en finesse combineren, midden op een historische plek en plein in Brussel. Daarnaast komt de chef-kok kennismaken en vertelt over zijn werk, zijn passie en zijn manier van koken. Ik was gefascineerd.
ת. מ.
Wat een spectaculaire maaltijd!
Uitstekende grondstoffen.
Smaakcombinaties zijn subtiel en explosief tegelijk
Geweldig en bekwaam personeel
We vertrokken weggeblazen, dronken en blij!
Uiteraard 10/10 aanbevelen
Y. C.
(Vertaald) Unieke en originele ervaring! Uitstekende producten en professionele service in een historische setting! We gaan terug ️
j. l.
Een uitzonderlijke ervaring. Smaken en smaken die nog heel lang in mijn smaakgeheugen gegrift zullen blijven.
We namen het grote menu, en we hadden gelijk: je moet de citroen proeven, het legendarische gerecht van het huis.
De inrichting is hier niet het sterkste punt, je moet voor het eten gaan.
D. R.
Culinaire hemel op aarde! Heb in veel sterrenrestaurants gegeten, maar dit was de beste keuken ooit meegemaakt. Niet alleen de ontvangst, bediening en sfeer is super spontaan, authentiek, typisch en warm, ook het eten - een combinatie van de Franse en Japanse keuken, waarbij gebruik wordt gemaakt van heerlijke en verschillende krabben en herkenbare ingrediënten - blaast je bij elk gerecht omver. Smeltend op de tong, perfecte combinaties, delicate smaken die heel goed bij elkaar passen en zeer verrassende wijnen (Hongaarse witte wijn! super lekker). Gewoonweg een fantastische avond. We waren met 4 - rechtsvoor in de keuken en de chef-kok en zijn team hadden de perfecte controle. Een genot om te zien. Zijn vrouw beheert de service ook perfect. Je ziet en voelt dat ze dicht bij haar team staat en hen het vertrouwen en de vrijheid geeft om hun eigen draai te geven aan hun werk en de omgang met de gasten. Veel dank aan het La Paix-team en ik hoop ooit terug te komen.
J. D.
Een tweesterrenrestaurant dat het ontdekken waard is!
Een restaurant dat je je niet zou voorstellen in deze bruisende buurt, maar de hulp van de valet maakt het een stuk gemakkelijker om te voorkomen dat je moet rondrennen voor een plekje!
De ontvangst is warm en tegelijkertijd heel eenvoudig! We kijken niet op elkaar neer en staan onszelf grappen toe!
Het 6-gangenmenu dat op vrijdagavond wordt opgelegd, laat ons uiteraard toe om een breed scala aan smaken uit de keuken van Mr. Martin te ontdekken!
Mijn twee favorieten blijven het “kaviaartaartje” en de mille-feuille 😳 gewoonweg ongelooflijk!
Wij hadden graag een bezoek van de chef aan onze tafel gehad, maar dat is uitgesteld!
Nogmaals bedankt voor dit moment dat gegraveerd zal blijven!
M. P.
Een echte culinaire ervaring zoals ik zelden kan meemaken met een onberispelijke service. Wel een lichte bittere smaak van de espresso voor 12 euro...
D. N.
Geweldig restaurant!!! We hielden van het driegangenmenu, de omgeving was erg ruim en de service was onberispelijk! Sterk aanbevolen!
T. K.
Schoon en mooi frame. Attente en lachende klantenservice. Veel onderzoek naar de gerechten en mooie smaak smaken. We hebben het fantastisch gehad! Jammer dat de chef-kok niet aan tafel komt...
O. I.
Een geweldige gastronomische ervaring. Perfecte prijs-kwaliteitverhouding. Personeel en eigenaar zijn erg vriendelijk
P. B. L. H.
Michelinsterrenrestaurant van David Martin, je voelt je er goed, je eet er goed
Op deze plek is alles gewoon geschiedenis, van het bord tot het gebouw tot de elementen van het decor of zelfs wat je op je bord vindt.
Haute-gastronomiekeuken met hints van Aziatische producten die weinig of niet bekend zijn bij het publiek
P. C.
Slechts één woord is genoeg om de ervaring op deze plek van verfijning te beschrijven: betovering...
T. P.
Topsterrenrestaurant. Wij hebben plezier!
Zeer vriendelijke ontvangst en service.
Het enige nadeel is de parkeergelegenheid.
A. E.
Zeer uitgebreide maaltijd... jammer dat het niet mogelijk is om à la carte te eten!
M. D.
(Vertaald) Een van mijn beste eetervaringen.
Om te beginnen is de service best perfect?
De verschillende gerechten komen vrij snel aan dus dat is ook een goed punt.
En de keuken wauw wat een geluk het is echt een beleving die vervoert!
Als ik maar één minpuntje zou moeten noemen, zou het de locatie kunnen zijn voor een restaurant van deze status.
Bedankt aan het team dat dit moment echt tot een magisch moment heeft gemaakt!
G. S.
Erg goed. Decoratie, meh. Het is heel goed, maar ik verwacht meer van een 2-sterren.
O. H.
We hadden het grote genoegen om vandaag een fantastische reis te maken met chef-kok Martin en zijn team. Hoe kwalificeer je het...? De volgorde van de cursussen is een zeer doordacht verhaal. Elke cursus is zorgvuldig ontworpen met een hoge mate van complexiteit. Het mooie ervan is dat er geen onzin is; elke laag, textuur en smaak dient het doel in een prachtige harmonie. Het is leesbaar en het zorgt voor geweldige emoties! Het is geen geheim waarom La Paix, Bon-bon of l’Air du temps hun twee sterren gemeen hebben (met verschillende stijlen). Er is een visie, een verhaal en een doel. La Paix was een fantastische ervaring, die de discrete en prachtige Belgische cultuur van ingetogen cultuur en familiegeschiedenis uitvergroot. Hartelijk dank aan de chef-kok en zijn team voor de geweldige avond!
S. C.
Uitstekend restaurant! En ik spreek uit ervaring, want ik ben in veel restaurants geweest. Deze verdient zijn twee sterren, en bovendien ben ik er op een middag geweest voor het lunchmenu, dus ik kan me voorstellen dat het grote menu nog spectaculairder moet zijn!
Het was heerlijk en de bediening was ook goed. Niets meer te zeggen, ik raad het aan aan degenen die van goede gastronomie houden.
Y. K.
5 sterren!! Perfect van begin tot eind, of het nu gaat om de bediening of het koken. Met beheersing van materialen en smaak heb ik zelden te maken gehad. BEDANKT
M. V. R.
Prachtig restaurant verdient zijn twee sterren. Warme plek, geweldig welkom. Onberispelijke kwaliteit. Een trots om een Belgische keuken en een chef-kok van deze kwaliteit te hebben. Gefeliciteerd, meneer David Martin, en uw team.
V. S.
Mooie en ontspannende omgeving. Super vriendelijke service en een aantal van de beste gerechten die je in België kunt hebben. Het beste is om de chef-kok zijn vaardigheden te laten zien en hem de vrije hand te geven. Parkeren aan de overkant van de straat geeft een meerwaarde aan deze bestemming
J. C.
Eten was geweldig, zoals te verwachten gezien de waardering van dit restaurant. Helaas bevindt het zich in een niet zo prettig deel van de stad en moet je vanaf de parkeerplaats naar het restaurant lopen door een gebied dat er niet erg mooi of elegant uitzag voor dit soort eetervaring.
P. V. L.
Het eten is op Michelinsterrenniveau en de sfeer is ongedwongen. We betaalden ongeveer € 130 per persoon voor een glas champagne, een glas wijn, een voorgerecht, een hoofdgerecht en een koffie, wat niet goedkoop is, maar gezien de kwaliteit van het eten zeer redelijk. We komen terug om het volledige menu te proberen
M. M.
(Vertaald) Zeer goede keuken en ouderwetse maar leuke zaakjes, gelegen tegenover de ingang van de slachthuizen van Anderlecht. Het personeel is top (professioneel en vriendelijk).
Groot nadeel: sinds ze een ster hebben... zijn de prijzen onbetaalbaar geworden voor de meerderheid van de gewone mensen. Jammer !
Ik gaf de voorkeur aan La Paix uit de vroege jaren 2000: het was ronduit vriendelijk en veel toegankelijker.
We konden dan komen proeven, iets unieks in Brussel, een Westvleteren (het beste bier ter wereld).. zonder verplichting om daar te moeten eten.
Het restaurant is overdag niet vaak open (vanwege de wijk "Heyvaert"?).
A. v. d. W.
Fantastisch eten, behulpzaam en vriendelijk personeel en een zeer ontspannen sfeer. Toen we er waren, was het niet zo druk, maar dit is een van de weinige plaatsen waar ik ben geweest waar dit er helemaal niet toe deed - het was nog steeds intiem en gezellig. Had een heerlijke maaltijd (degustatiemenu) hier en kijk ernaar uit om terug te gaan.
A. W.
VERBAZINGWEKKEND. Waarschijnlijk de beste in Brussel.
Als je door de deur loopt, is de sfeer verfijnd en ontspannen. Brusselse cafésfeer uit de jaren dertig, tegelvloeren en open keuken. Wij komen vooral terug voor wat uit dat laatste voortkomt: de lokale keuken met Franse en Japanse roots. Een genot!
L. C. d. N. !.
David Martin, de chef-kok van restaurant La Paix, met een 3e koksmuts en een score van 17/20 in Gault & Millau en een Michelin-ster, heeft besloten de codes op te schudden. Geconfronteerd met de heropleving van restaurants die gerijpt vlees aanbieden, en het beu om zijn klanten uitzonderlijk vlees te zien bederven met een bearnaisesaus, werd David Martin na meerdere reizen naar Japan 平和を復元 (Restaurant La Paix in het Japans).
Te beginnen met de kamer, waar in het midden duizend origami staat, volgens de legende van de duizend kraanvogels. Een legende afkomstig uit Japan, waar origami op grote schaal wordt beoefend, die vertelt dat als je duizend papieren kraanvogels per jaar vouwt, bij elkaar gehouden door een schakel, je je wens voor gezondheid, een lang leven, liefde of geluk in vervulling kunt zien gaan.
Als er op de kaart nog een Simmentaler prime rib van Lesage of zelfs een speenlamsvlees uit Aveyron te vinden is, heeft de chef besloten zijn creativiteit de vrije loop te laten met bijvoorbeeld, zoals vandaag: Bretonse sardines gemarineerd in Kanisu-azijn, groentepraline met avola-amandelen (provincie Syracuse op Sicilië), koolsap, koriander, appel en gember. Gewoon prachtig.
Of een zeesteenmul met Sake-Kasu gepocheerd in zwarte olijfolie en Sakura-poeder, bouchotmosselpulp met Ume-Koshu (een smaakmaker met ume-pruim (29,65%) en groene peper (19,87%…).
Of een Gillardeau-oester (Gillardeaus worden volgens strikte regels vier jaar gekweekt) gegratineerd met wilde paddenstoelen, waterkers uit Laken, Katsuoboshi (een bereiding van bonito).
Elk gerecht is een lust voor het oog maar vooral voor de smaakpapillen.
Restaurant La Paix is een van de weinige in Europa die levende Noorse koningskrabben aanbiedt in hun grote tank die bij de ingang van de keuken staat. Het voordeel van levende King Crabs is dat ze Japanse recepten mogelijk maken die onmogelijk zijn met diepvriesproducten.
Ons dagmenu:
- Zwarte kabeljauw (kabeljauw) Saikyo-Miso, fijn taartje van gekonfijte bleekselderij met Kyoto miso, laurier dashi.
- Tricorne van lijngevangen witte tonijn, gerookte paling, geazijneerde Dashi en zeewier.
- Shio-koji Bresse-gevogelte, gekookt boven een houtvuur, maïs/aardappel, sap van Kyoto-uienolie.
Toen het dessert eindelijk arriveerde, een mille-feuille van “La clocharde”-appels, yubeshi-ijs, madeleines, oude cidergelei en oude sake sabayon, chocoladefinancier, kweeperencompote gekookt in hooi, zei ik tegen mezelf dat ik in een uitstekende Japanse situatie verkeerde. restaurant.
David Martin beheerst het koken en kruiden tot in de perfectie, zijn keuken bereikt nieuwe hoogten.
De keuken van restaurant La Paix is werkelijk buitengewoon: verfijnde gerechten, nauwkeurige presentatie en goed onderzoek in de composities.
Sommige maaltijden laten een onvergetelijke herinnering achter, voor altijd in het geheugen gegrift, dit was vandaag het geval bij Restaurant La Paix
G. F.
Dit restaurant ligt tegenover de slachthuizen van Anderlecht en biedt verfijnde gastronomie en combineert Japanse smaken met lokale Belgische producten. Als je een toerist bent en van gastronomie houdt, dan is dit de plek waar je moet zijn!
M. D.
Een zeer historische en eenvoudige setting voor dit uitzonderlijke restaurant. Valetparking beschikbaar. Wees voorzichtig, de prijs is evenredig met de 2 sterren, maar het is het waard.
R. B.
Het is een unieke plek! Een onvergetelijk moment omdat de kwaliteit er is. De service is veel te serieus, maar het blijft gezinsvriendelijk. Een plek om te ontdekken. R.B.
N. G.
Zeer mooie plek. Gastronomische keuken. Heerlijk en een dienst aan de auteur van zijn gastronomie.
HEEL MOOI persoonlijk
Ik adviseer......
H. B.
Ongelooflijke keuken, hooggekwalificeerd personeel, kleine oase van rust ;-) in de stadsjungle van Anderlecht!
O. V. O.
Uitstekende keuken van zeer hoog niveau.
F. B.
Een mooie tijd, zeker. Maar onvergetelijk zeker niet. Een beetje krap voor een 2-sterren...
S. P.
R. M.
Openbaring. Helaas zijn ze pas om 12.00 uur open. Perfecte keuken met dito bediening.
A. D.
Zeer goede tijd. Perfect eten en service. Aanbevolen!
B. B.
Bovenkant
O. J.
Eten was erg goed en redelijk geprijsd
N. D.
Verrukkelijk. Goede atmosfeer. Vriendelijk personeel.
M. S.
Puur kunst. En een geweldig interieur aan de poorten van L'abattoir.
L. C.
W. Y.
😚
J. L.
A. A.
B. D. V.
Geweldig interieur. Goed eten.
C. R.
Ik zal het kort houden: deze mag je onder geen enkele omstandigheid missen. Goed gedaan!
F. F.
Een zeer leuke plek om te verblijven in Brussel.
L. P.
Zeer smakelijke en verrassende lunch
d. b.
Een ongelooflijke ervaring, een must-do-plek
b. b.
wij vinden het bier erg koud
G. H.
Uitzonderlijk moment
M. W.
Zeer mooie omgeving
C. P.
Uitstekend restaurant
f. a.
Uitstekend
V. M.
Verrukkelijk
D. C.
R. G. W.
Geweldige plek, vreselijke buurt
P. F.
Perfect!
H. S.
Een oase van rust
L. E.
Bovenkant!
J. L.
GOED
I. J. D. L.
GOED
M. D.
Ik vond het leuk
T. B. F. a. d. J.
(Vertaald) Fantastisch
H. E.
T. B.
Gewoon... woaahhh
A. C. T. (. D.
Ik heb genoten
D. C.
Brouwerij
D. B.
x. t.
V. C.
Uitzonderlijk
K. M.
M. B.
contact
Foto's
Alle
Eten en drinken
Menu
Nieuwste uploads
Sfeer
Street view en 360
Van eigenaar
Video'S