Beoordelingen van DE JONKMAN. (Restaurant) in Brugge (West-Vlaanderen).
DE JONKMAN
Maalse Steenweg 438, 8310 Brugge
Beschrijving
Informatie over DE JONKMAN, een Restaurant in Brugge (West-Vlaanderen)
Hier kunt u de locatie, de drukste periodes, de openingstijden, foto's, contactgegevens en echte recensies en opmerkingen geleverd door gebruikers van het Internet.
Deze plek heeft zeer goede recensies ontvangen, we raden aan om ze te bezoeken. Ze zullen je zeker een geweldige service geven.
Kaart
Openingstijden van DE JONKMAN
Maandag
Gesloten
Dinsdag
Gesloten
Woensdag
12:00–13:30
19:00–20:30
19:00–20:30
Donderdag
12:00–13:30
19:00–20:30
19:00–20:30
Vrijdag
12:00–13:30
19:00–20:30
19:00–20:30
Zaterdag
12:00–13:30
19:00–20:30
19:00–20:30
Zondag
Gesloten
Beoordelingen van DE JONKMAN
We hebben genoten van de lunch in de jonkman.
We kozen het voorgestelde menu van de chef. Bediening was goed en vriendelijk. Chef kwam zijn menu zelf voorstellen aan tafel.
Enig minpuntje die we kunnen geven is dat de eindrekening in vergelijking met andere restaurants van dezelfde klasse de jonkman toch gevoelig duurder uitvalt ...
Van de ontvangst tot het einde een culinaire beleving ... het was top zowel de overheerlijke gerechten met uitstekende aangepaste wijnen, als de supervriendelijke bediening! Dank aan Filip Claeys en vrouw Sandra Meirlevede & hun volledige team om ons een topavond te bezorgen
Top avond! Perfecte sfeer, eten was 10+, smaak explosies🙏 Staff was vriendelijk en zeer bekwaam.en Filip een top chef. Daarnaast een zeer vriendelijke man🙏 Dank voor deze beleving en tor de volgende keer🥂
Een absolute topervaring op alle vlakken.
We hebben van fantastische gerechten met ingrediënten uit onze wateren mogen genieten, hebben enkele heerlijke atypische niet-Franse wijnen mogen ontdekken en zijn als echte gaste ontvangen.
Je maakt het (nog) zelden mee dat een chef zijn menu aan je komt voorstellen en vooral trots zijn ingrediënten komt tonen, top!
Maar het summum van deze avond was absoluut dit kranigerecht! Alleen hiervoor zou je al willen terugkomen en vrienden naar hier sturen...
Uitstekend restaurant, zeer verfijnd, voor ervaren eters want kost wel wat!
Heerlijke avond, heerlijk eten en knappe wijntjes.
Heerlijke lunch hier gehad, heel erg vriendelijk personeel en verassende gerechten. Echt een aanrader als je van een culinaire verrassing houdt.
Fantastische ervaring. Hemels gegeten, zeer vriendelijke bediening. Een echte topervaring!
Geweldig restaurant, super service en een topchef, anders kan ik dit niet verwoorden.
De keuze van ingrediënten en de passie waarmee het personeel hun werk uitvoert maken dit restaurant zijn 2 Michelin sterren meer dan waard.
Superlekker, aangename sfeer, mooi terras, een echte aanrader.
Met het menu doorloop je een gans palet aan smaken. Alles verloopt goed georganiseerd zonder wachttijden. De bordjes volgen elkaar op en de bediening is vriendelijk. Bij elk gerecht wordt duidelijk gezegd wat in het gerecht zit. Ieder gerechtje is mooi gepresenteerd op een passend schoteltje.
Fantastisch lekker gegeten, zeer goed personeel ! Gewoon top !!!!
4 jaar na het eerste bezoek een revisit en die loste alle verwachtingen in. Verrassende amuses, verfijnde gerechten en smaken met gewaagde combinaties. Rijk van smaak en textuur. Misschien enig klein minpuntje. De rode wijn werd echt wat te koud (ik vermoed +-12gr.) geserveerd.
Conclusie: Top gastronomie van Filip, Sandra en hun team.
Absolute topper. De smaken zaten goed, vriendelijke bediening, niet overpriced en interessante wijnkaart.
Geweldig lekker eten en super service hier kom ik zeker nog eens terug
De hartelijke ontvangst van de gastvrouw en haar team laten je onmiddellijk welkom voelen.
Terwijl we genieten van een heerlijk glas champagne of een exclusieve gin tonic, komt ook de chef persoonlijk zijn menu toelichten.
Een menu die al van bij de hapjes doet watertanden!
Zelden zie je zo’n prachtige kunstwerkjes die stuk voor stuk heerlijk smaken.
Je voelt en ziet dat er tijd en heel veel passie in zit.
Tevens dezelfde passie die ook in de overige gerechten terug te vinden is.
Ieder groentje, stukje (Noordzee)vis of vlees is perfect gekruid, bereid en gedresseerd.
En dan hebben we het nog niet over de sauzen!
Dit alles wordt gecombineerd met een gevarieerde en uitgebreide wijnkaart. Een keuze maken wordt een pak makkelijker met de professionele hulp van Dries of Vincent. Ze houden rekening met onze smaak, reeds gekende wijnen en budget. Telkens opnieuw verrassen ze ons!
De bediening in de zaal is discreet en opmerkzaam. Op geen enkel moment moet je hier extra water, brood of boter vragen.
Alles wordt opgemerkt door dit alerte team.
We kijken er telkens naar uit om hier terug te komen.
Geen enkele keer zijn we hier teleurgesteld vertrokken, integendeel. Ons respect voor dit team groeit na ieder bezoek.
Veel succes!
Meer dan zijn geld waard. De 3de ster kan niet lang meer uitblijven!
Top ervaring van begin tot einde. Gerechten, presentatie, wijnen, bediening en kader : onberispelijk!
Heerlijk en kookkunst op topniveau
Geen slecht woord over dit restaurant. Ik heb een allergie aan schaal - en schelpdieren maar was dit op voorhand vergeten doorgeven. Desondanks hebben ze toch een ander gerecht voor mij kunnen regelen ter vervanging van 1 gang uit ons vijfgangenmenu : wat een service! Eten zelf was ook fenomenaal. Bediening ook tiptop in orde, niets was te veel gevraagd. Een top restaurant!
Wat mij betreft een van de beste zoniet het beste restaurant. Altijd topkwaliteit, nooit een minder gerecht, een constante in alle bezoeken aan de Jonkman. Dat er hier ook altijd veel ruimte is om te reserveren... Ongeloofelijk!
Eten was top. De rundstartaar met kaviaar subliem. Zeer bekwame en hulpvaardige sommelier. De eetzaal kan een makeover gebruiken.
Het eten was super en de locatie heel aangenaam! Personeel heel vriendelijk. Klasse! Behoorlijk prijzig à la carte. Minpunten: 1. de uitleg over de gerechten wordt afgerateld, zodat de helft onverstaanbaar wordt. 2. niet kunnen: we kregen water met een wijnsmaakje i.p.v. de "Hans&Anita-wijn"! 3. Detail: bij reservatie wordt je geboortedatum gevraagd en als je dan op je verjaardag gaat eten, zou daar misschien toch iets mee gedaan kunnen worden.
Gisteravond een geweldige avond beleefd dankzij het hele team van De Jonkman. Begint bij de ontvangst die top is, amuses die niet lang op zich laten wachten en buitengewoon top zijn. Bediening zorgt ervoor dat het een echte belevenis is en je kunt genieten. 7 gangen menu is een echte aanrader. Het ene topgerecht volgt het andere op met mooie tijd tussen zodat het echt genieten is.
Bedankt voor deze topervaring.
De Jonkman is zoals je mag verwachten met de 2 Michelin sterren de absolute top ! We hebben hier last minute gereserveerd en volop genoten ! We zijn letterlijk verwend tot in de puntjes. Alle eigenschappen van een geslaagde avond waren verwerkt. Het interieur is voor ons aan de klassieke/saaie kant. Het mist wat nuancering. Helaas zit hierin een beetje beroepsmisvorming mee verwerkt. De bediening is zo goed als perfect en met een aangename flamboyante twist. Een mooie ondersteuning in de te maken keuzes. De gastvrouw voelt wat kouder aan, maar uiteraard heel correct. Een pure verwennerij !!
We hadden een culinaire toer door West Vlaanderen gepland en trappen af bij De Jonkman, een van de toppers van onze trip. Parkeren kan voor de deur maar ook op de eigen parkeerplaats. Een lange voortuin met kunstobjecten uit de collectie van de “Down To Art” Gallery in Gent. Een strakke inrichting verdeeld over kleinere ruimtes in huiskamersfeer, met allemaal keurig ingedekte ronde tafels waaraan comfortabele lederen armstoelen. We kregen een tafel aan het raam, fijn.
De aperitiefkaart is uitgebreid, de bierkaart is is groots! De chef is aangesloten bij “northseachefs” dat zien we gelijk terug op zijn menukaart. Beide menu's zijn opgebouwd met vissen die normaliter als bijvangst worden beschouwd, de “luxe” producten zijn a la carte te verkrijgen.
Als aperitief een frisse witte, dat werd een witte Salento 2018 gemaakt van Fiano en Malvasia van Amastuola die goed beviel. De tafel werd volgezet met een hapjes parade. Blokje watermeloen, lekker sappig. Knapperig Iers boerenbrood belegd met gelei van kip en crème fraîche, goed. Cannelloni gevuld met crème van pompoen gekruid met five spices, erg lekker.
Soesje gevuld met crème van hondshaai, goed. Op een lepel een langzaam gekookt kwartelei bedekt met een poeder van ham en eekhoorntjesbrood, erg lekker. Als laatst een schijfje brioche met bonbon van Hongaarse ganzenlever en dotje gel van citrus, delicaat.
Hierna nog twee warme hapjes. Wulk met een heerlijke bearnaisesaus. En een stuk tentakel van de pijlinktvis met een dip op basis van ansjovis, tikje taai.
De eerste begeleider werd kundig gepresenteerd, het was dezelfde wijn als mijn aperitief, lol. Ernaast tartaar van zeebarbeel met verse hazelnoten, lint van venkel, venkelbloemen en verse kruiden takjes, aan tafel afgewerkt met een quenelle crème van amandelen en een jus op basis van komkommer. Verfijnde smaakjes en goede textuur waarnaast de wijn lekkerder werd. (7,75)
Voor bij het pièce een witte bordeaux blend 2016 uit Zuid-Afrika van Vrede en Lust, rijk en complex heerlijk. Op het bord schelvisfilet in een groene kruidenolie, ernaast een plak operdoezer ronde waarop twee kort gegrilde groene asperges, aan tafel afgewerkt met een beurre blanc op basis van tarbot. De vis was lekker sappig en de asperges hadden een bite, de wijn was voor mij de hoofdrolspeler. (7,5)
Helaas geen dessertwijn, ik was ook te laat om het te vragen. Uit de keuken een tweetraps gerecht. Op het bord een merengue waarop een quenelle vanille-ijs en bolletje ganache van melk chocolade afgedekt met een schuim van yoghurt en gemalen pistache. Ernaast een appel gevuld met granité van appel gekruid met de kruiden voor de appeltaart. De merengue was iets te hard om het makkelijk te eten, smaken combineerde goed, de vulling van het appeltje was het lekkerst. (6,75)
Bediening was uitstekend verzorgd, keurige gedetailleerde uitleg bij wijn en spijs op een zeer correcte maar ook heel gezellige wijze. Alle gekleed in dezelfde, hele mooie uniseks kostuums.
Samengevat was het een goede beleving in een luxe ambiance, bedankt.
Zeker de moeite waard. Leuke,verrassende combinaties gecombineerd met heerlijke wijnen
Excellent eten, excellente wijnen, excellente service en veel variatie. Geen slecht woord over te zeggen. Hier komen wij voor speciale gelegenheden zeker nog eens terug!
Culinair gewoon top. Een hele waaier van smaken, oogstrelende creaties op het bord. Van ontvangst tot bediening en verlaten van de zaak zeer professioneel. Topavond gehad.
Zoals verwacht een zeer mooie ervaring. De presentatie en de smaken zijn inderdaad uniek. Sterk aan te bevelen.
Een fantastische ervaring ! Ieder gerecht is een delicatesse en smaakbom in de mond,van 'amuse tot dessert ! De bediening is gewoon top!restaurant De Jonkman heeft alles in huis
waarvoor een klasse-restaurant staat !!
Het was een fantastische ervaring!!!
Van begin tot einde.
Mmmmmmm. Met super bediening.
Tjah. Wat moet ik daarop zeggen. Perfectie bereikt?! Goeie wijn behoeft geen krans of lof. Echt de max. Van voorgerecht tot nagerecht wordt je bijna op sleeptouw genomen door de gerechten heen. Als het niet beter kan moet je het ook zeggen. Dus in dit geval schieten woorden tekort.
Top 5 ooit. Twijfel tussen 3, 4 en vijf. Een north sea chef die ook het wild perfect weet te bereiden,, en een sommelier die alles van wijn, bier en digestieven weet.
Fantastisch. Een geweldige ervaring. Geweldig rijke en geprononceerde smaken. Mooi reliëf in het menu. De aanbevolen wijnen waren superieur.
Lekkere sigaar gekregen om af te sluiten :-)
Heel lekker, verrassende combinaties, leuke locatie. Sommelier met leuke en interessante verhalen omtrent de aangepaste wijnen. Aanrader
Was vandaag mijn verjaardag en moet zeggen zones heel lekkere 5 hangen lunch gegeten. Dank u Cera en Mastercooks. Kom zeker nog terug.
Top kwaliteit wie niet graag vis eet leert het hier fijne aangepaste wijnen vriendelijke bediening
Absoluut top zowel wijn bier als menuet kra b enz. Goede ontvangst en veel volk
Fantastische ervaring. Persoonlijke ontvangst door de chef zelf. Unieke smaken en mooi, rustig kader
Uitstekende lunch genoten. Hoger prijssegment, maar normaal voor 2 sterren.
Lekker eten. Mooie bediening. Maar niet goedkoop
Was een Topavond, het was af, dikke merci aan Filip en de volledige crew, aanrader voor iedereen 👌👌
Zoals steeds de perfecte beleving. Heerlijke gerechten en een top bediening.
Vrij druk in de zaak en constant over-en-weer-hollen. Menu was de rode draad: citroen/citrus, was jammer en eentonig.
Fantastisch lekker gegeten. Aangenaam kader en superette bediening. Een echte aanrader!
Wat een heerlijke avond bij de Jonkman in Brugge,vijf gangen leek ons genoeg , er kwam geen eind aan ,wat een verwennerij.
Super , super zowel de bediening, de sommelier, de gerechten. Alles was top, komen zeker terug.
Top service lekker eten en voor een 2 sterren restaurant goed qua prijzen.
Gewoon top voor een zeer redelijke prijs...beste groenten kok ooit
Toppie ervaring
Enorme ervaring alleen zeer rumoerig in het restaurant.
Genieten altijd weer opnieuw!!
Eten was perfect, allen wc manen zeer vuil en dat kan niet voor 2 sterren
Topgerechten met heel lekkere wijn! Aanrader!
Proficiat het was eten was subliem en dik in orde alsook de bediening proficiat aan de chef en het personeel.
Aangename ervaring, lekker eten en vriendelijke bediening
Heel lekker, prijs oké,bediening top
Uitmuntend, echt niks slecht te zeggen, pure klasse
Geweldige ervaring. Af tot in de details!!! Aanrader?
Lekker gegeten. Zuivere zeesmaken op zijn best.
Een heel grote proficiat, zeer, zeer verdient.
M. De Moor - Gent.
Heel simpel, er is niet beter in #Brugge. Wat een niveau...
Zeer lekkere wijnen.goede service.
Twas weerom zeer lekker dankjewel Filip!
Zeer lekker eten in een rustig kader
Schitterend!!! Heel vriendelijk en heel lekker
Een zalige ervaring.
Fantastisch. Een geweldige ervaring.
Plezier om te tafelen, verwennerij
Zeer vriendelijk en zeer lekker
Super, fantastische bediening!
Zijn geld waard.
Super eten!
Formidabele lunch, topadres 👍👍👍
Levende verse garnalen 😋
Ge-wel-dig!!!
Heel goed!
Geweldig.
Top sterrenrestaurant
Super lekker
Absoluut top
Dit is een topzaak.
Gewoonweg top
unieke beleving
Schitterend restaurant
Top 3 van plaatsen in België waar ik ben geweest. Heerlijke eten- en smaakcombinaties, persoonlijke service, leuke sfeer. Alles wat een 2*-restaurant nodig heeft. Zal zeker teruggaan met een aantal speciale chocolaatjes die de chef-kok kan laten proeven zoals afgesproken. Heel erg bedankt voor de geweldige avond met beste vrienden.
Ondertussen een 2e keer gegaan en was nog beter. Filip nam na de lunch ook de tijd voor het proeven van volfruitchocolade en een goed gesprek. Geweldige middag!
Uitzonderlijk!! een heel erg mooie tafel die zijn sterren volledig verdient. de presentatie van de gerechten, de smaken en smaken, de versheid van de producten, de efficiënte, snelle en discrete service.... alles was perfect. Een dikke BRAVO!!
het was de eerste en ik droom er nu al van om terug te gaan
Heerlijke eetervaring in Brugge!
Er waren enkele vreemde smaakcombinaties en het menu voelde een beetje onsamenhangend aan. De fantastische service en geweldige bierarrangementen maken dit echter nog steeds tot een geweldig restaurant.
Uitzonderlijke maaltijd met 2 Michelinsterren. Ging op een vrijdagavond en had een marktmenu voor 2 personen (69 euro voor 3 gangen). Fantastisch eten met zeer royale porties - veel hapjes en ongelooflijk smakelijke voeding in elke gang. Service was erg vriendelijk en attent
Toprestaurant?
De twee sterren zeker waard, we hadden een heel leuke ervaring.
Fantastisch eten, ongelooflijk vriendelijk en goed onderlegd personeel, spannende wijnen, ik zou regelmatig teruggaan als ik kon. Een must om te bezoeken voor fijnproevers die naar het gebied komen.
Fantastisch eten tot in elk klein detail en geweldig personeel met ook gevoel voor detail! Aan iedereen aanbevelen.
Dit is een huis van uitzonderlijke kwaliteit. Prachtig menu, uiterst smakelijk menu. Het is een 2* tegen een zeer betaalbare prijs gezien de extreme kwaliteit.
Chef-kok Filip Claeys werkt samen met een visser die hem rechtstreeks voorziet van de mooiste producten uit de Noordzee. Sommelier Dries Corneillie, die overweldigd wordt door titels, blinkt uit in zijn kunst en presenteert fantastische vondsten voor de smaakpapillen.
Het menu was leuk, maar we kozen ervoor om à la carte te eten.
De fantastische hapjes, de langoustine in drie opeenvolgende borden, de foie gras in drie bereidingen, de tarbot gekookt op de rand met een bearnaise om voor te sterven, het buitengewone Iberico-varkensvlees, de ijskoffie en de gekarameliseerde Normandische crêpe die mijn vader in zijn graf zou doen omdraaien, hij die ervan hield!
Wat een diner! Absoluut klasse maaltijd. We hebben het fantastisch gehad. @filipclaeys_dejonkman is een geweldige kok en @dries93 Corneillie een fantastische sommelier. 🌟🌟👍🏼👍🏼🤩 Geweldig. Geweldige tafel. Groot huis.
Zonder twijfel één van de beste restaurants van België! Heerlijke verfijnde (lokale) gerechten en vriendelijk personeel. Absoluut een aanrader als je in Brugge bent.
De perfectie van de uitvoering van de keuken doet ons bijna het veronderstelde classicisme (kaviaar, fazant) vergeten. Maar naar een 2 of 3* hotel komen betekent ook hopen dat je verrast wordt. De hoge leeftijd van de Michelin zal een deel van de verklaring voor onze teleurstelling zijn, en de gemiddelde leeftijd van de klanten die dag zal deze observatie bevestigen.
Het dagmenu, met zijn rondje hapjes, is een goede keuze. Uitgebreide wijnkaart.
De uitsluitend mannelijke dienst, in driedelige pakken, zou kunnen behagen met zijn ronddraaiende vooringenomenheid, als het soms niet op een krijgsballet leek, met het risico van medeplichtigheid "tussen mannen" onder bepaalde obers, en de brutaliteit die daarmee gepaard gaat. Het welkom laat een koude herinnering achter, ondanks de aanpak van de chef-kok, die aan elke tafel menu's en producten presenteert.
De decoratie kan mensen onder de 40 verrassen. Maar haal alsjeblieft in een 2* het boeket bloemen uit de plastic verpakking...
Een tijdloos restaurant, maar met onveranderlijke kwaliteiten.
Een unieke smaak, smaakpapillen in rep en roer. Ik beveel het ten zeerste aan. Felicitaties aan de chef-kok en zijn hele team. Speciale vermelding voor de sommelier die ons met uitzonderlijke wijnen aan de wereld laat kennismaken.
ZEER goed eten. Zeer elegant en hoog van schaal.
ZEER DUUR! (Maar zoals verwacht van een Micheline-restaurant met 2 sterren).
Sommige gerechten, hoewel erg lekker en zeer goed gepresenteerd, misten de inspiratie of het wow-effect dat je van Evey Bite zou verwachten.
Over het algemeen goed eten behalve de ravioli omdat het ontheemd en flauw smaakte. De wijnen geserveerd met het 5-gangen waren erg lekker, maar niet echt gecombineerd met het eten. Het werkte niet goed, vooral de Bourgogne, een voortreffelijke wijn, was te rijk en sterk om bij de kip te passen, om maar een voorbeeld te noemen. Over het algemeen een beetje teleurstellend voor een 2-sterren. Dan zijn de racistische opmerkingen van de sommelier nog niet eens meegerekend.
Een uitzonderlijke maaltijd op een geweldige locatie. Een chef-kok en personeel tot uw dienst. Alles was goddelijk tijdens deze maaltijd. De chef zet graag vis in de kijker die wij niet meer kennen of niet kennen. Een perfecte combinatie tussen eten en wijn. Een bijzondere herinnering die ik niet snel zal vergeten. Nogmaals hartelijk dank voor uw welkom. Sandrine Robertville
Schitterende omgeving. Wat betreft de maaltijd... onberispelijk, vanaf het eerste voorgerecht tot de zoete lekkernijen bij de koffie. Het was de eerste keer dat ik naar een tweesterrenrestaurant ging. En omdat ik vier uitstekende éénsterrenrestaurants had gemaakt, kon ik me nauwelijks voorstellen dat ik iets beters zou vinden, afgezien van de setting en de service. Nou, de maaltijd was oogverblindend. En zelfs als er enige besparing nodig is, is het de moeite waard, een keer in je leven, vaker als je middelen het toelaten!
De Sel Gris was mijn laatste culinaire verrassing... En daar maakte De Jonkman in bijna alle opzichten een hoogtepunt van. Het grote menu met toeters en bellen leek op een verzamelalbum van [favoriete artiest]: hit na hit na hit!
Ook erg blij dat er een biermenu was (hoewel het wat experimenteler zou kunnen zijn).
Ik heb die lunch geen enkel decolleté gezien, maar zou het toch ten zeerste aanbevelen! Bedankt,
Het ongelooflijke eten, een spectaculaire presentatie, de aandacht van 10, een diner om nooit te vergeten, bedankt dat we terugkomen
Fantastisch eten en waarde. Geweldige wijn- en kaasselectie. Zeer vriendelijk personeel. Had het vegetarische aangepaste marktmenu, wat veruit het beste eten was dat ik dit jaar had.
De tempel van de gastronomie.
Zowel op het bord als in de roomservice.
Prachtig culinair moment
5 sterren voor een Michelin-restaurant met 2 sterren. Het personeel geeft u alle aandacht die u nodig heeft. De chef-kok komt langs om het menu uit te leggen.
Schoon en chique restaurant, onberispelijk onthaal, keuken die regionale producten op een zeer verfijnde manier belicht. Bovenkant
Best dessert I've ever had, great value on the market menu with lots of extra small appetizers.
(Vertaald)
Beste dessert dat ik ooit heb gehad, geweldige waarde op het marktmenu met veel extra kleine hapjes.
Vier uur heerlijke gerechten. Niet benauwd. Mooie en leuke kunstwerken.
BOVENKANT
Alles was heerlijk en verfijnd, vriendelijk en tweetalig personeel
Fantastisch van A - Z
Alles was origineel, zeer gevarieerd en zeer goed. Evenals de ontvangst en de service
contact
Foto's
Alle
Eet en drinkgerei
Eten en drinken
Kookkunst
Menu
Nieuwste uploads
Sfeer
Street view en 360
Taart
Van eigenaar
Video'S