Beoordelingen van Dodendraad. (Museum) in Turnhout (Antwerpen).
Beschrijving
Informatie over Dodendraad, een Museum in Turnhout (Antwerpen)
Hier kunt u de locatie, de drukste periodes, de openingstijden, foto's, contactgegevens en echte recensies en opmerkingen geleverd door gebruikers van het Internet.
Deze plek heeft zeer goede recensies ontvangen, we raden aan om ze te bezoeken. Ze zullen je zeker een geweldige service geven.
Kaart
Beoordelingen van Dodendraad
K. N.
Wij hebben met de fiets het punt Minderhout gedaan. Zeer interessant. En leuk om te weten dat je daar in het midden van de velden langs een brug de grens overgaat. Je kan het dan ook op de weg lezen. Er staat ook een bord met een duidelijke uitleg over deze geschiedenis.
Ter info: Essen, Hoogstraten en Ravels
De dodendraad werd soms een eindje landinwaarts gebouwd, om de totale lengte van de te bewaken rijksgrens wat in te korten.
H. A.
Een goed weergevende opstelling van de Dodendraad. Reconstructie is meer dan geslaagd. Bijhorende infopanelen geven voldoende duiding wat hier tijdens WO1 hier en in de regio heeft afgespeeld.
I. v. D.
Vriendelijke bediening, nette kamer, heerlijk ontbijt, geweldige omgeving om te fietsen en wandelen.
T. s. t.
Mooie fiets/ wandel route, langs een stukje WO1 geschiedenis wat de meeste mensen niet eens weten.
D. M.
Mooie rustige omgeving, fijne wandeling, onderweg infoborden met qr-code om verhalen te luisteren over de dodendraad
H. J.
Ondanks dat er niet heel veel te zien is, geeft het een goed beeld hoe het was. De uitleg op de borden is ook goed. Zeker met de fiets een mooie omgeving en dan kan je een aantal punten langs gaan.
H. A.
Mooi herdenkingsplaats over de Dodendraad die hier vroeger stond. Veel duiding op het infopaneel.
L. ‘. D. P.
Mooi verzorgd...WO1 ...mooi rustpunt na fietstocht...
s. d. b.
Interessante geschiedenis, impactvol verhaal. Wij zijn er kilometers voor omgereden, dat is het nu ook weer niet waard eigenlijk.
C. F.
Interessante reconstructie van de Dodendraad. Informatief en sprekend tot de verbeelding! In WOI werd de Dodendraad aangelegd op de grens met het neutrale Nederland om te voorkomen dat mensen konden vluchten. Hoogspanning was echter een geheel nieuw fenomeen en daardoor zijn er minimaal 850 gedood...
H. v. D.
Mooie omgeving. Route duidelijk aangegeven.
Genoten.
A. N.
Heel educatief, duidelijk beeldend hoe het er in de eerste wereldoorlog toen toe gegaan moet zijn.
J. M.
De Dodendraad vertelt over de situatie op de grens tijdens de oorlog. En het doet je beseffen hoe belangrijk het leven in vrede is.
a. d.
De route stond slecht aangegeven, hebben een andere gewandeld uiteindelijk.
C. H.
Prachtig initiatief, de grote oorlog heeft in Nederland weinig aandacht, helaas
E. V. M.
Dit mah nooit vergeten worden.
C. v. H.
Mooi historisch onderzoek naar de eerste wereld oorlog 🤓 …
A. K.
Geschiedenis, met QR code om het verhaal te horen.
D. R.
Mooi monument om te laten zien dat vrijheid niet vanzelf sprekend is. Goede uitleg erbij.
A. D. K.
Zeer indrukwekkend deze route zeker aan te raden
G. V. W.
Een plaats die goed de realiteit van toen weergeeft!
j. w.
Niet heel spectaculair als wandeling
B. v.
Indrukwekkend verhaal. Bizar. Maar mooi dat klaprozenmotief (poppy's).
G. H.
Bijzonder dat het gerestaureerd is.Heel wetenswaardig historische gedenkplaats
R. M.
Mooi opgeknapt met een erg maar duidelijk verhaal
J. K.
Een eenvoudige wandeling met een stukje geschiedenis uit de WO I.
M. S.
Klein maar mooi monumentje.
J. v.
Een bijzondere, maar ook trieste plek
N. D.
Indrukwekkend en leerzaam.
A. H.
Interessant voorgesteld
P. D. P.
Heel indrukwekkend
K. V. A.
Educatief en inlevingsproject
L. S. A.
(Vertaald) Klein stukje van wat het hek des doods was, 200 kilometer aan 2000 volt draden die de grens tussen België en Nederland verdeelden. Het bestond van 1915 tot 1918 en maakte meer dan 3.000 slachtoffers. Een plek om nooit te vergeten.
M. F.
To prevent the Belgians from fleeing into Netherlands during World War, Germany put up an electric fence along the border. But there were many ways in which Belgians fled into Netherlands (though many died trying to escape) and one of the way is this 'passeursraam'. This is a foldable wooden frame which could be inserted between 2 wires and opened up, leaving a insulated opening for people to escape safely.
There is a dedicated 38km cycling route called Dodendraadpad (Dead Wire Route) that crosses the sites associated with the World War.
(Vertaald)
Om te voorkomen dat de Belgen tijdens de wereldoorlog naar Nederland zouden vluchten, plaatste Duitsland een elektrisch hek langs de grens. Maar er waren veel manieren waarop Belgen naar Nederland vluchtten (hoewel velen stierven terwijl ze probeerden te ontsnappen) en een van de manieren is dit 'passeursraam'. Dit is een opvouwbaar houten frame dat tussen 2 draden kan worden gestoken en kan worden geopend, waardoor er een geïsoleerde opening overblijft zodat mensen veilig kunnen ontsnappen.
Er is een speciale fietsroute van 38 km genaamd Dodendraadpad (Dode Draadroute) die de locaties doorkruist die verband houden met de Wereldoorlog.
T. T. H.
a small but beautiful reconstruction of a fence that stood along the entire border with the Netherlands during the First World War that was placed by the Germans to stop possible spies, resistance fighters and refugees from fleeing to the Netherlands or to convey messages, but because there electricity was placed on the fence and there was little or no knowledge of electricity, many innocent civilians were killed.
(Vertaald)
een kleine maar mooie reconstructie van een hek dat tijdens de Eerste Wereldoorlog langs de gehele grens met Nederland stond en door de Duitsers was geplaatst om mogelijke spionnen, verzetsstrijders en vluchtelingen tegen te houden die naar Nederland zouden vluchten of om boodschappen over te brengen, maar omdat er elektriciteit werd op het hek geplaatst en er was weinig of geen kennis van elektriciteit, veel onschuldige burgers kwamen om het leven.
P. N.
Although it's a reconstruction, it's still a place to remember World War I. It represents the border between Belgium and the Netherlands. The original Dodendraad (Wire of Death) was more than 300 km long.
If you like my review, the please 'like' it.
(Vertaald)
Hoewel het een reconstructie is, is het nog steeds een plek om de Eerste Wereldoorlog te herdenken. Het vertegenwoordigt de grens tussen België en Nederland. De oorspronkelijke Dodendraad was meer dan 300 km lang.
Als je mijn recensie leuk vindt, 'vind ik het leuk'.
H. v. S.
z. A.
by bike is great
(Vertaald)
op de fiets is geweldig
G.
R. B.