Beoordelingen van Mundaneum. (Museum) in Charleroi (Henegouwen).
Beschrijving
Informatie over Mundaneum, een Museum in Charleroi (Henegouwen)
Hier kunt u de locatie, de drukste periodes, de openingstijden, foto's, contactgegevens en echte recensies en opmerkingen geleverd door gebruikers van het Internet.
Deze plek heeft zeer goede recensies ontvangen, we raden aan om ze te bezoeken. Ze zullen je zeker een geweldige service geven.
Kaart
Openingstijden van Mundaneum
Maandag
Gesloten
Dinsdag
Gesloten
Woensdag
13:00–17:00
Donderdag
13:00–17:00
Vrijdag
13:00–17:00
Zaterdag
11:00–18:00
Zondag
11:00–18:00
Beoordelingen van Mundaneum
De mundaneum de voorloper van het internet /Wikipedia is nu een Museum. Maar daarvoor een archief centrum waar alles werk bijgehouden de vaste tentoonstelling legt het tot stand komen va het mundaneum en geschiedenis ervan. Er zijn ook andere tijdelijke tentoonstellingen voor liefhebbers van kennis en geschiedenis een must
Mooi gebouw. Fototentoonstelling kon me niet boeien.
Zeer interessant. Ook de tentoonstelling Portraits de Femmes is een aanrader.
Weinig bekend, maar des te interessanter om het classificatiesysteem van Otlet te leren kennen. Jammer dat de openingsuren erg beperkt zijn.
Ten eerste was het gratis.
Het is een mooi klein museum over een soort voorloper van een zoekmachine. Een Belgische man wilde alle informatie op 1 plaats verzamelen.
Het plafond is ook heel mooi gemaakt.
Heel mooi om te zien..onbekend stukje geschiedenis van België
Mooie tentoonstelling over het classificatiesysteem van Otlet waarmee alle kennis van de wereld gecategoriseerd en opgezocht kon worden.
Een aanrader als je in de buurt bent. Klein maar opmerkelijk museum rond een voorloper van google of wikipedia maar dan zonder computer.
Mooi
Het is een zeer interessant museum met mogelijkheid tot gidsen dat een totaalbeeld schept van het werk van Otelet.
Heel tof om dit te ontdekken, bundeltje uitleg in het Nederlands gekregen
Aangename en mooie tentoonstelling !
Interessant! Zeker de posters over België.
Rondleiding rond crypto was interessant. Mundaneum op zich is intrigerend, hoe men de voorloper van Google opzette via een classificatie systeem. Mooi dat men dit in ere houdt.
De voorloper van Google !
Waar Google de mosterd haalde
Merkwaardig
Zeer mooie tentoonstelling over vergeten vrouwen en de rol die zij speelden in de Belgische samenleving. Het raamwerk is fantastisch en biedt veel informatie over de "voorouder van Google".
Schitterende en verrassende plek waar je de voorvader van Google en tijdelijke tentoonstellingen kunt ontdekken.
Zeer interessante plek, vooral voor degenen die geïnteresseerd zijn in documentatiewetenschappen. Aan de andere kant is de website niet up-to-date (reserveringsplicht is niet meer relevant, ticketprijzen met korting zijn in tegenspraak met de informatie bij de receptie).
Het Mondaneum, de universele bibliografiegids, opgericht in 1920 en geïnstalleerd in Bergen in 1992, bevat 12.000.000 records.
Een uitzonderlijke plek om te ontdekken, zowel vanwege de geschiedenis als vanwege de tentoonstellingen die er worden georganiseerd!
Prachtig museum met altijd spannende nieuwe tentoonstellingen
Om te hebben!
Prachtig gebouw en mooie tentoonstelling
Verrassend initiatief van de maker, maar interessant.
Schitterende tentoonstelling Portretten van vrouwen, verhalen voor een geschiedenis in een prachtige omgeving
Een prachtig museum. om minstens één keer te doen en de tijd te nemen om alles te bezoeken. De technieken voor het verkrijgen van informatie waren destijds behoorlijk complex, maar zeer goed georganiseerd. Echt vriendelijke gidsen.
Kortom, een sprong in de tijd die ik aanbeveel aan iedereen die Bergen bezoekt
Zeer interessante plek met een rijk historisch verleden, zeer interessante conferenties en verschillende interessante thema's aangeboden tijdens verschillende evenementen
Geweldige ontdekking voor iedereen die geïnteresseerd is in vragen over docimologie en classificatie.
Zeer mooie plek, om te ontdekken!
Fascinerende poging uit het begin van de 20e eeuw om alle menselijke kennis vast te leggen door twee humanisten (Henri de la Fontaine - winnaar van de Nobelprijs voor de Vrede en medeoprichter van de Volkenbond - en Paul Otlet, een fantasierijke visuele denker die het internet en Zoom voorzag en een universeel classificatiesysteem ontwikkelde. Als een vroege zoekmachine voordat computers bestonden. Tentoonstelling gehuisvest in een oud art-decowarenhuis, op slechts een korte loopafstand van de Grote Markt van Bergen. Go!
Geweldige plek.
Zeer leuk museum, om met het gezin te doen, de tentoonstelling "België in al deze staten" goed in elkaar gezet met karikaturen, afbeeldingen... Te ontdekken van de onafhankelijkheid tot vandaag..
Het is altijd met verbazing en een zekere bewondering dat we het werk van Pol Oltlet, voorvader van het WEB, aantreffen! Op het menu voor dit bezoek staat de tijdelijke tentoonstelling “België in al zijn staten”. Informatief en onderhoudend. De organisatoren vertrouwen op historische documenten. voornamelijk posters, karikaturen, ansichtkaarten, enz. Elk document wordt in drie talen kort becommentarieerd. De Covid-normen werden strikt toegepast zonder overweldigend te zijn. Kortom, mudaneum stelde mij opnieuw niet teleur met de kwaliteit van zijn werk
Zeer mooi museum en zeer mooie tentoonstelling over vrouwen 👍👍👍👍👍
De plek zelf is geweldig zonder de inhoud en museumposters, rapporten en presentaties. Dat is extra muurschildering leren voor iedereen.
Geweldige kleine pre-doudou-avond, zeer mooie plek, zeer goede sfeer, alleen maar positieve dingen voor mij
Geweldige en onverwachte plek om te ontdekken in het stadscentrum van Bergen
De voorloper van Google...zien en begrijpen...er worden daar heel vaak tijdelijke tentoonstellingen gepland. Zeer vriendelijk!
Geweldige plek met verschillende interessante tentoonstellingen.
We gingen er ter gelegenheid van de vrije zondag (elke 1e zondag van de maand) en toch waren er niet veel mensen! Tentoonstelling op de begane grond over de impact van de mens op natuurrampen, en op de 2 bovenste verdiepingen over het ontsleutelen van geheime codes. Geweldige tentoonstelling, maar zonder interactie (games, enscenering, enz.), Beperkt tot verklarende posters, maar toch interessant!
Superklein museum. Toch is het een leuke plek om te bezoeken.
Je begrijpt meteen waarom dit tot UNESCO-erfgoed behoort. Het is gewoonweg prachtig en indrukwekkend. Vergeet niet het scherm aan uw linkerkant te gebruiken als u binnenkomt. Het geeft je een duidelijke uitleg van het classificatiesysteem dat ze gebruiken op alle informatiekaarten.
Ik hield van het bezoek
Een plek van herinnering om te ontdekken. Prachtige architectuur
Het Mundaneum is een enorm indexkaartsysteem dat begin 20e eeuw door Paul Otlet werd gecreëerd. Hij probeerde alle menselijke kennis te catalogiseren en samen te vatten. En de enige hulpmiddelen die hij tot zijn beschikking had, waren kaarten en kasten. Elk stukje informatie, bijvoorbeeld een tijdschriftartikel of een boek, wordt samengevat op één indexkaart. En drie exemplaren van dezelfde kaart worden in drie vakjes bewaard, bijvoorbeeld gesorteerd op naam en thema. Het publiek kon een brief schrijven om een onderwerp van een bepaalde auteur te ‘zoeken’. En de informatie op de “opgehaalde” kaarten wordt in een brief naar hen teruggestuurd. Dit kleine museum herbergt nu drie verdiepingen met kasten met daarin zijn kaarten. Bij de ingang laat een interactief apparaat zien hoe zijn systeem werkte.
Geweldige plek met geweldige tentoonstellingen
Een zeer interessante en toegankelijke tentoonstelling. De prijs is acceptabel gezien de ervaring.
Een plek die de voorloper is van wat nu een zoekmachine of beter bekende Google heet 😊
Super interessant omdat het de nieuwsgierigheid opwekt bij zowel liefhebbers als kinderen.
Dit museum is fantastisch en leert ons herinneren dat vóór computers de mens een bibliotheek van 16 miljoen boeken van over de hele wereld kon creëren.
Geweldige reactie van mijn 5-jarige kleinzoon bij het zien van een telefoon uit de vorige eeuw 😊😊😊
Zeer leuke leerzame plek
(Vertaald) Nog een mooie plek in Mons om te zien. Mooie blootstelling en volledig gerenoveerd.
Uitzonderlijke plek, maar de tijdelijke tentoonstelling is vrij zwak.
Vriendelijk en prettig personeel. Deze maanden is er een tentoonstelling over cryptografie. Er is een gratis gedeelte onderaan het museum en voor de rest moet je betalen. Ze bevindt zich op de 2e verdieping. Er is een kopie van Enigma, evenals vele andere codeer- of decodeermachines. Zeer interessante tentoonstelling en aan het eind is er een kleine winkel.
Zeer aangename plek om te bezoeken
Zeer aangename plek. Veel interessante tentoonstellingen.
Veel interactiviteit.
Ik raad de gids aan bij een groepsbezoek.
Geschikt voor intellectueel beperkt publiek.
Met de gids mag u een bezoek niet missen!
Dit is waar dit allemaal is begonnen. De nieuwe ontdekkingsreizigers verzamelen ruimte. Het internet...
Expositiecentrum in België en grote encyclopedie. Interessant
Grote verrassing! Het personeel aan de top!
Geweldig, keer terug naar het verleden en naar de toekomst. Prachtige scenografieën.
Zeer mooie plek
In dit museum kom je een vroege papieren versie van het internet tegen. Een echt cool concept om over na te denken. De permanente expositie is superklein en gratis, dus neem gerust een kijkje als je in de buurt bent. Overigens een atlas Obscura-aanbeveling.
Er zijn ook andere tijdelijke exposities
Interessante tijdelijke tentoonstellingen, zeer dure rondleiding door de collecties.
De wereld van geheime codes: leuk, interessant en goed onderzocht
Interesting museum, where history leads to knowledge.
(Vertaald)
Interessant museum, waar geschiedenis tot kennis leidt.
zonder twijfel een goed idee! Dit is de echte rijkdom!
Origineel museum, hoewel een beetje duur
“En als we vrede durfden” zichtbaar tot 14 april 2017 en de moeite waard om te zien!
Zeer mooie plek
Geweldige plek, zeker een bezoek waard.
Indrukwekkend aantal archieven
Fascinerende visie van Google op papier! Otlet of Kennis voor de vreedzame verovering van de wereld... Nou, laten we zeggen dat dit nog maar het begin is, laten we de strijd voortzetten! Zeer mooie aardbol gesigneerd François Schuiten. Maar de tijdelijke tentoonstelling over China schiet nog steeds ver tekort bij het onderwerp.
Altijd blij om Paul Otlet te vinden
Zeer interessant museum
(Vertaald) Een schitterende plek
Het Mundaneum in Bergen is een echte ervaring in de wendingen van classificatie, lang vóór de virtualiteit van het internet. Een plek om te ontdekken.
Het papier Google.
Interessante plek.
Iets verderop in de straat van de Grote Markt ligt het Mundaneum-museum. Het documenteert hoe een groep onderzoekers alle schriftelijke kennis wilde bijhouden... door voor elk boek bibliotheekkaartcatalogusgegevens op te schrijven! Een herinnering aan tijden voordat Google beschikbaar was!
Een museum dat een omweg waard is als je in Bergen bent!
De voorouder van Google 😊
Altijd originele en zeer informatieve tentoonstellingen.
Een waar genoegen om prachtige natuur te vinden aan de poorten van de stad...
Een interessant museum in het hart van Bergen
Zeer interessante plek.
Interessante plek?
Geweldige momenten
Must see. Prehistory of Google!
(Vertaald)
Moet je zien. Prehistorie van Google!
Prachtige plek
Een verrassende plek
Paul Otlet, de echte uitvinder van internet, is de maker van het Mundaneum!
Dynamisch museum voor iedereen!
Ongebruikelijke plaatsen. De Google van eind 19e eeuw
Te weinig om te zien...niet interactief genoeg
Interessante conferenties en tentoonstellingen
Heel interessant
Bedankt Nadege
Geweldige plek!
Lekker in de papieren Google duiken
Geweldige plek.
Akkoord
(Vertaald) Ontdekken !
Echt leuk
Heel interessant
Verrassend. “Papier Google”
Tentoonstelling om te zien!
History of paper internet with visualization
(Vertaald)
Geschiedenis van papieren internet met visualisatie
Zeer interessante tentoonstelling
Interessant
Geweldig
contact
Foto's
Alle
Nieuwste uploads
Street view en 360
Van eigenaar
Video'S