Beoordelingen van Belgian Chocolate Village. (Museum) in Brussel (Brussel).
Belgian Chocolate Village
De Neckstraat 20, 1081 Koekelberg
Beschrijving
Informatie over Belgian Chocolate Village, een Museum in Brussel (Brussel)
Hier kunt u de locatie, de drukste periodes, de openingstijden, foto's, contactgegevens en echte recensies en opmerkingen geleverd door gebruikers van het Internet.
Deze plek heeft zeer goede recensies ontvangen, we raden aan om ze te bezoeken. Ze zullen je zeker een geweldige service geven.
Kaart
Openingstijden van Belgian Chocolate Village
Maandag
Gesloten
Dinsdag
09:30–12:00
13:30–17:00
13:30–17:00
Woensdag
09:30–12:00
13:30–17:00
13:30–17:00
Donderdag
09:30–12:00
13:30–17:00
13:30–17:00
Vrijdag
09:30–12:00
13:30–17:00
13:30–17:00
Zaterdag
10:00–12:00
13:30–17:00
13:30–17:00
Zondag
10:00–12:00
13:30–17:00
13:30–17:00
Beoordelingen van Belgian Chocolate Village
Klein museum over de geschiedenis van chocolade in België en hoe het gemaakt wordt. Daarnaast leuke (en lekkere) demonstratie van een chocolatier. Leuk te combineren met een dagje Brussel.
Klein,fijn museum. Informatief. Een chocolatier is er aan het werk en geeft uitleg. Proevertjes. Originele chocolade.op de bovenste verdieping kun je ook iets drinken zonder dat je het museum in hoeft te gaan. Museum €8 met lerarenkaart of student €4 persoonlijk vind ik €8 wel duur voor dit museum
Klein, maar wel heel leuk.. En er zijn combi-tickets met andere dagattracties..
Lieve medewerkers. Er waren grote bouwwerken van Chocolade en deze zagen er imposant uit. Voor kleine kinderen is dit museum niet echt een aanrader. We moesten veel wachten en luisteren en dat is nou net niet helemaal datgene waar onze kids in uitblinken!
Heel blij om dit museum te kennen. 10 op 10. Victoria Bossaert is ook heel blij 'haar' 😁 fabriek te hebben leren kennen. Deze Belgisch-braziliaanse had trouwens een overgrootvader met de naam Emiel Bossaert.
Fijn museumbezoek gehad met de familie hier. We kregen een vriendelijke en persoonlijke ontvangst, alles werd goed uitgelegd en de vestiaire werd getoond. De audiofoons werkten niet altijd even goed maar er was voldoende uitleg aanwezig. Wat het allerleukste was was eigenlijk de demonstratie van de chocoladecake. We hebben geleerd hoe we pralines maken, en ze waren zeer lekker. Ook heel interessant voor kinderen. Het museum is makkelijk bereikbaar met de auto en openbaar vervoer.
Een leuke activiteit voor in het weekend. Het museum is informatief, maar tegelijkertijd ook interactief. Zo hebben wij een live demonstratie (+proeving) gekregen waarbij je leert hoe pralines gemaakt worden.
Ook super voor kinderen.
Zeer bijzonder en historisch gebouw waarbij de organisatie bestaat uit personen met het hart op de juiste plaats...
Bijzondere en hartverwarmende ervaring!
Smaakvolle belle - époque ervaring. Aangenaam kader met betrokken en vriendelijke gidsen, die je alles over de historie van chocolade kunnen vertellen. Een echte aanrader voor jong en oud. Goed te bezoeken voor mensen met een beperking!
Klein gezellig museum over vroegere chocolade fabriek victoria, geschiedenis chocolade en kleinschalige productie. Cafetaria in belle époque stijl met proevertjes.
Heel goed en goede rondleidingen spijt geen tijd om alles te zien zullen terug gaan
Waar komt chocolade vandaan? Van de plant in tropische serre tot chocolade maken en proeven. De geschiedenis van de chocolade, boeiend verteld door een van de gidsen tijdens een groepsbezoek.
Echte aanrader!
Is een zeer mooi chocolade museum de moete waard om te bezichtigen en Belgie is beroemd voor zijn chocolade.
Leuk Volkskunde museum. Met lekkere goedkope bar !
Interessant, en leuk om eens te doen , nieuwe dingen geleerd .
Leuk om eensvtevdoen op een regeachtige dag.
Fijn en lekker
Prachtig museum
Het museum is niet erg groot.
Als je binnenstapt, voel je overal de heerlijke geur van chocolade.
Er zijn verschillende modellen van kenmerkende gebouwen in Brussel en een tropische tuin en een klein gebied dat laat zien hoe je chocolade maakt.
Er is een winkel op de bovenverdieping waar u iets kunt drinken of chocolaatjes kunt kopen.
Ik bezocht op Erfgoeddag dus gratis kaartje.
Eenvoudige plek om meer te leren over chocolade en zijn geschiedenis.
Tijdens je tour krijg je de kans om een chocolatier te ontmoeten om te leren hoe chocolade wordt gemaakt.
Ik zou aanraden om in hun café te gaan zitten en te genieten van een kopje koffie met chocolaatjes; gezellig en leuk.
++ PRIJS
Dit is een openbaar museum, dus het is zeer goed geprijsd!
++ Waarschuwing
Boek online!!! Anders zou je een onaangename verrassing kunnen krijgen (geen ruimte bijvoorbeeld!)
++ Familie
We gingen met 1 volwassene en 2 kinderen, en we bleven meer dan 2 uur!
Het is niet erg groot, je kunt het allemaal in 15 minuten doen als je niets leest.
Het is gewoon dat we een heel goed publiek zijn :) mijn kinderen vonden het erg leuk
++ Kalm
Eerlijk gezegd waren we alleen, het was geweldig. Ik hield van deze rust!!!
++ Leren
Het was heel interessant om de hele geschiedenis van chocolade te lezen, en hoe het hier terechtkwam.
We vonden de film en de kleine tropische kas leuk.
De anekdotes op het filmpje naast de kas zijn grappig ^^
++ De demonstratie
De demonstratie is echt gaaf! De chocolatier was erg aardig en we vonden de nabijheid met hem leuk! Hij start de demonstratie als je aankomt! Je hoeft niet op een bepaald tijdstip te komen.
We konden een beetje chocolade proeven.
++ De sculpturen
De chocoladesculpturen zijn indrukwekkend!
++ Verpakking
We vonden het leuk om de oude verpakking te zien
++ Horeca
Je kunt warme chocolademelk kopen en het percentage chocolade kiezen.
Je kunt chocolaatjes kopen om mee te nemen.
De prijs van het drankje is 2 tot 3 euro.
---
Het enige negatieve punt betreft niet het museum. Dit betreft de toegang. We waren met het openbaar vervoer, en het is niet per se gemakkelijk (om te komen zoeken)
BEDANKT !
Snelle maar interessante ervaring. Laboratoriumdemonstratie-activiteit zeer goed gedaan en uitstekende proeverijen.
Zorg ervoor dat je van tevoren kaartjes boekt of bel om erachter te komen of het museum open is voor het publiek (sommige kinderen na ons hadden geen reserveringen en werden niet binnengelaten omdat het een privé-evenement was)
Het is een geweldige plek om meer te leren over de geschiedenis van chocolade en de variëteiten. Het maken van chocolade was ongelooflijk en we leerden over het tempereerproces. Er zijn 3 verdiepingen, waar je op de derde verdieping wat chocolaatjes kunt kopen. Aanraden om te bezoeken.
Bezocht met 2 kinderen van 8 en 11 jaar. Ze vonden het geweldig. Zowel de tentoonstelling en de film als de uitleg van de chocolatier. We dachten dat we er 30 minuten zouden doorbrengen, maar we bleven 1u30! Zeer vriendelijk personeel. Gemakkelijk parkeren in het weekend.
This is the chocolate museum outside the center, near a nice park. It is housed in a large building with different rooms covering Bgisn chocolate, benefits it chocolate, history and so on. The greenhouse with tropical plants and the pralines workshop made this place better than the central one - tasting exquisite pralines plus a nice presentation by Mr Jorge Lopetegui. Upstairs there is a nice saloon which shows images of this place from the past. Not sure why they call it village, a bit misleading.
(Vertaald)
Dit is het chocolademuseum buiten het centrum, vlakbij een mooi park. Het is gehuisvest in een groot gebouw met verschillende kamers die Bgisn-chocolade behandelen, ten goede komen aan chocolade, geschiedenis, enzovoort. De kas met tropische planten en de pralinesworkshop maakten deze plek beter dan de centrale - het proeven van voortreffelijke pralines plus een mooie presentatie door de heer Jorge Lopetegui. Boven is er een mooie saloon die beelden van deze plek uit het verleden toont. Ik weet niet zeker waarom ze het dorp noemen, een beetje misleidend.
Heel goed, het museum en de ervaring zijn het waard. Het enige probleem was het personeel, dat studenten zijn en de klanten niet goed behandelen. Ze hielpen ons langzaam en lui. We probeerden chocolade te kopen in de winkel en het personeel (het waren 4 meisjes) was super onbeleefd tegen ons omdat het bijna tijd was om te sluiten en ze wilden de laatste chocolaatjes voor de dag erna houden (of voor zichzelf om het op te eten). Ze probeerden ons op te lichten met het chocoladegewicht, waardoor we minder kregen dat overeenkomt met de prijs, en we wilden een boek kopen en ze zeiden dat ze de prijs niet wisten en er niet naar wilden vragen. Nul professioneel.
Voor de rest alles goed.
Buitengewoon, een must. En de workshop mag je zeker niet missen. Ik raad het aan
Van buitenaf vrij onopvallend. Een klein museum. De chocolatier maakt zijn chocolaatjes, die in de winkel boven te koop zijn. Gelukkig laat hij het ook zien en uitleggen in het Engels 👍
Een plek als een mini-museum over Belgische chocolade. Toegang met een kaartje bevat verschillende foto's en uitleg over chocolade, de geschiedenis ervan in België en de soorten ervan, evenals een mini-workshop over het maken van chocolade met een chef-kok die er heel geweldig in was. het uitleggen en proeven van rauwe chocolade en de productiefasen.
(Vertaald) Zeer interessant bezoek met demonstratie en proeverij. Zeer betaalbare prijs
Geweldige ervaring! Het bezoek is aangenamer met een gids, bedankt meneer Gilbert voor uw uitleg en uw geduld. Het bezoek zonder gids blijft echter niet minder verrijkend.
Idee voor de rest: waarom zou je naast de proeverij niet een workshop aanbieden waarbij bezoekers chocolaatjes maken...
Het museum is klein, maar interessant en interactief. Er zijn enkele chocoladesculpturen van Brusselse monumenten, evenals een kleine kas waar cacaobomen worden gekweekt. Je krijgt de kans om van een chocolatier te leren hoe hun chocolaatjes worden gemaakt. Al met al een ervaring die ik van harte zou aanbevelen.
Ook maakte het vriendelijke en behulpzame personeel onze ervaring nog beter!
De fabriek is vrij onopvallend. We liepen er bijna langs. Geen wachttijd en binnen 30 minuten waren we er doorheen, inclusief boodschappen doen.
Echt genoten van het groene huis met bananen- en cacaobomen. De ware realiteit over de exploitatie van cacao in ontwikkelingslanden. De feiten over de Europese chocolade-industrie. Na een bezoek aan het museum besef je dat chocolade een mondiale business is en dat alle provincies chocolade consumeren.
(Vertaald) Ik vond het erg lekker, ook al had ik niet verwacht dat de krachtige geur van chocolade mijn maag zo van streek zou maken. Pralines leren maken was moeilijk maar erg interessant. Dankjewel
"Belgian Chocolate Village Museum" is echt een goede plek om meer te weten te komen over de chocoladegeschiedenis.
Eigenlijk weet ik niet hoe het chocoladepoeder wordt verzameld en het is echt een geweldige ervaring, zoals uit Afrika bieden ze Coco Bin en veel Afrikaanse kinderen kennen de test van de chocolade niet. Maar in de wereld houdt elke baby van chocolade.
Als ik de plaats bezoek, zie ik dat kleine kinderen chocolade maken als verjaardagscadeau voor hun vrienden en ze genieten er echt van en maken verschillende soorten chocolade.
Het is echt een goede plek voor kinderen en de organisator is echt goed om kinderen de kans te geven met chocolade te spelen.
Bedankt
Entree kost € 8, inclusief audiogids (Engels, Frans, Spaans). Echt kleine plaats op drie verdiepingen. Op de benedenverdieping zie je drie sculpturen en kun je de productie van chocolaatjes bekijken. Op de verdieping eronder bevindt zich een minimuseum en een kas waar je de verschillende cacaoplanten kunt zien (wees voorzichtig bij het binnenkomen want het is erg vochtig en erg heet). Boven is er alleen de bar die chocolade en chocolaatjes serveert. Het museum duurt ongeveer 1u30 om te zien, 30 minuten ronddwalen door de kamers en kletsen aan de bar, en dan ongeveer een uur om te zien hoe de chocolade wordt gemaakt met een heel aardige man die uitleg geeft in het Engels of Frans. Het museum is gemakkelijk bereikbaar met de metro door uit te stappen bij halte Simonis.
Ik vond dit museum in het bijzonder erg leuk vanwege zijn chocoladewerkzaamheden, de film die de stadia van chocolade uitlegt, van de bonen tot de aankomst in Europa en vooral voor de kas waarmee je direct naast de cacaoboom kunt staan en voor de chocolatier die uitlegt Echt goed hoe u pralines kunt maken, naar vragen kunt luisteren en aanbiedt om te proeven wat hij doet, aan de andere kant en daarom zijn 4 sterren en niet 5, de audiogidsen zijn echt moeilijk, ik ben het best geplant door het geluid te willen vergroten, maar Het is mijn schuld, de kassier zei dat we niet op iets dat OUPSI moest klikken (ik ben een mannen, ik zie knop, ik klik) dus ik probeerde die van mijn vriendin te volgen die veel redelijker was dan ik, maar helaas voor de audio gids om de informatieterminal op te halen was erg moeilijk, en zonder de informatie van de audiogids hebben we plotseling de wens om meer te willen weten, daarnaast de De ervaring was leuk en de winkel gelegen boven, biedt goede chocolade die hier wordt gemaakt.
Een prachtige ervaring over de geschiedenis van chocolade.
Compleet, ondanks de focus op de Vitória-fabriek.
Voor € 8,00 doe je mee aan een proeverij met een ambachtsman, bekijk je documentaires en heb je interactie met de tentoonstelling via een audioapparaat.
Er is een kleine kas in de kelder en op de bovenverdieping kun je chocolaatjes in verschillende vormen kopen.
Zeer aangenaam.
Very nice place to learn about chocolate. The audio guide is available, also the audio explanation is separated for audiences - kids, in detail and for adult.
Also I highly recommend workshop. The chocolatier was quite professional but explains in easy English. You could learn how to make chocolate.
(Vertaald)
Zeer leuke plek om over chocolade te leren. De audiogids is beschikbaar, ook de audio-uitleg is gescheiden voor publiek - kinderen, in detail en voor volwassenen.
Ook kan ik workshop ten zeerste aanbevelen. De chocolatier was behoorlijk professioneel, maar legt het in gemakkelijk Engels uit. Je zou kunnen leren hoe je chocolade maakt.
(Vertaald) Veel kleiner dan Choco-story Brussels, is dit museum toch erg vriendelijk en goed georganiseerd. De relatie met de chocolatier is persoonlijker met meer directe nabijheid. In de winkel kan je een gepersonaliseerde ballotin bestellen. De 2 musea zijn aan te raden, deze is misschien wat minder "toeristisch".
Geweldig! Een klein verklarend pad door de geschiedenis van cacao met een mooie tropische kas. Daarna een bezoek aan het atelier van de chocolatier, die ons het proces van het maken van chocolade uitlegt! Ook een kleine proeverij in de werkplaats. Geweldig !
Zeer goed, maar je moet de cafetaria vermijden als je klaar bent, want het is voor niets te duur. Chocoladethee is intrigerend: het is een gruwel, want heet water en chocolade gaan niet samen. Ofwel werkt het, maar het karakter van de serveerster werkt niet voor ons! Een onbeleefd, onbeschoft en dom meisje bovendien. Verder is het museum geweldig en de chocoladeworkshop geweldig?
Mooie kleine plaats, goed ingedeeld, het personeel is erg gastvrij en beleefd en zorgde ervoor dat onze tour geweldig aanvoelde, we ontdekten alles wat we wilden en niet wilden weten over chocolade. Zou leuker zijn als de tour wat interactiever en groter was, maar toch een geweldige ervaring, als je zeker in Brussel bezoekt!
Een prachtige omgeving, een prachtig bezoek aan de collecties. Een chocolatier in het super betaalbare atelier, die zijn vak simpel deelt voor ons, nieuwelingen, maar met passie. Een uitstekende proeverij. Ik raad deze tour ten zeerste aan
Authentiek en superinteressant met de uitleg van de chocolatier. De kas in de winter is een pluspunt 😉net als de warme chocolademelk aan de bar/boetiek.
Ze zijn erg bezorgd over het plezier van de bezoeker. Belde me een dag voordat ze me meedeelden dat hun chocolatier ziek was, dus ik moest het een dag uitstellen. Wat ik deed, en het was het waard. De afstandsbediening van de audiogids werkte niet goed, waarschijnlijk een probleem met Engelstalige afstandsbedieningen. Zeker een bezoek waard.
Veel dingen om te leren, vooral in het werkplaatsgedeelte, een prachtig gebouw en zeer bekwaam personeel, vooral in de werkplaats, ik raad het ten zeerste aan, het enige spijt is dat het ver van alles of bijna alles is, maar niet altijd de keuze van de geografische locatie
Leuke ervaring! De chocoladesculpturen zijn indrukwekkend, maar het beste deel van het bezoek is de chocoladedemonstratie en proeverij. De chef-chocolatier op zaterdag 13 augustus was vriendelijk en leerzaam. We kochten een doos met 25 chocolaatjes en ze waren allemaal uitstekend.
Het enige negatieve punt is naar mijn mening het verklarende bezoek, dat niet erg leuk is. Wellicht te veel gericht op de geschiedenis en minder op het huidige gebruik van chocolade. (beeldhouwwerk...)
(Vertaald) Geweldige ervaring! Proeven en uitleg op de workshop staan bovenaan. Interactief en kindvriendelijk museum! De bovenverdieping is prachtig en je kunt genieten van een uitstekende warme chocolademelk? En bovendien is al het personeel super gastvrij en vriendelijk. We vonden het geweldig en we zullen teruggaan
A small museum. Some history of factory situated there as well as details of different types of chocolate and how they Maka it. A small demonstration available about chocolate making and you can taste a few. Also there is a chocolate counter where you can buy and have a coffee.the varieties of chocolates available there are very limited compared to a chocolate shop outside. They have a couple of video presentation about the chocolate making as well as history of factory. Though it's 8 euro only which include an audio guide.
(Vertaald)
Een klein museum. Wat geschiedenis van de fabriek die daar is gevestigd, evenals details van verschillende soorten chocolade en hoe ze het maken. Er is een kleine demonstratie beschikbaar over het maken van chocolade en je kunt er een paar proeven. Er is ook een chocoladetoonbank waar u koffie kunt kopen en drinken. de soorten chocolaatjes die daar verkrijgbaar zijn, zijn zeer beperkt in vergelijking met een chocoladewinkel buiten. Ze hebben een paar videopresentaties over het maken van chocolade en de geschiedenis van de fabriek. Hoewel het slechts 8 euro is, inclusief een audiogids.
Zeer mooie plek, en heel weinig mensen (voorlopig). Het is niet groot, maar er zijn geweldige activiteiten en je kunt veel leren. Er is ook een 'workshop' over het maken van chocoladepralines die u kunt proeven.
Ik raad ook ten zeerste aan om het restaurant en de winkel op de bovenverdieping te bezoeken. Ik bestelde ijslolly met chocolade en daarnaast kreeg ik twee pralines! Het was natuurlijk erg lekker😋
Fun little museum, where you get to meet a chocolatier and taste some of his chocolates. Definitely worth a visit in Brussels!
(Vertaald)
Leuk klein museum, waar je een chocolatier kunt ontmoeten en wat van zijn chocolaatjes kunt proeven. Zeker een bezoek waard in Brussel!
Great place to learn about the way the Belgians transform chocolate. Delicious samples and a shop upstairs to buy all your goodies. The staff is very friendly and helpful.
(Vertaald)
Geweldige plek om meer te weten te komen over de manier waarop de Belgen chocolade transformeren. Heerlijke samples en een winkel boven om al je lekkers te kopen. Het personeel is erg vriendelijk en behulpzaam.
Het is een klein museum met een optionele rondleiding over de geschiedenis, de levenscyclus en de productie van chocolaatjes rechtstreeks uit een cacaopeul. En je krijgt ook live uitleg over het maken van chocolaatjes door een ervaren chef-kok.
Zeer mooie plek
Niet groot en niet enorm
Er is een eenvoudige rondleiding om te zien hoe chocolade wordt gemaakt.
Je krijgt een leuke uitleg bij een chocolatier om te begrijpen hoe het eigenlijk gebeurt.
Aan het einde dronken we daar warme chocolademelk gemaakt van cacaobonen.
Echt de moeite waard.
duurt ongeveer een uur.
A MUST for chocolate lovers. Very informative and fun experience to learn about the process of how chocolate ends up in our hands. From the pods ripening on the trees, the beans fermenting and roasting, to a chocolatier making his creations. There is a live demo showing beautifully melted chocolate being turned into delicious bon-bons that we get to taste! There is a cafe upstairs where you can try more tasty chocolate treats.
(Vertaald)
EEN MUST voor chocoladeliefhebbers. Zeer informatieve en leuke ervaring om meer te weten te komen over het proces van hoe chocolade in onze handen terechtkomt. Van de peulen die aan de bomen rijpen, de bonen die gisten en roosteren, tot een chocolatier die zijn creaties maakt. Er is een live demo waarin prachtig gesmolten chocolade wordt omgezet in heerlijke bon-bons die we mogen proeven! Er is een café boven waar u meer smakelijke chocoladetraktaties kunt proberen.
(Vertaald) Hoewel de tentoonstelling niet groot is, is ze zeer gedetailleerd over de historische bronnen van cacao. Ik vind hun workshop het leukst, zeer informatief, ik heb veel nieuwe kennis geleerd en ik heb ook erg lekkere chocolade gegeten ~
Zeer mooie plek, een veelheid aan interessante dingen om te ontdekken. Ook veel jeugdherinneringen. Goede ontvangst, het personeel is vriendelijk en attent. Geweldige demonstratie met weinig proeverij. Slechts één nadeel: de audiogidsen die niet echt werken. Het is jammer, het bezoek zou aangenamer zijn met efficiënte apparatuur. De winkel en chocoladereep zijn een bezoek waard. Erg leuk om daar een hapje te eten. De warme chocolademelk is fantastisch en er zijn nog veel meer verleidingen te ontdekken. Ga ervoor!
(Vertaald) Vervaardiging van onze eigen pralines met een meer dan bevestigde chocolatier (Nathan)!
Uitleg, pedagogie, uitwisseling, goed humeur, alles is aanwezig om 1u30 gastronomisch en verrijkend door te brengen!
Slechts één advies: ga ervoor!!!!
(Vertaald) Een ontdekking voor mij en een gids die deze plek waardig is die ooit chocolade maakte. Demonstratie van het maken van pralines met proeverij en mooie tentoonstelling.
Het is een geweldige plek om te bezoeken als je van chocolaatjes houdt. Je krijgt wat gratis chocolaatjes om te proeven en je hebt een audiogids. Na afloop van de rondleiding kunt u koffie of chocolademelk krijgen.
(Vertaald) Geweldig bezoek om meer te weten te komen over chocoladegeschiedenis, supervriendelijk personeel, vriendelijk en vriendelijk
Aangenaam museum, voldoende gespecialiseerd en gedetailleerd maar snel bedekt. Audiogids inbegrepen bij het bezoek. Mogelijkheid om de taal van de verschillende presentaties te kiezen. De demonstratie van het maken van een soort praline is erg leuk.
A must see if you want to understand some great new info about the chocolate. Wait for the chef to make chocolate for larger groups. Near this place you can find Godiva chocolate fabric outlet with good deals.
(Vertaald)
Een must om te zien als je geweldige nieuwe informatie over de chocolade wilt begrijpen. Wacht tot de chef chocolade maakt voor grotere groepen. In de buurt van deze zaak vind je de Godiva chocolade stoffen outlet met goede deals.
(Vertaald) goed museum
Ticketprijs 8 euro
(Vertaald) Leuk museum maar niets geks. U kunt rondlopen in de serre waar cacaobomen groeien, de geschiedenis van de chocoladeverwerking lezen. Het beste deel van de rondleiding is de demonstratie van chocolade over hoe pralinke wordt gemaakt. Het museum heeft ook een winkel waar je kant-en-klare pralines kunt kopen, maar vaak is er niemand bij de kassa. Ze verliezen klanten
Een mooi vormgegeven museum dat vertelt over de geschiedenis van chocolade/cacao. Ter plekke kon je een aantal verschillende chocolaatjes proeven. Een klein minpuntje dat er in het museum maar drie gebouwen van chocolade waren. We dachten dat het er aanzienlijk meer zouden zijn.
Ik ben dol op! Het leukste is de demonstratie met een chocolatier! Eerlijk gezegd, ik raad het aan!
Superleuke plek! De mensen zijn erg gastvrij en beheersen hun vak. Een plek die de omweg waard is als je meer wilt weten over de geliefde chocolade. De informatie is beknopt en betaalbaar! Hartelijk dank aan het hele team, ik kom zeker terug!
Een must om te bezoeken! Uitstekende displays die de evolutie van het chocoladeproductieproces beschrijven, evenals de reclamecampagnes die daarop volgden. Bezoek het café boven voor een onvergetelijke warme chocolademelk en luxe pralines. Het personeel was ook zo dankbaar dat ze er een paar extra pralines bij gooiden waar we van konden genieten. Zou 100% terugkomen alleen al voor het café
(Vertaald) Mooi
Personeel van het hotel beleefd.
Interessante chocolade workshop
Wonderful tour, very friendly staff and clearly passionate people that love chocolate so much! Thanks again!
(Vertaald)
Geweldige tour, zeer vriendelijk personeel en duidelijk gepassioneerde mensen die zoveel van chocolade houden! Nogmaals bedankt!
Ik verwachtte meer toen ik "chocoladedorp" hoorde, het is maar een museum! Het beste deel was de heer die ons de geschiedenis van chocolade uitlegde, hoe ze chocolaatjes maken, hij liet ons minstens 6 soorten proberen en de toegangsprijs was 6 €
Leuk klein museum geheel gewijd aan chocolade, verschillende audiogidsen voor volwassenen en kinderen. Indrukwekkende chocoladesculpturen, een tropische tuin.
Maar het hoogtepunt van het bezoek is een demonstratie van het maken van pralines door een meester-chocolatier, met talrijke proeverijen. Zeer interessant (vooral de demo gemaakt door de getalenteerde en gepassioneerde @jorge.lopetegui) en zo goed!
En als kers op de taart is er de museumwinkel waar – je raadt het al – chocolade wordt verkocht. En de creaties van hun eigen meester-chocolatiers, en buitengewone repen gemaakt door andere ambachtslieden. Niet goedkoop maar wel zoveel lekkerder dan fabriekspralines...!
De kosten om binnen te komen waren zeer redelijk. De chef-kok was zeer gastvrij en behulpzaam. Personeel zeer professioneel. Het café boven was een leuke traktatie.
Goed, zeer interactief museum met voldoende informatie om meer te leren over het chocoladeproces. Goede demonstratie van het maken van gevulde chocolaatjes. Rijke smaak en goede afbeeldingen
Deze plek was prachtig. Het personeel was erg vriendelijk en informatief. Hun Engels was geweldig. De rondleiding was leuk en leerzaam. De chocoladeproeverij was geweldig. De chocolatier was erg vriendelijk, grappig en bereid om ons een verscheidenheid aan chocolaatjes te laten proberen, terwijl hij vragen beantwoordde en het proces uitlegde. Sterk aanbevolen.
Ik en mijn man hebben deze plek vandaag bezocht en we vonden het geweldig!
Het is een klein museum, maar we hebben echt genoten van elk onderdeel ervan, vooral van de workshop. Het personeel daar was erg aardig en beantwoordde al onze vragen. De chocolade die we daar proefden was de beste ooit!
Het was echt een leuke ervaring!
Een bezoek dat ik ook aanbeveel! Een jong en gastvrij team. Een bezoek geschat op 30 minuten, maar tijdens de demonstratie van de chocolatier duurde het 1u30! Een zeer interessante film en een chocolatier die ons boeit. Een boetiekgebied dat de omweg waard is. Een team dat niet aarzelt om u uit te nodigen om te proeven van wat aangenaam is.
(Vertaald) Een super interessante plek die ik bij toeval ontdekte dankzij een brochure en ik heb niet lang gewacht om te bezoeken! Het is echt geweldig, alles wordt tot in detail uitgelegd: de ontdekking van cacao, de teelt, de invoer tot aan de productie en consumptie van chocolade, plus een tropische kas waarin je echte cacaobomen kunt zien! Ik raad aan (vooral als je kinderen hebt) 🙂
Ik wil graag de dame aan de receptie, de winkel en de chocolatier bedanken die open en vriendelijk zijn!
Absoluut fascinerend!
(Vertaald) Heel interessant
De gids maakte het bezoek erg interessant
Klein museum met interessante feiten over chocolade en zijn geschiedenis. Je kunt ook een paar soorten chocolade proeven. Het is leuk voor kinderen en volwassenen
Ik ben er in april 2021 geweest en heb een hele leuke tijd gehad. Het atelier was erg interessant en het museum is klein, maar informatief en goed gemaakt. het is geen groot museum, maar ik heb er bijna 3 uur doorgebracht. Het is echt een reis waard, ik raad het zonder aarzeling aan. En ze zijn erg gul met de chocolademonsters, dat was geweldig.
Nice place ,must visit, demonstration of preparing chocolate is shown here
(Vertaald)
Leuke plek, moet bezoeken, demonstratie van het bereiden van chocolade wordt hier getoond?
(Vertaald) Het is een coole ervaring die het bekijken waard is. Naast de geschiedenis van chocolade van Amerika tot Europa, kunt u deelnemen aan een demonstratie van het maken van pralines, een bonbon met verschillende vullingen. Na de demonstratie is er een proeverij. Het is een andere ervaring in de hoofdstad van België.
(Vertaald) Klein maar interessant, de historische oorsprong van chocolade is goed gedocumenteerd tijdens een reis die eindigt met een passage in het laboratorium waar een banketbakker een demonstratie geeft over de vervaardiging van pralines, vergezeld van een proeverij.
Bij de uitgang heeft u de mogelijkheid om inkopen te doen in het boven gelegen winkeltje.
Had a good time learning about the history of chocolate and it was great to see the live demonstration of how pralines are made, that part was really interesting (and tasty since we were offered samples).
(Vertaald)
Had een goede tijd om te leren over de geschiedenis van chocolade en het was geweldig om de live demonstratie te zien van hoe pralines worden gemaakt, dat deel was echt interessant (en smakelijk omdat we monsters kregen aangeboden).
We organiseerden een verjaardag bij BCV en alles was perfect van A tot Z! Het hele team was geweldig, en de meester-chocolatier was geweldig met de kinderen met zijn geduld en vriendelijkheid!
Nogmaals hartelijk dank voor het verwelkomen van ons.
Mooi klein museum, de geschiedenis van chocolade wordt goed uitgelegd en de demonstratie in de werkplaats was super interessant! Maak ook eens een wandeling door de huiskamer om bij een goede koffie de chocolaatjes uit het atelier te proeven, ze zijn heerlijk!
De winkel is geweldig👍🏻een leuke plek om te relaxen en te ontspannen. Warme chocolademelk is perfect. Vriendelijk personeel.
Grappig! Ik hou van alle verhalen over hoe de chocolade werd gemaakt. Ze hebben zelfs een chocoladefabrieksessie waar een vriendelijke kerel aanwezig is die zowel Engels als Frans spreekt en uitlegt hoe de chocolaatjes werden gemaakt en zo. De chocolaatjes zijn ter plekke te proeven en ze waren heerlijk!
Klein maar zeer interessant museum. Er is een kleine kas met tropische planten (waaronder cacaoplanten) en de demonstratie hoe de pralines worden geproduceerd is smakelijk!
Calm and spacious. Very friendly staff. Lovely cafe with amazing chocolate!!! Absolutely loved experiencing how to make chocolate.
(Vertaald)
Rustig en ruim. Zeer vriendelijk personeel. Mooi café met geweldige chocolade !!! Absoluut geweldig om te ervaren hoe je chocolade kunt maken.
(Vertaald) Een zeer aangenaam en interessant bezoek!
Zeer klein, maar zeer goed onderhouden, met attent personeel, hoewel er geen audiogids in het Portugees is.
Uitstekend welkom, we waardeerden vooral de demonstratie door de chocolatier
(Vertaald) Zeer leuke plek om te bezoeken en te genieten van een goede chocolade
Eenvoudig maar heel eenvoudig museum!
Maar de demonstratie en proeverij met een echte meester-chocolatier is echt de moeite van het bekijken waard!
Een ander sterk punt is dat de verkochte chocolaatjes ter plekke gemaakt zijn door meester-chocolatiers!
Supervriendelijk personeel, veel proeverijen, uitzonderlijke chocolade en een cursus die even leuk als interessant is.
Wij zijn er geweest met onze 3 kinderen.
Een advies: kom langs in de winkel, er is iets te genieten tegen een zeer redelijke prijs.
Een goed museum, het vertelt je tot in detail over het productieproces, een speciale banketbakker geeft een masterclass over de productie van chocolade, laat je je eigen snoepjes proberen, heel spannend!
Absoluut briljant met enkele monsters en een mooi café! Heerlijke chocolade!
Een geweldige rondleiding door de geschiedenis en het heden van de chocoladeproductie. Kas, demonstratie van de productie van chocomridtrom plus proeverij
This chocolate village in brussels has really good chocolate, must visit for tour and must try and buy chocolates from here.
(Vertaald)
Dit chocoladedorp in Brussel heeft echt goede chocolade, moet je bezoeken voor een rondleiding en moet proberen om hier chocolaatjes te kopen.
Zal later foto's toevoegen,,,, kleine maar leuke chocolademeusem! Ben er op speciale donderdag in #Brussel voor meusems
(Vertaald) Het is een prachtige locatie. Misschien een beetje klein.De tour eindigt vrij snel.
Het museum was informatief en interessant, met een paar heerlijke chocolademonsters voor een zeer lage prijs.
Leuke plek om geïnformeerd te worden over chocolade als voedsel en als industrie.
(Vertaald) Hoewel je niet geïnteresseerd bent in een bezoek aan het museum, raad ik je aan om als je in de buurt bent (bijvoorbeeld om de Basiliek van het Heilig Hart te bezoeken) een bezoek te brengen aan (gratis) de cafetaria van dit museum en (tegen betaling) een chocolaatje te proeven of koffie met wat pralines . De moeite waard.
Een aangename plek om een paar uurtjes door te brengen en te genieten van een kop warme chocolademelk.
We werden verwelkomd als koninginnen. Het personeel was erg vriendelijk, zelfs het beveiligingspersoneel was vriendelijk.
We volgden een demonstratie van het maken van chocolade en eveneens was de meester-chocolatier vriendelijk en tegelijkertijd gepassioneerd over zijn werk.
Het museum leek mij leerzaam. Ik wist al veel over chocolade, maar ik heb nog meer geleerd!
Het museum is echt interessant en het personeel is vriendelijk en genereus. De plaats is de moeite waard.
Lovely place, try a cup of chocolate tea with orange flavor if you have time 🍵🍊
(Vertaald)
Heerlijke plek, probeer een kopje chocoladethee met sinaasappelsmaak als je tijd hebt ??
Geen verbijsterend museum. Basiservaring. Goede uitleg over de geschiedenis van chocolade en zijn rol in de Europese economie. Het leukste is natuurlijk de demonstratie en het café boven. Alleen dat café zou ik met 5 sterren beoordelen, ze hebben daar geweldige pralines
Veel geleerd van dit bezoek. Ze lieten me chocolade proeven. Een bezoek waard.
De chocoladeworkshop is de activiteit waar kinderen dol op zijn. Je mag aanraken, proeven en alle vragen stellen die je wilt. De ontvangst is schattig en attent. Het museum bevindt zich in een ongelooflijke omgeving!
Leuk (vrij klein) museum over één van onze nationale trots, namelijk chocolade!
Nice place, good experience
(Vertaald)
Leuke plek, goede ervaring
We visited recently on a national holiday and were pleased to be some of the only visitors. We felt like the experience was sort of personalized because staff came around to check on us and make sure we understood where to go and made sure we were able to see the chocolatier demonstration. The demonstration was great and the samples were plentiful and delicious!
(Vertaald)
We bezochten onlangs op een nationale feestdag en waren blij enkele van de enige bezoekers te zijn. We hadden het gevoel dat de ervaring een beetje gepersonaliseerd was omdat het personeel langskwam om ons te controleren en ervoor te zorgen dat we begrepen waar we heen moesten en ervoor zorgden dat we de chocolatierdemonstratie konden zien. De demonstratie was geweldig en de monsters waren overvloedig en heerlijk!
(Vertaald) Een chocoladefabriek waar je een kleine rondleiding krijgt en luister naar de manier waarop chocolade wordt gemaakt en cacaobomen ziet
(Vertaald) Zeer goed museum, zeer vriendelijk personeel, uitleg en de workshop, perfect, ik raad je aan daarheen te gaan, zeer informatief?
The staff is nice and the chocolate is very good.
(Vertaald)
Het personeel is aardig en de chocolade is erg goed.
Prachtig museum. Ik heb chocolade bereid en daar veel geleerd.
Interessant, interactief museum, audiogids inbegrepen in de prijs die ik betaalbaar vind. We konden een demonstratie chocoladevormen krijgen met een kleine proeverij. Uiterst vriendelijk personeel! Het is nog steeds een korte rondleiding, maar het is de kosten waard.
Amazing place!!! Specially if you love chocolate, 😍 They have some games for kids to learn a little about chocolate’s history and some big pictures that tell you a little more. And they have a special environment for real cocoa plants!!! I mean, I came from South America and never have seen one of these before! It was great! They make some melted chocolate demos and at the end of the road, you can buy tons of chocolate!!! 🤤 (but you’ll need tons of money, of course! 😅)
(Vertaald)
Geweldige plaats!!! Vooral als je van chocolade houdt,? Ze hebben een aantal spelletjes voor kinderen om iets te leren over de geschiedenis van chocolade en enkele grote foto's die je wat meer vertellen. En ze hebben een speciale omgeving voor echte cacaoplanten!!! Ik bedoel, ik kwam uit Zuid-Amerika en heb er nog nooit een gezien! Het was geweldig! Ze maken demo's van gesmolten chocolade en aan het einde van de weg kun je tonnen chocolade kopen! 🤤 (maar je hebt natuurlijk heel veel geld nodig! 😅)
(Vertaald) Een heel klein museum (?).
Eerlijk gezegd was ik eerlijk gezegd teleurgesteld door het bezoek.
Weinig begeleiding en commentaar van het aanwezige personeel (niet echt om de waarheid te zeggen).
In wezen vitrinekasten en didactische panelen. Ongeschikte of slecht uitgeruste lokalen.
Geen chocoladeproeverij, alleen mogelijkheid om wat te kopen.
De toegangsprijs lijkt me nog steeds hoog (8€) voor deze schijn van een museum.
Het idee is goed... maar het concept moet worden uitgewerkt en begeleid door betrokken en bekwaam personeel. Beoordelen...
(Vertaald) Als je meer wilt weten over chocolade, dan is dit de plek. Er zijn demonstraties en interessante interactieve schermen. Je kunt het de tijd geven.
Museum van echt goede kwaliteit met boeiende tentoonstellingen en goed gebruik van moderne technologie om toegang in meerdere talen mogelijk te maken. Het personeel was erg vriendelijk en behulpzaam en de demonstratie was echt interessant. Ik vond het monster ook leuk, hoewel het nog beter zou kunnen zijn met meer proevers! Ze hebben daar zelfs een selectie levende cacaobomen. Het is zeker een bezoek waard.
(Vertaald) Super toffe demonstratie! Met een gepassioneerde chocolatier!
Dit museum is geschikt voor alle leeftijden, omdat het uitlegt hoeveel moeite er in uw chocolade wordt gestoken. Er is een chocoladeworkshop (die je moet reserveren) waar je chocolade kunt maken en een andere workshop (die je niet hoeft te boeken) waarin je kunt proeven en leren hoe chocolade wordt gemaakt. Het gebouw heeft kamers gewijd aan de geschiedenis van chocolade met veel visuele ondersteuning. De chocliatier was gastvrij en informatief en slaagde erin om onze zeer kleine groep zonder problemen bij een groot schoolfeest te betrekken. Proevers zijn voortreffelijk, een bezoek ten zeerste aanbevelen.
(Vertaald) Heel leuk bezoek, daarna een workshop met een zeer vriendelijke professional die uitlegt hoe chocolaatjes worden gemaakt, ik vond het geweldig 👌👍
(Vertaald) Mooi compleet interactief museum. Demonstratie pralines maken door een chocolatier. Het bezoek werd afgesloten met een proeverij van warme chocolademelk in het proeflokaal.
Zeer leuke ervaring. Het bezoek vertelt de geschiedenis van chocolade (met heel wat anekdotes). Ter plaatse is er een ambachtsman die een demonstratie geeft over het maken van chocolaatjes. Om het bezoek af te ronden kun je naar de bovenste verdieping gaan, die ik van harte aanbeveel om pralines, ijsjes en chocolademelk te proeven. Het personeel is erg gastvrij en vriendelijk. Grote verliefdheid
The stuff were very helpful, and it has a good overview of chocolate history.
(Vertaald)
Het spul was erg behulpzaam en het heeft een goed overzicht van de chocoladegeschiedenis.
Super cool expérience, great staff. Very calm environment as well
(Vertaald)
Super coole ervaring, geweldig personeel. Zeer rustige omgeving ook
Certainly does not get points for size as the museum itself is only two small floors. Having said that, most of the staff were nice, and chocolate lovers can definitely enjoy the experience, but don’t feel like it’s a ‘must-visit’.
(Vertaald)
Krijgt zeker geen punten voor de grootte, aangezien het museum zelf maar twee kleine verdiepingen heeft. Dat gezegd hebbende, het merendeel van het personeel was aardig, en chocoladeliefhebbers kunnen zeker genieten van de ervaring, maar hebben niet het gevoel dat het een 'must-visit' is.
The museum itself is quite small, but we had an amazing workshop that was totally worth it. Super friendly people!
(Vertaald)
Het museum zelf is vrij klein, maar we hadden een geweldige workshop die absoluut de moeite waard was. Supervriendelijke mensen!
(Vertaald) Geweldig bezoek, warm welkom en personeel bezorgd over het comfort van bezoekers. Toegankelijk voor mensen met beperkte mobiliteit en CST niet verplicht.
Zeer interessant, nog steeds niet veel te zien voor het geld dat u betaalt
(Vertaald) Ik hield van de chocoladetraktaties.
Zeer vriendelijk en behulpzaam personeel, leuk om te zien hoe en hoe lang chocolaatjes worden gemaakt.
Audiogids voor de hele route en interessante multimediadia's / kaarten door de hele structuur
Zeer leuke ervaring in de chocoladewereld
We bezochten deze plek tijdens ons verblijf in Brussel. Het museum is oké. Het bevat een aantal interessante feiten over de reis van chocolade en het maakproces. Ik voelde me nog steeds teleurgesteld omdat ik niet aan het verwachtingenniveau voldeed. De displays omvatten een korte film en tentoonstellingen van sculpturen gemaakt met chocolade. Ik vind dat de toegangsprijs duurder was in vergelijking met andere musea. Het interessante deel van dit museum is de demonstratie waarbij chef-koks u informatie en demo geven over het productieproces. Er zijn verschillende soorten chocolaatjes om te proeven.
(Vertaald) Ik had een museumkaart.
Maar dit is het niet waard, omdat het een beetje ver van het centrum ligt, maar je kunt er met de metro komen.
Het museum zelf is klein, zelfs heel klein.
Je bent in 10 minuten rond.
Chocolade was gemaakt en geproefd in 5 minuten.
Very nice museum. Very good overview of Belgian choclate makers. The chef that shows how to make pralines is very friendly and you can taste many diferent pralines. Overall, you get a lot for the admission fee. A bonus is the cafe on the second floor that serves chocolate breakfast once a month.
(Vertaald)
Heel leuk museumpje. Zeer goed overzicht van Belgische chocolademakers. De chef-kok die laat zien hoe je pralines maakt, is erg vriendelijk en je kunt veel verschillende pralines proeven. Over het algemeen krijg je veel voor de toegangsprijs. Een bonus is het café op de tweede verdieping dat één keer per maand een chocoladeontbijt serveert.
(Vertaald) Echt een leuke expo, het personeel is gastvrij, neemt de tijd om te praten en kent het onderwerp van de oude Victoria-chocoladefabriek.
De ambachtelijke chocolatier is ook vriendelijk en maakt snel een praatje tijdens het "koken"
De kas waar twee cacaobomen worden gekweekt is een bezoekje waard!
De winkel / bar is geweldig en heeft een focus op vakmanschap.
We hadden een heerlijke tijd, het was verrassend stil en het voelde alsof we de hele plaats voor onszelf hadden. Ontmoette de chocolatier en hij liet ons zien hoe hij zijn chocolade maakt en gaf ons veel gratis monsters - aardige vent. Echt cool museum en het café boven is geweldig, je kunt ook de eigen chocolade van de chocolatier kopen.
(Vertaald) Een uitstekend chocolademuseum.
Een groot deel van het museum was interessant, maar een paar aspecten waren verontrustend. Er was een sterk koloniaal erfgoed terug te vinden in sommige tentoonstellingen, waaronder een verwijzing in het Engels naar ‘roodhuiden’ voor inheemse volkeren, waarvoor veel meer context nodig is om passend te zijn, evenals de voortdurende kloof tussen de arbeid die nodig is om de cacao te verbouwen en te oogsten versus de winst die wordt gehaald uit de verfijning van de resultaten (die nog steeds vallen onder de koloniale verdeeldheid). Bovendien was de voedingsinformatie op bijna humoristische wijze gericht op chocolade als een gezonde bron van vitamines en eiwitten... Alleen waren mijn kinderen er helemaal in geïnteresseerd.
Oud, "vintage" museum, waar je alles te weten kunt komen over het maken van chocolade, de geschiedenis ervan en de Belgische geschiedenis in het maken van chocolade.
Zeer mooi bewaard gebleven oude stof gebruikt als omlijsting voor het museum.
Was er voor een "snelle" run, maar zal op een andere dag terugkomen om er nog beter van te genieten.
Het is een beetje klein, maar het is interessant. Het personeel is erg vriendelijk
(Vertaald) Een rustig bezoek door de geschiedenis van chocolade, ze hebben zelfs een tuin met planten en ze lieten ons proeven van chocolaatjes vers gemaakt door een chocolatier, die uitlegt hoe ze in de keuken worden gemaakt. De cafetaria is prachtig om koffie of chocola te drinken 🍫... De cafetaria kan zonder entreegeld te betalen.
Recent museum met uitgebreide uitleg over de geschiedenis van chocolade. Zeer mooie demonstratie van het maken van pralines vergezeld van een proeverij. De kinderen vonden het geweldig!
(Vertaald) De proeverij van verse chocolade was heerlijk
Het chocoladedrankje in het café was buitengewoon lekker
(Vertaald) Het is best een interessante en informatieve plek, er is een kas met cacaobomen en andere planten uit hetzelfde klimaat, prachtige chocoladesculpturen, een historische passage die de geschiedenis van chocolade verklaart. Maar als u te ongeduldig bent, loopt u het risico het bezoek te snel af te ronden en u te vervelen. Anders was het erg interessant. We aten ook ter plaatse gemaakte pralines.
Hoewel het een dorp wordt genoemd, is dit een kleine informatieplek voor chocolade, samen met een werkplaats waar je het maken van chocolade kunt leren kennen en er getuige van kunt zijn, en een café op de bovenverdieping.
De ervaring van het maken en proeven van chocolade is de moeite waard, zelfs als je niet geïnteresseerd bent in de geschiedenis van chocolade en de verwerking van cacao......
De man die chocoladedemonstraties deed, was erg goed en zeer goed geïnformeerd en moedigde vragen aan. Ik mocht ook de pralines proeven - hemels! ze waren zo aardig. Veel betere ervaring dan dan het andere chocolademuseum persoonlijk in de buurt van de Grote Markt.
(Vertaald) Leuke ontdekking met onze kleinkinderen en de chocolatier om alle uitleg te geven over de productie. Dankjewel
This place is so nice. You must visit this place when you are in Brussels. However, it is a long walk from Brussels Central. If you want to go, best to get train or bus. They have amazing chocolate mini models on display (Triumph Arch, Atomica etc) that weight over 200 kg of solid chocolate (see my photos). They also show some coco trees and cartoons eg Tin Tin (see my photos). Staff were very friendly. The tall, young lady at front counter is very friendly. The guy runs sessions on how to make chocolate is also very friendly. We ate so much chocolate during the demonstration class. However, I didn't like the chilli chocolate. Anyway, this place is a must visit when you are in Brussels. However, I find the ticket is slightly expensive. It has a nice cafe inside the museum.
(Vertaald)
Deze plek is zo leuk. Deze plek moet je bezoeken als je in Brussel bent. Het is echter een lange wandeling vanaf Brussel Centraal. Als je wilt gaan, kun je het beste de trein of bus nemen. Ze hebben geweldige chocolademinimodellen te zien (Triumph Arch, Atomica enz.) Die meer dan 200 kg stevige chocolade wegen (zie mijn foto's). Ze tonen ook enkele kokosbomen en tekenfilms zoals Tin Tin (zie mijn foto's). Personeel was erg vriendelijk. De lange, jonge dame aan de balie is erg vriendelijk. De man geeft sessies over het maken van chocolade en is ook erg vriendelijk. We hebben zoveel chocolade gegeten tijdens de demonstratieles. Ik hield echter niet van de chili-chocolade. Hoe dan ook, deze plek is een must om te bezoeken als je in Brussel bent. Ik vind het ticket echter een beetje duur. Het heeft een leuk café in het museum.
Very very helpful and lovely staff and a hugely well designed and informative museum, great displays on how chocolate is made with yummy 😋 tastings too. Go there if in the area you won't regret it!
(Vertaald)
Heel erg behulpzaam en aardig personeel en een enorm goed ontworpen en informatief museum, geweldige displays over hoe chocolade wordt gemaakt met lekkere? Proeverijen. Ga daarheen als je er geen spijt van zult hebben!
(Vertaald) Dus ja, het museum is klein, maar als je je gids gebruikt, zul je ontdekken dat er veel dingen verborgen zijn.
En een dikke proficiat aan de ambachtelijke chocolatier die ons dingen liet ontdekken en vooral een goed humeur.
Matthew uit Lille
Geweldig klein museum! Als je chocolaatjes maakt en geïnteresseerd bent in de geschiedenis en productie van chocolade, van cacaoboon tot het heerlijke eindproduct, dan ben je hier aan het juiste adres. Er waren maar heel weinig mensen en we hadden een privédemonstratie van het maken van chocolaatjes. De chocolatier was vriendelijk, deskundig en gaf ook geweldig advies voor thuisgebruik. Hij bood achteraf een voorproefje van wat hij maakte, maar de nadruk lag vooral op het proces. Het is een geweldige plek voor nieuwsgierige amateur-chocolatiers.
We kregen de kans om een chocolatier ons het proces van het professioneel maken van pralines te laten zien en ons tips te geven hoe we ze thuis kunnen maken. De tentoonstelling nam ons mee door de geschiedenis van chocolade en zijn verhalen en we gingen een geklimatiseerde ruimte binnen waar enkele planten zoals cacao, kokosnoot, koffie en saffraan werden verbouwd. Het enige nadeel is dat de interactieve audiogidsen niet zo goed meer lijken te werken en dat we behoorlijk wat tijd hebben verloren met het proberen ze werkend te krijgen
(Vertaald) Zeer informatief museum met een zeer goed uitgelegde workshop chocoladepresentatie / proeverij, een echte aanrader!
Very interesting history of chocolate and met the most fascinating chocolatier.
(Vertaald)
Zeer interessante geschiedenis van chocolade en ontmoette de meest fascinerende chocolatier.
Zeer interessant, voor kinderen en volwassenen. De gidsen zijn erg vriendelijk en gemotiveerd. De chocolatier die de demonstraties doet is gepassioneerd en zeer getalenteerd en weet zijn kennis op een prettige manier over te brengen.
Potentially the best or second best pralines that we had in Brussels were during the tour.
2 per person, well worth the ticket cost.
On a side note the history presented was informative and well set out.
We didn't try the café as there wss a kids party going on upstairs
(Vertaald)
Mogelijk waren de beste of op één na beste pralines die we in Brussel hadden, tijdens de tour.
2 per persoon, de ticketkosten zeker waard.
Even terzijde: de gepresenteerde geschiedenis was informatief en goed uiteengezet.
We hebben het café niet geprobeerd, want er was een kinderfeestje boven
Zeer mooi museum
Maar 😡 Te weinig uitleg in de chocoladeworkshop. Schade.
The chocolate making experience is quite interesting and well presented. Also the choco is delish!!
(Vertaald)
De ervaring met het maken van chocolade is best interessant en goed gepresenteerd. Ook de choco is heerlijk! !
Nice visit. 8 euros per adult. You will get to know the origins of chocolate. They will also demonstrate how to make chocolate. They provide an audio guide as well.
(Vertaald)
Leuk bezoek. 8 euro per volwassene. Je maakt kennis met de oorsprong van chocolade. Ze zullen ook demonstreren hoe je chocolade maakt. Ze bieden ook een audiogids.
(Vertaald) Warme plek. Zeer gastvrij personeel. Heel fijn dat er ter plekke een atelier is met een gepassioneerde chocolatier! Kleine flat op de audiogids die niet erg gemakkelijk te gebruiken was. Ik weet niet of het probleem alleen te maken had met het apparaat dat ik had.
Geweldig museum, oude Victoria-koekjesfabriek. Proeven en aankoop van pralines mogelijk, uitstekende warme chocolademelk met keuze uit cacaopercentage😋
Als je in Brussel bent, dan moet je dit museum bezoeken. Het is geweldig met verschillende chocoladesculpturen. We hadden een live demonstratie over hoe sommige soorten pure chocolade worden gemaakt. U kunt ook ambachtelijke chocolade "La fabrique a chocolat" kopen. Ik heb het aanbevolen, vooral de smaak "Brussel". Mis het niet.
Het is een heel smakelijk museum:). Zie je wat ik daar deed?
Alle slechte grappen terzijde, het was erg leuk. Ik heb veel plezier gehad en ook nog iets nuttigs geleerd. De gevarieerde tentoonstelling laat veel verschillende aspecten van het onderwerp zien. Je kunt chocolademodellen zien van de populairste gebouwen in Brussel, er is een geweldige collectie posters, een gedetailleerde film over het proces van het maken van chocolade, degustatie; ), kun je een echte cacaoboom zien en nog veel meer. Ik wil niet alles bederven. Een bezoek waard.
(Vertaald) Zeer goed team, de plaats wordt bewaakt door een team van jonge mensen die waarschijnlijk zijn ingehuurd als studenten die de ervaring super aangenaam maken, de meesterchocolademaker is ongeëvenaard professionaliteit en zijn chocolaatjes zijn goddelijk. Heel erg bedankt, voor deze geweldige ervaring, ik zou terugkomen :)
(Vertaald) Erg aardig. Gedetailleerde geschiedenis en proeverij lounge en winkel. Demonstratie van een chocolatier ook
(Vertaald) Zeer mooie tentoonstelling met interactieve uitleg over de geschiedenis van de Belgische chocolade. Een workshop biedt je de mogelijkheid om te zien hoe pralines worden gemaakt met proeverij 😋. Veel historische verpakkingen van verschillende chocolademerken uit binnen- en buitenland.
(Vertaald) We hebben een geweldige tijd gehad in dit museum en de chocolatier die de demonstratie deed, was erg vriendelijk. Het museum ligt zeer dicht bij het metrostation Elisabeth, zeer gemakkelijk te bereiken.
Klein maar gedetailleerd en zorgvuldig uitgerust museum. Een hoogtepunt was de eigen chocoladeproductie van het museum. De chocolatier was erg vriendelijk en humoristisch. Er was veel heerlijke chocolade om te proberen.
Zeer leuk klein museum, met een warm welkom, over de cultuur, geschiedenis en het maken van chocolade. Kleine workshop chocoladebereiding door een chocolatier (Sami die het goed uitlegt en ervoor zorgt dat je je wilt omscholen), met proeverij. Kleine thee (of liever chocolade) kamer boven.
Het Belgische chocolademuseum/dorp ligt vlakbij het metrostation Simonis. Het museum is oké. Maar ik vind die in Keulen veel beter dan dit. Ze laten het proces van het maken van chocolade zien, dat heel handmatig is, maar in Keulen een heel automatisch proces. In Belgische chocolade zit een stukje geschiedenis en sculptuur van chocolade. Het is prima om te bezoeken, als je nog nooit een chocolademuseum hebt bezocht, als je een goed museum hebt bezocht, dan is het niet de moeite waard.
Very friendly staff with excellent English skills. Brussels card gets you in for free. Can make a quick educational tour in less than an hour and buy some chocolate to take home.
(Vertaald)
Zeer vriendelijk personeel met uitstekende Engelse vaardigheden. Met de Brussels card krijg je gratis toegang. Kan in minder dan een uur een korte educatieve rondleiding maken en wat chocolade kopen om mee naar huis te nemen.
(Vertaald) De geschiedenis van chocolade in een notendop. Goed stadsvervoer, bijna verdubbeld tot het museum zelf. Chocolade ter plaatse heerlijk gemaakt. Interactieve lessen waar je je eigen chocolade kunt maken. Ik adviseer !!!
Alles over chocolade! Demonstraties, workshops en natuurlijk proeverijen. Alles, van de cacaoteelt tot de afgewerkte praline, wordt hier getoond. Van geschiedenis tot het wegnemen van de meest voorkomende vooroordelen.
Het enige nadeel: je moet op een gegeven moment weer weg.
Heel interessant, je krijgt het hele proces van bean to bar voor chocolade te zien, maar ook monsters en een ontmoeting met een chocolatier. De chocoladesculpturen zijn prachtig en zeer gedetailleerd. Zeker een bezoek waard
(Vertaald) Woonde een leuk klein concert van een uur bij. van een interessant en soms komisch duet.
Although it says that the chocolate village is open from 9am -6pm on Fridays, during summer it doesn't open until 10am and you cannot enter after 5pm. We went thrice (the first one at 9:30am on a Fridayand the second at 5:30 pm on a Sunday) and could finally get entrance in the third attempt because we went at 11am.
(Vertaald)
Hoewel er staat dat het chocoladedorp op vrijdag geopend is van 9.00 tot 18.00 uur, gaat het in de zomer pas om 10.00 uur open en kun je er na 17.00 uur niet meer binnen. We gingen driemaal (de eerste om 9.30 uur op een vrijdag en de tweede om 17.30 uur op een zondag) en konden eindelijk toegang krijgen in de derde poging omdat we om 11.00 uur gingen.
(Vertaald) Zeer mooi museum, vol met dingen om te ontdekken: ik raad het ten zeerste aan. De chocolatier is erg gastvrij. Te ontdekken, en woonkamer in de staat met een prachtige decoratie! Ik zou zeker terugkomen?
Zeer interessant museum en vriendelijk personeel! De chocolatier deelde geweldige kennis en maakt prachtige chocolaatjes! Hij deelde veel monsters!
Amazing place chocolate heaven
Very friendly staff
(Vertaald)
Geweldige plek chocolade hemel?
Zeer vriendelijk personeel
Zeer interessant museum om meer te leren over een van de nationale trots van België, zijn geschiedenis, zijn oorsprong, zijn productie.
Bij de ingang zijn meertalige koptelefoons aanwezig die erg handig zijn. Het is echter jammer dat ze slecht waren aangepast voor de vriend die mij vergezelde.
Geweldige kleine plek om meer te leren over chocolade, je krijgt ook een gratis monster! Een bezoek aan het winkeltje boven en het krijgen van warme chocolademelk is een must. We hadden alle 3 de soorten, de donkere chocolade was de beste!
Superinteressant! Het toont de geschiedenis van chocolade en hoe deze wordt gemaakt. Er is ook een proeverij door een lokale chocolatier. 8 euro goed besteed.
Zeer interessante en uitstekende chocolade, bovendien gemaakt door deze jonge veelbelovende chocolatiers
Het ontbijt is een geweldige gelegenheid om vrienden te ontmoeten. Een buffet vol heerlijke producten, u kunt zelf kiezen zoveel u wilt.
Goede plek om te bezoeken. Het is op zichzelf geen grote fabriek, maar er zijn een paar dingen te zien. Het beste is dat je vers bereide chocolade kunt proeven, die echt goed smaakt.
Er is geschiedenis, er is proeven, er is kennis. Persoonlijk was ik zeer tevreden.
Nice museum, but nothing that special. Just go if you have an extra time. There are many nicest places to visit in Brussels.
(Vertaald)
Leuk museum, maar niets bijzonders. Ga gewoon als je tijd over hebt. Er zijn veel leukere plekken om te bezoeken in Brussel.
Interessant om meer te weten te komen over de geschiedenis van Belgische chocolade
Ik heb hier zoveel plezier gehad ... een geweldige plek om met je kinderen naartoe te gaan.
In een prachtig historisch kader ontdekken we via een duidelijke en leuke route de boeiende en smakelijke geschiedenis van chocolade. Een bezoek aan de keuken is essentieel.
Very nice, informative, easy to use audio guide and live show how chocolates are made. Also very nice cafe with unique chocolates to taste
(Vertaald)
Zeer leuke, informatieve, gebruiksvriendelijke audiogids en liveshow hoe chocolaatjes worden gemaakt. Ook heel leuk café met unieke chocolaatjes om te proeven
(Vertaald) Heel leuk museum. Om absoluut te doen. Zeker met het gezin. Uitstekend welkom. Super leuke meesterchocolade maker in de werkplaats. Ik raad het aan
WUNDERBAR! und zwar alles hier ist wunderbar
(Vertaald)
GEWELDIG! en alles is hier geweldig
Kleines Museum. 8€ sind schon ein wenig zu viel. Da wir die Brussels Card hatten, war der Eintritt mit drin. Schön ist, dass es einen Audioguide gibt, der auch auf Deutsch ist.
(Vertaald)
Klein museum. € 8 is een beetje te veel. Aangezien we de Brussels Card hadden, was de toegang inbegrepen. Fijn dat er een audioguide is die ook in het Duits is.
(Vertaald) Museum een beetje klein, maar het essentiële wordt gezegd, bovendien was het zeer aangenaam om uitgenodigd te worden voor een demonstratie van het maken van ganaches!
Zeer interessant bezoek. De chocolade is heerlijk. Aardig personeel. Een goed idee om te proberen de buurt te rehabiliteren
(Vertaald) Een dorp rijk aan informatie de demonstratie is prachtig waar we goede chocolade hebben gemaakt
(Vertaald) We werden heel goed ontvangen. Zeer verrijkend en kwalitatief bezoek. Heel erg bedankt voor dit mooie moment.
(Vertaald) Zowel interessant als klein. Vermakelijk voor de kleintjes. Aan het einde van het bezoek leren ze je hoe chocolaatjes worden gemaakt en geven ze je een aantal van hun uitwerkingen.
(Vertaald) Entree vrij goedkoop (8 e zoals ik me herinner), kreeg een beetje geschiedenis van chocolade, cacaosoorten en kunstwerken gemaakt van chocolade te zien. Bovendien was de live demo van de chocoladecreatie geweldig. Ik kreeg ook een paar monsters van zowel grondstoffen als kant-en-klare chocoladesuikergoed/chocolade
Quite small but fun and informative! The chocolate making room was good and the white hot chocolate in the cafe was amazing
(Vertaald)
Vrij klein maar leuk en informatief! De chocoladekamer was goed en de witte warme chocolademelk in het café was geweldig
We had a great and interesting time and the staff was really friendly and helpful to show us around. In the manufactury room they showed us live hot to make pralines.
(Vertaald)
We hadden een geweldige en interessante tijd en het personeel was erg vriendelijk en behulpzaam om ons rond te leiden. In de fabrieksruimte lieten ze ons live hot zien om pralines te maken.
The staff are so friendly~~~ It's a short, interactive tour that's good for weekend travelers. The chocolate shop upstairs have really good hazelnut chocolate!!
(Vertaald)
Het personeel is zo vriendelijk ~~~ Het is een korte, interactieve rondleiding die goed is voor weekendreizigers. De chocolaterie boven heeft echt goede hazelnootchocolade!
If you like chocolate you would like this place :D
(Vertaald)
Als je van chocolade houdt, zou je deze plek leuk vinden: D
(Vertaald) Geweldig en leerzaam
We kwamen gelijk op de weg aan en het was de moeite waard, een geïnvesteerd museum dat het hele proces uitlegt, van het zogenaamde fruit plukken tot het voorbereiden van parlementen. Inclusief demo en dekking. Het museum ligt op ongeveer 25 minuten van de luchthaven, dus erg handig voor een laatste activiteit voor vertrek.
Great museum! I learned a lot and the café at the end was super cute!
(Vertaald)
Geweldig museum! Ik heb veel geleerd en het café aan het einde was super schattig!
Zeer gastvrije en vriendelijke chocolatier, de chocolade is goed en het museum is interessant! Ik raad het aan
(Vertaald) Hij beveelt deze zeer mooie plek in alle opzichten aan ???
(Vertaald) Wees voorzichtig en ga vroeg, anders laten ze je het museum niet binnen. Probeer de vers gemaakte chocolade, het is geweldig
(Vertaald) De chocolatier geeft demonstraties, hij is echt top en super beschikbaar.
Het museum als zodanig is interessant.
(Vertaald) Interessant museum en demonstratie door een zeer interessante chocolatier
(Vertaald) Geweldige plek, super vriendelijk personeel, zeer pedagogische vakman !!!! Bedankt voor dit aangename moment
It was a nice museum what was included in the Brussels card. We also got a demonstration about how they make the chocolate
(Vertaald)
Het was een leuk museum wat bij de Brusselse kaart inbegrepen was. We kregen ook een demonstratie over hoe ze de chocolade maken
Small place. Much like others. If you have been to one they all say the same thing. This one had live plants and a cafe so that was nice.
(Vertaald)
Kleine plaats. Net als anderen. Als je er een bent geweest, zeggen ze allemaal hetzelfde. Deze had levende planten en een café, dus dat was leuk.
Small but interesting museum
(Vertaald)
Klein maar interessant museum
(Vertaald) Leuke en interessante plek. Zeer mooie werkplaats.
(Vertaald) Zeer goede service, weinig mensen en heel leuk bezoek, + proeverijen aan de sleutel :)
(Vertaald) Een zeer interessante en uitgebreide tentoonstelling. Met de mogelijkheid om hands-on aan de slag te gaan. Spannend, speels, aanlokkelijk... en onvergetelijk.
A treat for chocolate lovers.
Fun to know from where the treat comes from.
The Solon in the first floor offers one to taste different kind of chocolates.
(Vertaald)
Een traktatie voor chocoladeliefhebbers.
Leuk om te weten waar de traktatie vandaan komt.
De Solon op de eerste verdieping biedt de mogelijkheid om verschillende soorten chocolaatjes te proeven.
The employees were all so kind and the tour was informative, fun and even had interactive things for kids.
(Vertaald)
De medewerkers waren allemaal zo aardig en de tour was informatief, leuk en had zelfs interactieve dingen voor kinderen.
(Vertaald) Aangenaam museum met audiogids. Hield van de chocolade-ervaring met sami (inclusief een royale proeverij)
Dit was geweldig
Klein
Probeer alsjeblieft de chocoladetempereerkamer te bereiken. Het hoogtepunt van de plaats. Maak een goed gesprek en stel vragen
The chocolate we tasted was amazing. Plenty of info. But i had in my mind maybe a ...factory. wanted to see more... but that was just me.
(Vertaald)
De chocolade die we proefden was geweldig. Veel informatie. Maar ik had in gedachten misschien een fabriek. wilde meer zien... maar dat was mijn mening.
The hot chocolate is excellent
(Vertaald)
De warme chocolademelk is uitstekend
(Vertaald) Ik hield van de tentoonstelling. Met meertalige audiofoons, chocoladeproeverij, demonstratie chocolade/bonbon maken. Alles tot in detail uitgelegd
(Vertaald) Aangename plek met al zijn chocoladegeschiedenis en kleine cafetaria waar je kunt genieten van een goede warme chocolademelk of een ander drankje!
(Vertaald) Geniet van uw bezoek, de demonstrator is zeer betrokken en gepassioneerd. Interessant bezoek.
(Vertaald) Vriendelijk museum. We zien een cacaoboom in een serre, een verklaring van de evolutie van chocolade en praline. Korte demo over pralines ook.
(Vertaald) Interessant museum maar met weinig inhoud en te veel gericht op reclame en marketing voor chocolade.
Leuk klein museum. Demonstraties chocolade maken met sampling. Absoluut de beste verse chocolade die ik ooit heb gehad
(Vertaald) Prachtig museum! Leuke pralineworkshop. Leuk café boven.
Beautiful building and lovely café / tea room for sampling chocolates. Very good barista and those who drank the chocolate infused tea raved about it.
(Vertaald)
Prachtig gebouw en mooie caf / theesalon voor het proeven van chocolaatjes. Zeer goede barista en degenen die de met chocolade doordrenkte thee dronken, waren er opgetogen over.
Very informative and full of useful facts. Special treat from a chocoloteire is a good enough reason to visit.
(Vertaald)
Zeer informatief en vol nuttige feiten. Een speciale traktatie van een chocoloteire is een goede reden om te bezoeken.
Geweldig museum en vooral een geweldige man die ons chocolade uitlegt en we hebben het geproefd, het is geweldig
We have been to several chocolatiers in Belgium and Switzerland so maybe we have now become accustomed to more. This was not really all that great. It is small and not much to see.
(Vertaald)
We zijn bij verschillende chocolatiers in België en Zwitserland geweest dus misschien zijn we inmiddels aan meer gewend. Dit was niet echt geweldig. Het is klein en niet veel te zien.
(Vertaald) Uitstekende plek, leuk om meer te weten te komen over de geschiedenis van chocolade, het maken ervan te zien en te kunnen proeven. . . uitstekende service
Fun and tasty place to visit. Interesting the demonstration on how they make chocolates.
(Vertaald)
Leuke en smakelijke plek om te bezoeken. Interessant de demonstratie over hoe ze chocolaatjes maken.
Wonderful place and clean. It is recommended to family visit. The Staffs were super kindly and helpfull.
(Vertaald)
Heerlijke plek en schoon. Het wordt aanbevolen om familie te bezoeken. Het personeel was super vriendelijk en behulpzaam.
Insightful and amazing experience, especially the demonstration and explanation that the chocolatier offers to the visitors
(Vertaald)
Inzichtelijke en geweldige ervaring, vooral de demonstratie en uitleg die de chocolatier aan de bezoekers biedt
A nice place to go on rainy days. We really enjoyed the demonstration by the Chocolatier about making pralines!
(Vertaald)
Een leuke plek om op regenachtige dagen heen te gaan. We hebben enorm genoten van de demonstratie van de Chocolatier over het maken van pralines!
(Vertaald) Smakelijk
(Vertaald) Ontzettend lekkere chocolade! Speciale complimenten voor de chocatie die ons vandaag het proces van het maken van praline heeft gedemonstreerd.
(Vertaald) Een interessant bezoek op een zeer aangename plek om te bezoeken
(Vertaald) Heel mooi, hoe worden chocolade + chocoladeboompjes gemaakt, maar klein .. Als de tijd kort is, zou ik het niet aanraden om het te bezoeken
(Vertaald) Als je een chocoladeliefhebber bent, is dit het beste museum dat ik in verband heb gebracht met chocolade. Ze gaven ons een masterclass speciaal voor ons.
Really interesting exhibits and lovely samples. As a family of four a little overpriced for what it was
(Vertaald)
Echt interessante tentoonstellingen en mooie monsters. Als een gezin van vier een beetje te duur voor wat het was
(Vertaald) Zeer didactisch en prettig. Aanbevolen met kinderen...
(Vertaald) Misschien weinig bekend en een beetje weggestopt, maar erg interessant en leerzaam. Zeker een bezoek waard
Pretty kool chocolate place. Only thing I didn't like was the milkshakes lol. It was just like drinking milk. But yeah, everything else was kool.
(Vertaald)
Mooie kool-chocoladeplaats. Het enige wat ik niet leuk vond, waren de milkshakes lol. Het was net als het drinken van melk. Maar ja, al het andere was kool.
(Vertaald) Leuke ontdekking
Modern
NB: ontbrekende nummering in de kas
(Vertaald) Ik denk dat wat ik het leukst vond de keuken was waar ze chocolade maken, verder is er niets spannends.
(Vertaald) Interessant en aangenaam bezoek, kwaliteitstentoonstelling.
Lovely
(Vertaald)
Lief
(Vertaald) Leuke plek voor kinderen vanaf 6 jaar en super uitleg van de gids die is aangepast aan de leeftijd van kinderen
(Vertaald) Chocolade en meer chocolade, minder interactief dan Choco Story, maar de 2 musea vullen elkaar goed aan.
(Vertaald) Een geweldige ervaring die interactief alle geheimen van chocolade uitlegt! Met spoed getest
(Vertaald) Ervaring uitgevoerd met een 2-jarig meisje dat de voortreffelijke "cocolate" -demonstratie van de chocolatier enorm waardeerde.
res joli lieux ! i really enjoyed it
(Vertaald)
res joli lieux! ik heb er echt van genoten
Loved the place...entire place smells like chocolate
Complete knowledge and art of chocolate making...!
(Vertaald)
Ik hield van de plaats ... de hele plaats ruikt naar chocolade
Volledige kennis en kunst van het maken van chocolade ...!
(Vertaald) Zeer goed persoonlijk onthaal erg leuk zelfs met de kinderen. En de chocolade ... Kort leuk
Nice place to visit, a lot of information about chocolate and also a store with various brands of chocolate.
(Vertaald)
Leuke plek om te bezoeken, veel informatie over chocolade en ook een winkel met verschillende merken chocolade.
(Vertaald) Ik vond de presentatie van chocolade leuk, best een leuke plek en heerlijke zoetigheden)
(Vertaald) Interessant maar zeer commercieel, met als doel chocolade te verkopen. Dure instapprijs
(Vertaald) Leuk klein museum en leuk voor kinderen.
(Vertaald) Leuk bezoek
(Vertaald) Zeer leerzaam bezoek met proeverij.
(Vertaald) Heel mooi moment.
Bedankt aan de aardige chocolatier voor al zijn uitleg
(Vertaald) Interessante tour, met goed geconstrueerde audio-elementen. Uitstekende koffiepralines.
(Vertaald) Geweldige chocolade-ontdekking met rondleiding
Interesting and tasty
I would also recommend the hot chocolate and pralines upstairs
(Vertaald)
Interessant en smakelijk
Ik zou ook de warme chocolademelk en pralines boven aanraden
(Vertaald) Schitterend museum en zeer mooie en goede proefruimte
(Vertaald) Uitstekende service en ze leggen het chocoladeproductieproces heel goed uit !!!
Expected more tbh. Didn't get a chocolate tasting included just a history of chocolate. Interesting non the less.
(Vertaald)
Verwacht meer tbh. Ik heb geen chocoladeproeverij gekregen, alleen een geschiedenis van chocolade. Niettemin interessant.
(Vertaald) Zeer interessante geschiedenis van chocolade en het proeven van ter plaatse gemaakte chocolade absoluut heerlijk?
(Vertaald) Geweldig museum met een kopje koffie waar de warme chocolademelk heerlijk is?
(Vertaald) Geweldige ervaring, de meester-chocolatier is erg vriendelijk!
Nice tour and excellent chocolate. Fun for the kids.
(Vertaald)
Leuke rondleiding en uitstekende chocolade. Leuk voor de kinderen.
(Vertaald) Het is de moeite waard om te weten hoe chocolade wordt gemaakt, ze bereiden het voor je en je kunt het eten, mis het niet
The live chocolate making demonstration was cool. They gave out a lot of free chocolate afterwards.
(Vertaald)
De live demonstratie van het maken van chocolade was cool. Ze deelden daarna veel gratis chocolade uit.
Cute little museum with a great demonstration of how they shape chocolates!
(Vertaald)
Schattig klein museum met een geweldige demonstratie van hoe ze chocolaatjes vormen!
(Vertaald) De wereld van chocolade is geëvolueerd en verdient beter
It was a nice and small museum to visit. It was enjoyable.
(Vertaald)
Het was een leuk en klein museum om te bezoeken. Het was leuk.
Good chocolates, but it lacks on the museum artifacts itself.
(Vertaald)
Goede chocolaatjes, maar het ontbreekt aan de museumartefacten zelf.
(Vertaald) Warme chocolademelk is legendarisch. Service Superhotel
(Vertaald) Uitstekend personeel, vriendelijk, aardig en leerzaam, zeer interessant, raad ik aan voor kinderen,
💯💯💯
(Vertaald) Een kleine omweg die de omweg waard is... In ieder geval voor de les en de chocoladeproeverij.
(Vertaald) Bezoek met uitleg over het maken van chocolade
Interesting history of chocolate. Friendly staff and you also have chocolate tasting.
(Vertaald)
Interessante geschiedenis van chocolade. Vriendelijk personeel en je hebt ook chocoladeproeverijen.
We had got chocolates to taste. It was very good.
(Vertaald)
We hadden chocolaatjes naar smaak. Het was heel goed.
(Vertaald) Ik vond het bezoek leuk
(Vertaald) Uitstekend. Klein maar goed. Leuke werkplaats.
(Vertaald) Je loopt naar buiten met echte kennis van chocolade... en je begrijpt waarom echte goede chocolade je zo gek maakt
Very interesting and informative place to learn about chocolate.
(Vertaald)
Zeer interessante en informatieve plek om over chocolade te leren.
(Vertaald) Interessant, maar de instapprijs kan een belemmering zijn.
(Vertaald) Hartelijke ontvangst, mooie documentatie, proeverijen, volledige en prettig geïllustreerde uitleg
(Vertaald) Heel leuk bezoek in het gezelschap van mijn zeer dankbare kleindochters
Sweetly informative. Superbly tasty. Chocolaty inspiring. Enjoyably instructive.
(Vertaald)
Zoet informatief. Fantastisch lekker. Chocolade inspirerend. Lekker leerzaam.
(Vertaald) Hoe niet te houden van een museum gewijd aan chocolade
(Vertaald) Moeilijk te herkennen op straat maar wat een verwennerij tijdens het proeven redelijke prijzen
(Vertaald) Ze gaven ons zelfs een demonstratie van hoe het te maken en een proeverij.
(Vertaald) Het gaat snel zo op bezoek
Good chocolate. Museum is ok at best.
(Vertaald)
Goede chocolade. Museum is op zijn best oké.
(Vertaald) Geweldig welkom. Bediening bovenaan. Ik raad het echt aan.
(Vertaald) Alleen jammer dat ik maar één praline kon proberen. Ik zou ze allemaal willen eten.
(Vertaald) Erg leuk en het personeel staat echt aan de top!!!!
(Vertaald) Schitterend bezoek! De sculpturen zijn monumentaal!
(Vertaald) Een goed chocolademuseum, u kunt weten waar het vandaan komt en hoe chocolade wordt gemaakt!
(Vertaald) Klein museum maar we leren veel over chocolade.
Great place for kids and chocolate lovers!
(Vertaald)
Geweldige plek voor kinderen en chocoladeliefhebbers!
A cool experience in Belgium and a unique chocolate tasting.
(Vertaald)
Een gave ervaring in België en een unieke chocoladeproeverij.
Nice place, you can ask for hot chocolate, is delicious
(Vertaald)
Leuke plek, je kunt om warme chocolademelk vragen, is heerlijk?
(Vertaald) Hoewel kort, is het museum interessant :)
It's a beautiful experience, though rather small.
(Vertaald)
Het is een mooie ervaring, hoewel vrij klein.
(Vertaald) Zeer goed gepresenteerde en gedocumenteerde tentoonstelling.
Heel vriendelijk personeel.
Free chocolate to taste and try it with super taste
(Vertaald)
Gratis chocolade naar smaak en probeer het met super smaak
Not worth for the money...Just some photos.Not the actual Choclate making process
(Vertaald)
Niet het geld waard ... Slechts enkele foto's. Niet het eigenlijke maakproces van Choclate
Nice place to visit to know history of chocolate
(Vertaald)
Leuke plek om de geschiedenis van chocolade te leren kennen
(Vertaald) Akkoord
(Vertaald) Geweldige plek, de ervaring was geweldig.
(Vertaald) Een geweldige ervaring om te leren hoe chocolade wordt gemaakt van boerderij tot voedsel
Fun for the kids during a bday party.
(Vertaald)
Leuk voor de kids tijdens een verjaardagsfeest.
(Vertaald) Interessant museumpje. Smaakt goed.
Museum was a bit expensive
(Vertaald)
Museum was een beetje duur?
(Vertaald) Het is de toegangsprijs waard, maar niet meer?
A new appriciation for chocolate, a must visit before buying chocolate in the town.
(Vertaald)
Een nieuwe waardering voor chocolade, een must om te bezoeken voordat je chocolade koopt in de stad.
(Vertaald) Zeer nuttige audiogids en zeer interessante demonstratie?
Awesome I really loved it
(Vertaald)
Geweldig ik vond het echt geweldig
(Vertaald) Te duur naar mijn smaak
Okay place.
Don't waste time and money to visit this place
(Vertaald)
Oke plaats.
Verspil geen tijd en geld om deze plaats te bezoeken
Visit only if you love museums
(Vertaald)
Bezoek alleen als je van musea houdt
Great experience! Delicious chocolate!
(Vertaald)
Geweldige ervaring! Heerlijke chocolade!
(Vertaald) Heel interessant een mooie film en een kas
(Vertaald) Uitstekend chocolademuseum?
Cute place to visit
(Vertaald)
Leuke plek om te bezoeken
(Vertaald) Ik vond het geweldig, het is een bezoek waard.
Fascinating, very personal and free chocolate
(Vertaald)
Fascinerende, zeer persoonlijke en gratis chocolade
Small museum, but worth the visit!
(Vertaald)
Klein museum, maar zeker een bezoek waard!
ein kleines übersichtliches Museum mit toller Küche zum probieren
(Vertaald)
een klein duidelijk museum met een geweldige keuken om te proberen
(Vertaald) Het mooiste is de geur, de gratis chocolade en de teelt van cacao
(Vertaald) Geweldig bezoek
Amazing place especially for chocolate lovers
(Vertaald)
Geweldige plek vooral voor chocoladeliefhebbers
(Vertaald) De beste chocolade-ervaring in Brussel
(Vertaald) Zeer mooi museum
(Vertaald) Heel leuk bezoek..!
contact
Foto's
Alle
Nieuwste uploads
Street view en 360
Van eigenaar
Video'S